Kitap 1 - 36.Bölüm: Soğuk Yıldız Müzayede Evi [2]

4.1K 462 36
                                    

Bu bölüm YunusKurnaz adlı kullanıcıya ithaf edilmiştir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Azim ve hırs..."

Aiden gülümseyerek söyledi. Eğer bu iki çocuk aynı imkanlara ve kaynaklara sahip olsaydı en çok çalışan ve en hırslı olan kişi güçlenip diğerini ezerdi. İnsanlar dahi veya çöp olarak sınıflandırmak insan tabiatının en büyük arzusuydu.

Aiden, yumruklarını sıktı ve geleceğe dair planlar kurmaya başladı.

Zaman hızlıca akıp geçti. Müzayede neredeyse başlamak üzereydi. Kolezyum koltukları tamamen dolmuştu. Aiden ve mallarını satmak istiyen diğer kişiler, farklı bir alandan müzayedeyi izliyordu. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra siyah saçlı, yeşil gözlü bir kadın sahneye çıktı. Kadının bakışları asalet doluydu. Bir aristokrat olduğu giyiminden ve duruşundan anlaşılıyordu.

"Öncelikle hepiniz Soğuk Yıldız müzayede evine hoşgeldiniz! Sizleri ağırlamak bizim için büyük bir onurdur. Bu gece birbirinden değerli hazineler ve ilginç büyülü nesneler var. Tekrardan hepiniz hoşgeldiniz!"

Kadın son cümlesini bitirdiği anda büyük bir alkış tufanı koptu. Kadın derin bir nefes aldıktan sonra konuşmaya devam etti.

"İlk parçamız eski bir kılıç. Bu kılıç mitrilden yapıldığı için 300 kilodan daha ağır. Kılıcın kebzası, Yeryüzü aleminin ortalarında yer alan kızıl sırtlı gergedanın boynuzundan yapılmıştır. Kebzanın birçok yeri yakut ve safirlerle süslenerek asil bir görüntü elde edilmiştir."

Kadının konuşması üzerine 2 görevli, cam bir fanusun içerisinde 1 metreden biraz daha uzun olan gri renkli bir kılıç getirdiler. Kılıcın kebzası, kadının dediği gibi yakut ve safirlerle süslenmişti. "Başlangıç fiyatı 200 siyah altın." kadın fiyatı belirttiği anda 25 yaşlarında bir genç ayağa fırlıyarak bağırmaya başladı."300 siyah altın!" ve hemen ardından bir başkası, "400 siyah altın!" diye bağırdı.

Fiyat bir anda yükselmeye başladı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra kılıç başlangıç fiyatının 5 katına yani 1 kırmızı altına satılmıştı. Kadın hiç zaman keybetmeden başka bir ürünü tanıtmaya başladı.

"İkinci parçamız büyük üstat simyacı Danri tarafından yapılmış bir hap. Bu hap sayesinde meridyenleriniz kalıcı olarak temizlenecek ve genişleyecek. Bu sayede daha fazla doğa enerjisini dantianınıza alabilirsiniz."

2 görevli küçük bir cam fanusun içindeki beyaz renkli hapı sayneye getirdi. Büyük üstat simyacı Danri, imparatorluk çapında tanınan bir simyacıydı. Soğuk Yıldız Simya birliğinin yüksek yöneticilerinden birisiydi. Aiden'in böyle bir hapa ihtiyacı olsada satın almasına gerek yoktu, kadim ruhun zihnine aktardığı simya formülleri arasında bundan daha iyi etkileri olan haplar mevcuttu. Böyle bir hap yapması için simya materyallerine ve birkaç bitkiye ihtiyacı vardı. Bunları satın aldıktan sonra böyle bir hap yapması hiç de zor değildi.

"Bu hapın başlangıç fiyatı 150 siyah altın." kadın fiyatı belirttiği anda daha önce olduğu gibi fiyat hızlıca yükselmeye başladı. Bir ocakta su kaynatmaya yetecek kadar zaman geçtikten sonra hap 950 siyah altına satılmıştı.

