¤ BİLGİLENDİRME [1] ¤

15.2K 597 168
                                    

Dantian: Karın boşluğunda bulunan yumuşak aynı zamanda kalın bir dokusu olan mide şeklindeki bir yapıdır. Enerjiyi açığa çıkarmaya ve depolamaya yarar.

Doğa Enerji: Doğa enerjisi, yeşil renkte parlayan yoğun bir meddedir. Bu madde sayesinde yetişimcilerin seviyesi hesaplanır. Bu madde ne kadar yoğun olursa yetişimci bir o kadar güçlü olur.

Büyücü: Enerjiyi dışarı çıkarabilen ve o enerjiyi saldırmak gibi faaliyetlerde kullanabilen insanlardır. Uzak mesafelerde ne kadar iyi olsalarda yakın mesafe savaşlarında zayıflardır.
Büyülü yaratıklar büyücü olamaz.

Savaşçı: Enerjiyi bedenlerini geliştirmek için kullanan canlılardır.
Yakın dövüşlerde iyilerdir, uzaktan gelen saldırılara karşı ise enerjiyi kullanarak savunma yapabilirler. Büyülü yaratıklar bu sınıftadırlar.

Meditasyon: Enerjiyi önce bedenlerine sonra enerji damarları aracılığıyla dantiana aktarma yöntemidir. Büyülü yaratıklar meditasyon yapamazlar, enerjiyi bedenlerine sadece uykuyla alabilirler.

 Büyülü yaratıklar meditasyon yapamazlar, enerjiyi bedenlerine sadece uykuyla alabilirler

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

[Lotus Pozisyonu]

Teknik: Enerjiyi kullanarak yapılan saldırılar veya savunmalar olduğu gibi, hız gibi farklı etkileride vardır.

Geliştirilebilen teknikler olarak bilinen Kutsal teknikler, kullanan kişinin seviyesine göre güçlenir. Tekniği kullanan kişi seviye atladıkça teknikte bir o kadar güçlenir.

Alemler: Seviyeler arası atlamalardır.
Bu alem atlamaları geliştrilebilen teknikler için çok önemlidir. Ölümsüzlük yolunda ilerleyen bir yetişinin geçmesi gereken alemler şunlardır;

1- Beden Alemi
2- Ruh Alemi
3- Köken Alemi
4- Bilge Alemi
5- Yeryüzü Alemi
6- Gökyüzü alemi
7- İmparator Alemi
8- Ejderha alemi
9- Yarı tanrı alemi
10- Tanrı alemi

Her alem kendi içerisinde 9 seviyeye ayrılmaktadır. 1, 2 ve 3.seviye başlangıç aşamasıdır. 4, 5 ve 6.seviye orta aşamadır. 7, 8 ve 9 ise zirve aşamadır.

Doğal Elemet Özü: 8 element arasında 4 doğal elemet bulunmaktadır. Bunlar Hava, Su, Toprak ve Ateş'tir. Bu elementlerin oluşturduğu özel alanlarda, meditasyon yapmayı başaran bir kişi o elementin özünü emer. Bu doğal element özü olarak adlandırılan madde, element kontrolünü ve hakimiyetini arttırır.

Para birimleri

100 bakır = 1 gümüş
100 gümüş = 1 altın
100 altın = 1 siyah altın
1.000 siyah altın = 1 kırmızı altın
10.000 kırmızı altın = 1 beyaz altın

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now