Bölüm 9

14.4K 642 15
                                    


Lüks bir restoranın önünde durdu araba, şoför kapıyı açtı indik. Tam restoranın kapısına varmadan Ferit elimi tuttu, dönüp baktım ama kendisi bana hiç bakmıyordu. İçeri girince vestiyer görevlisi paltomu almak isteyince Ferit eliyle adamı durdu ve kendisi arkama geçip paltomu çıkarmama yardım etti, ama bu süreçte beni gülümse diye tembihlemeyi de ihmal etmedi. Bu kibarlığın sebebi belli oldu.

Yine elimden tutup gülümseyerek kalabalık bir masaya doğru yürümeye başladık. Benim için heyecan dorukta, ayy insan içine karışacam kolay mı. Masada ki erkekler, bizi görünce ayağa kalkıp ceketlerini iliklediler, bayanlarda ona keza ayaktaydı. Ferit masadakilere beni tanıttı, sevgili eşim Melek, bende gülümsüyorum. Herkes kendini tanıttı, Mustafa, Engin, Onur, Derya ve İrem isimler bunlar fakat kim kimdi hiç biri aklımda değil. Masaya oturduktan bir müddet sonra Engin Ferit'in neden bugüne kadar seni bize göstermediğini anladım dedi, hepimiz kafamızı ona çevirip baktık. Engin bu güzelliği bende olsam köşe bucak saklardım dedi, sanırım bana iltifat etmeye çalışıyordu. Ben gülümseyerek karşılık verdim. Ferit'e baktım hiç gülmüyordu, hatta sinirli olduğunu bile iddia edebilirim.

Yenildi, içildi bir ara İrem bana neden alkol almadığımı sordu, sebebi yok dedim sadece. Ama olmaz ortama ayak uydurman lazım dedi, değil mi Ferit diye birde ondan onay aldı. Ferit kendi bardağını bana uzattı ben de itirazsız aldım, ama çok içmemeye özen göstermeliyim. Zira kendimi rezil edemem, tabi ki birde bunun Ferit boyutu var.

Sanırım üç beş bardak içtim iki saatte ama sorun yok kendimdeyim. Bu arada Ferit sürekli gülüyor güzel güzel sohbet ediyor arada eliyle sırtımı falan okşuyor, gözlerimin içine içine bakıyor. Sarhoş oldu kesin, bunları hayatta yapmaz yoksa, yapamaz zaten bence, karakterinde yok. Fakat Engin'in sık sık bana iltifat etmesi Onur'unsa şakaları Ferit'i her türlü rahatsız ediyor farkındayım, bense sürekli onlara sırıtıyorum. Ama napim adam girerken bana gül dedi, bende aynen emrini yerine getiriyorum. Umarım içinde volkanlar patlıyordur.

Oradan kalkıp bara gitmeyi teklif ettiler. Ferit hayır dedi ama onlar itiraz edince hep birlikte bara gittik. Arabada Ferit oldukça gergindi fakat tek kelime etmedi, bu da benim için yeni bir hamle demekti. Arabadan inmeden,

" Daha fazla alkol alma"

" Neden" dedim pişkin pişkin.

"Alkole dayanaksız olduğunu biliyorum. Rezil etme beni" diye kulağıma tısladı.

Görürsün sen saygın görünüşlü manyak.İçeri oldukça kalabalık ve gürültülü konuşup anlaşmak için avaz avaz bağırmak şart. Sol yanımda Ferit sağ yanımda Engin oturuyor ve sürekli eğilip kulağıma bir şeyler söylüyor. Bu adam bana bu kadar rahat asılıyorsa büyük ihtimal evliliğimizin sahte olduğunu biliyor. Fakat Ferit şu an hiç gülmüyor ve konuşmuyor, Engin'in bana sürekli yapışık olmasından rahatsız oluyor olmalı, fırsat bu fırsat kıkırdayıp durdum bende.

Masa çeşit çeşit alkollü içeceklerle doldu. Bende alıp bir tanesi diktim tepeme, Ferit kulağıma eğilip yavaş dedi, Ona da kıkırdadım. İrem ve Mustafa dans etmek için kalktılar. Engin benim üzerimden Ferit'e eğilip Melek'le bizde dansa kalkıyoruz dedi, bana da dönüp göz kırptı. Ferit cevap vermeden kalkıp kendimizi ortada bulduk veee beş dakika geçmeden slow müzik çalmaya başladı. Ben direk dönüp Ferit'e baktım ama başka yere bakıyordu. Engin kollarını belime sardı ve gözlerimin içine içine bakmaya başladı, şu an oldukça rahatsız olduğumu itiraf etmeliyim.

İki dönmeden Ferit yanımızdaydı, Engin'in kulağına eğilip bir şey söyledi ve Engin kollarını çekip bana zora ki bir gülümseyip gitti. Ferit kollarını belime dolayıp sertçe beni kendine çekti, ben öyle dikilip kalınca bir eliyle elimi boynuna attı. Hıım şimdi biraz sarhoş numarası yapabilirim sanırım, Engin'e ne söyledin dedim ama lafların yarısını yutarak. Gitmesi gerektiğini dedi, güldüm ama gözlerinin içine bakarak, O da tam gözlerime bakıyordu maviş maviş.

BAZI GİZLİ SIRLAR (Hayatımın Kazası)(tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin