Kitap 1 - 80.Bölüm: Eski Dostlar [1]

3.7K 342 82
                                    

Bu bölüm blackandorder adlı kullanıcıya ithaf edilmiştir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Frank, insan formuna bürünürken yüzünde büyük bir gülümseme vardı. "Haklısın Zein, bu çocuk beklentilerimi aşmaya devam ediyor! Sana bir sır vereceğim eski dostum. Teiran Dünya Tarikatına haber vermeni istiyorum. Yıllardır aradağımız şeyi en sonunda buldum! 8 kollu yıldız, o çocuktan başkası değil!"

Frank'in konuşmasıyla birlikte Zein'in gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Şaşkınlıkla bedeni titrerken heyecanla konuşmaya başladı. "Bu... Buna emin misin Frank? O gerçekten 8 kollu yıldızın ta kendisi mi?" Zein, titreyen sesiyle sordu. Frank, gülümseyerek karşılık verdi ve başını olumlu anlamda salladı. Hemen ardından arkasını dönerek uzaklaşmaya başladı.

"Nereye gidiyorsun Frank? Onu yaralı bir şekilde burada mı bırakacaksın?" Zein, merakla sordu. Frank, yürümeye devam ederken başını çevirdi ve sakin bir tonda konuşmaya başladı. "Endişelenme Zein. Onu birkaç saat içerisinde almaya gelecekler. Benim eski bir dostla görüşmem gerekiyor. Sen de Teiran Dünya Tarikatına dönsen iyi olur. Onlara söylemen gereken önemli bir haber var, öyle değil mi?" Frank sakince gülümsedi ve yürümeye devam etti. Zein, başını olumlu anlamda salladıktan sonra bir anda yok oldu.

"Beklentilerimi aşmaya devam ediyorsun Aiden. Umarım büyük savaşa kadar gerçek benliğini ortaya çıkartabilirsin..." Frank, Aiden'e bir bakış attı ve kendi kendine konuştuktan sonra bir anda hiçliğe karıştı.

*****

Kızıl güneş tüm ihtişamıyla yükseliyordu. Rumiza kasabası, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tekrardan canlanmaya başladı. Çocuklar sokaklarda kar topu oynuyor ve kahkahalar saçıyorlardı. Yetişkinlerin, kimisi işe yetişmeye çalışıyor kimisi ise Rumiza kasabasının yeni açılan birçok dükkanını geziyordu. Kasaba halkının neredeyse birçoğu en kısa sürede bir kereste fabrikasının açılacağını duymuştu. Bu yüzden heyecan ve beklenti dolu bir şekilde fabrikanın bir an önce inşa edilmesini bekliyorlardı. Ne de olsa fabrikanın inşası ile birlikte birçok iş imkanı olacaktı. Yeni bir hayat için Rumiza kasabasına akın eden onlarca kişi, bu haberi duymalarıyla birlikte ne kadar da doğru bir karar verdiklerini çok geçmeden anlamışlardı. Ayrıca birkaç tane çiftlik ve tarlanın oluşturulmaya başlandığını da duymuşlardı. Bu onlar için inanılmaz bir haberdi. Aiden'i her ne kadar tanımasalarda neredeyse kasaba halkının hepsi ona minnettardı.

Güneş yükselmeye devam ederken Aeos, yatağından kalkmış ve aceleyle üzerini giyindikten sonra hızlı adımlarla odaları kontrol etmeye başlamıştı. Hızlıca Aiden'in odasının kapısını açtı ve kafasını yavaşça uzatarak içeriye bir göz attı. "Yatağı bile bozulmamış. Dün gece Alba ve Nigra, bizi bir anda eve getirdi. Peki neden abim hala gelmedi ki?"
Aeos, meraklı ve endişeli bir tonda kendi kendine söyledi. Yavaşça kapıyı kapattı ve Arel'in odasına doğru yürümeye başladı. Salonun ortasında uyuyan 2 devasa kurdu görünce korkmadan edemedi. Her ne kadar Alba, artık onun ruh ortağı olsada hala ona alışamamıştı.

Aeos, daha 4 yaşında yetim ve öksüz olan küçük bir kızdı. Bu yaşına kadar abisi Arel sayesinde hayatta kalmıştı. Daha çok küçük olmasına rağmen hayatın zorluklarının farkındaydı. Ayrıca yetişim dünyasının sarsılmayan kurallarını biliyordu. Güçlü her zaman haklıdır! Güçlü güçsüzü ezme ve öldürme hakkına sahiptir! Bu kurallar yüzünden birçok defa abisi ile birlikte sokaklarda dilenmek zorunda kalmıştı. Hakaretlere maruz kalmış ve birçok defa taciz edilmişti. Sayamayacağı kadar çok dayak yemiş ve aç karınla soğuk sabahlara uyanmıştı. Fakat o, daha 4 yaşında olmasına rağmen inanılmaz bir iradeye sahipti. Kuşatmanın başlamasıyla birlikte sığınaklara götürülmüşlerdi. Orada, sokaklardan daha rahat günler geçirmiş olsalarda hakaret ve tacizler asla azalmamıştı. Küçük bir kız olsada birkaç on yıl sonra inanılmaz bir güzelliğe sahip olacağı kesindi. Bu güzelliği ise her gittiği yerde başını derde sokuyordu. Arel, onu her defasında korumaya çalışsada daha 7 yaşında ki küçük bir çocuk ne yapabilirdi ki?

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now