Kitap 1 - 3.Bölüm: Usta ve Eğitim Programı

7.4K 569 78
                                    

Muhafızlar kimin Qilin'i öldürdüğünü gördüklerinde şaşırmadan edememişlerdi. Qilin'i öldüren kişi, ormanda yaratığın yerini göstermesi için yanlarına aldıkları, kızıl gözlü çocuktu. Bu çocuk Aiden'den başkası değildi.

Aiden, yaralanan muhafızlardan birinin mızrağını almış ve yaratık tam pençe savuracak iken mızrağı yaratığın kalbine sokmuştu. Yaratığı öldüren Aiden, arkasını dönüp Qilin'in yarısını parçalayarak yediği cesete doğru yürümeye başladı.

Cesetin yanına geldikten sonra dizlerinin üzerine çöktü. Şuanda ses telleri yırtılana kadar bağıra bağıra ağlamak istiyordu, ancak onun babasına verdiği büyük bir söz vardı.

"SÖZ VERİYORUM BABA! Günün birinde kesinlikle bir ölümsüz olacağım ve ölümünün bir hiç uğruna olmasını engelleyeceğim."

Muhafızlar yaralanan dostlarını ve Huan'ın yarısı parçalanmış cesetini
sırtlayarak yavaş yavaş kasabaya doğru yürümeye başladılar. Aiden'de o sırada muhafızların arkasından sallana sallana yürüyordu. Babasının bu ani ölümü onu derinden sarsmıştı. 15 yaşına kadar babasıyla beraber yaşadığı anıları geldi aklına...

Kasbanın Batı kapısından içeri girdiklerinde muhafızların lideri olan orta yaşlı adam bağırmaya başladı.

"Hemen yaralıları revire götürün durumları çok kötü! Kurtarmak için elinizden geleni yapın."

Sonra lider, Aiden'e dönüp hüzünlü ve kederli bir ses tonu ile konuşmaya başladı.

"Üzgünüm evlat, babanı kurtaramadık. Gerçekten özür dilerim!"

Aiden, liderin dediklerini duyduktan sonra kafasını olumsuz anlamda sağa ve sola sallayıp kararlılık ve irade dolu bir ifade ile konuşmaya başladı.

"Bu olanlar sizin suçunuz değil efendim, hepsi benim suçum. Bu kadar güçsüz olmasaydım belki... belki o zaman babam hala hayatta olabilirdi. GÜÇLENMEK İSTİYORUM! Bir daha sevdiğim insanları kaybetmemek ve onları canım pahasına korumak için güçlenmek istiyorum!"dedi ve babasının cesedini sırtına alıp kasabanın doğu tarafında bulunan mezarlığa doğru yürümeye başladı.

Bu olayların üzerinden tam olarak 1 hafta geçmişti. Aiden, bu 1 hafta içerisinde sürekli babasının mezarına gidip, Güneş yerini Ay'a bırakıncaya kadar orada oturuyor ve sonra eve dönüyordu. Babasının ölümünden sonra sonunda kendini toparlamayı başarmıştı. Bundan sonra babasına verdiği son söz yerine getirmek için çalışmaya başlayacaktı.

Aiden, evden çıkıp muhafızların lideri olan adamı aramaya başladı. Kısa bir sürede kasabayı turladıktan sonra adamı bulmuş ve hemen adamın yanına koşup konuşmaya başlamıştı.

"Kıdemli lider, lütfen bana güçlenmem için yardım edin!"

Adam, arkasına dönüp bu sözleri kimin söylediğini görünce sevinmeden edememişti. Çünkü Aiden'in, Qilin'i nasıl öldürdüğünü görmüş ve yüksek bir potansiyele sahip olduğunu anlamıştı.

"Tamam evlat. Sana kısa bir süreliğine ustalık yapacağım ama ben fazla güçlü biri olmadığım için sana çok bir şey öğretebileceğimi sanmıyorum. 1 yıl sonra bu kasabadan ayrılıp Juin şehrine gideceğim, o zaman benimle şehre gelebilirsin. Juin şehrinde benden çok daha iyi eğitim veren akademiler var. Bu bir yıl içerisinde Beden alemi 3.seviye olabilirsen, akademiye giriş yapabilecek bir niteliğe sahip olabilirsin."

Aiden, adamın cevabını duyunca heyecanlanmadan edememişti. Sonunda kendi hayalini ve babasına verdiği son sözü yerine getirmek için bir fırsat yakalamıştı.

"Bana böyle bir fırsat verdiğiniz için çok teşekkür ederim kıdemlim. Lütfen bana bildiğiniz her şeyi öğretin."

Adam, Aiden'in bu kadar heyecanlandığını görünce küçük bir kahkaha patlattı ve ardından bir soru sordu.

"Peki evlat, eğitime ne zaman başlamak istersin."

"Mümkünse hemen şimdi başlamak isterim usta!" diye cevap Aiden heyecanla.

Adam, Aiden'in cevabını duyunca kafasıyla onaylayıp Aiden ile beraber yürümeye başladı. Kasabanın kuzey kapısından dışarı çıkıp kısa bir mesafe yürüdükten sonra bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar ağacın ve küçük bir gölün olduğu bir yere geldiler.

"Bir yıl boyunca bu çevrede eğitim yapacaksın, ilk önce sana biraz bilgi vermem gerekiyor." diye söze giren lider, derin bir nefes alıp tekrar konuşmasına devam etti.

"İlk olarak sana enerjiden ve dantiandan bahsetmem lazım.
Biz yetişiöcilerde bulunan enerji yeşil renktedir, bu enerjiyi kullanarak savaşçı ya da büyücü olabiliriz.

Savaşçılar genellikle enerjiyi bedenlerini geliştirip fiziksel güçlerini arttırmak için kullanırlar ve yakın dövüşte çok ciddi hasarlar verebilirler. Büyücüler ise bu enerjiyi dışarı yansıtarak çok güçlü saldırılar yapabilirler. Büyücüler uzak mesafede ne kadar iyi olsalarda iş yakın dövüşe geldiğinde biraz savunmasız kalıyorlar.

Dantian ise kullanmadığımız enerjiyi depolamak ve gerektiği zaman bu enerjiyi açığa çıkarmamızı sağlar. Dantianı oluşturmak için öncelikle doğada var olan enerjiyi hissedip o enerjiyi bedenimize çekmeliyiz. Sonra enerji damarları aracılığıyla o enerjiyi bedenimizde gezdirip karın boşluğuna yönlendirmeliyiz. Karın boşluğuna yönlendirdiğimiz enrjiyi orada yoğunlaştırmamız gerekiyor. Enerji, ne kadar yoğun olursa aura ve kol gücünde o kadar güçlenir.

O yoğunlaştırdığımız enerji arttıkça seviyemizde yükselir ve bir zaman sonra sınıra ulaşıp alem atlarız. Her alem atladığımızda ömrümüzde uzar ve enerjimiz daha fazla yağunlaşır. Enerjiyi bedenimize meditasyon yöntemi ile alırız. Şimdi anlamadığın bir şey varsa sorabilirsin."

Aiden, adamın dediklerini hemen aklına kazıdı, fakat anlamadığı bir konu vardı. Aiden ustasına dönüp aklına takılan soruyu sormaya başladı.

"Efendim aklıma takılan bir konu var. Öncelikle kaç tane alem var ve bu alemler ömrümüzü ne kadar uzatıyor? Bu arada enerji damarları da ne oluyor?"

Kıdemli lider Aiden'e cevap vermek için derin bir nefes aldı ve Aiden'in merak ettiği konuları anlatmaya başladı.

"Böyle bir soru soracağını tahmin ediliyordum. Öncelikle toplam kaç alem olduğu ve ömrümüzün ne kadar uzadığından bahsedeyim.
Bilinen 10 alem vardır ve bu her alem kendi içerisinde 9 seviyeye ayrılmaktadır. Bu 10 alem sırasıyla şu şekilde;

Beden Alemi
Ruh Alemi
Köken Alemi
Bilge Alemi
Yeryüzü Alemi
Gökyüzü Alemi
İmparator Alemi
Ejderha Alemi
YarıTanrı Alemi
Bu alemlere kadar ömrümüz 70 yıldan başlayarak binlerce yıla kadar çıkmaktadır. Son olarak ise Tanrı alemi vardır. Bu aleme geçen birisi söylenenlere göre ölümsüz bir yaşama sahip olur!

Şimdi sana enerji damarlarından bahsedeyim, enerji damarları dantiana bağlı olan damarlardır. Bu damarlar sayesinde, doğa enerjisini bedenimize çekerek dantiana aktarabiliriz. Sana vereceğim bilgi bu kadar. dediklerimi iyice aklına kazımalısın."

Adam tekrar derin bir nefes alıp Aiden'e eğitiminden bahsetmeye başladı.

"İyi dinle evlat, sana şimdilik kullanacağın eğitim programını anlatacağım. Sabah saat 7'de kalkıp 2 saat boyunca meditasyon yapacaksın ve doğa enerjisini hissetmeye çalışıcaksın. Sonra, bu gölün etrafında son hızda 20 km boyunca koşacaksın. Koşuyu bitirdikten sonra kol gücünü arttırmak için, gölün yanındaki 60 kiloluk taşlardan birini 100 defa kaldırıp indireceksin ve günde 1000 defa mekik çekeceksin.

Dantianın oluştuktan sonra bu eğitim daha da sertleşecek ve programa birkaç ekleme daha yapacağım. Geceleri burada kamp kurarak geçireceksin, yemek yemek istiyorsan da etrafta gördüğün hayvanları öldürerek karnını doyuracaksın. Hem böylelikle kendi başının çaresine bakmayı öğrenebilirsin. Şimdilik bu kadar evlat, yarından sonra eğitime başlayacaksın."

Mr.Ksasuke

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now