5 saat sonra...

Neredeyse gece yarısı olmuştu. Müzayede sona ermek üzereydi. En değerli parçalar açık arttırmaya çıkarılmaya başlanmıştı. Birkaç nesne Aiden'in dikkattini çekmiş olsada bunları alacak parası yoktu. Müzayede boyunca en yüksek parça 210 kırmızı altın gibi dudak uçuklatan bir fiyata satılmıştı.

"Bu gecenin son ve en değerli parçasına geldik. Bu parça eski bir kolye, bir Necromanger kolyesi! Bu kolye, kara büyücülerin enerjilerini %10 daha fazla dopolamalarını ve yoğunlaştırmalarını sağlayan özel bir mataryal. İncelemelerimize göre 10.000 yıldan biraz daha eski bir hazine."

Görevliler cam fanusun içindeki kolyeyi getirirken kolezyumdakiler şaşkınlık içerisindeydi. Necromanger tarikatını bilmeyen yoktu. Onlar kötü amaçlar uğruna çalışan aşağılık heriflerdi. Necromanger tarikatı, dünyanın her tarafında bir merkeze sahipti. Fakat üyeler hariç bu merkezlerin nerelerde olduğunu bilen kimse yoktu.

"Bu kolyenin başlangıç fiyatı 50 kırmızı altın!" kadının fiyatı beleritmesi ile bir adam ayağa fırlayarak bağırmaya başladı."100 kırmızı altın!"

Fiyat bir anda 2 katına çıkmıştı. Bir saniye sonra ise mavi cübbeli bir kişi sakince ayağa kalkarak konuştu. "1.000 kırmızı altın!" fiyatın bir anda bu kadar yükselmesiyle birçok kişi geri çekilmişti. Gece boyunca en yüksek fiyata satılan parça bile 210 kırmızı altına satılmıştı fakat şuan 3.teklifte bu fiyatın neredeyse 5 katına çıkılmıştı. Soğuk Yıldız müzayede evi %25 komisyon alsada bu açık arttırmadan çok kâr elde edeceklerdi. Bu yüzden sunucu kadın fiyatı duyduğu anda gülümsemeye ve fiyatın daha fazla yükselmesini beklemeye başladı.

Ardan kısa bir süre geçtikten sonra siyah saçlı bir genç ve kırmızı cübbeli uzun sakallı yaşlı bir adam dışında fiyatı yükseltecek kimse kalmamıştı.
Kolyenin fiyatı kısacık sürede başlangıç fiyatının 150 katına yani 7.500 kırmızı altına çıkmıştı. Yaşlı adam bu rekabeti bir son vermek istiyordu bu yüzden küçük bir kahkaha atıp konuşmaya başladı.

"Anlaşılan bu açık arttırmada Hiroki haneniz tüm servetini harcamak istiyor. Fakir bir hane olarak anılmak istemiyorsanız bence artık geri çekilin Bay Tetsu! Bu kolyeye 1 beyaz altın veriyorum!"

Tetsu adındaki siyah saçlı genç Hiroki hanesinin genç nesli arasında en yetenekli kişiydi. Aynı zamanda Hiroki hanesinin lideri Ryu Hiroki'nin tek oğluydu. Tetsu sakince gülümsedi ve sinsice konuşmaya başladı.

"Çok istiyorsanız kolyeyi alabilirsiniz Bay Toru. Ben sadece fiyat yükseltmek için sizinle rekabet ediyordum. Bir kolye için, bu her ne kadar bir Necromanger kolyesi olsada 10.000 kırmızı altın verecek kadar aptal değilim."

Yaşlı adam sinirden dişlerini sıkarken üzerinde siyah bir cübbe bulunun maskeli bir adam ayağa kalktı. Maskesi bir kurukafayı andırıyordu. Etrafına uğursuz ve kasvetli bir aura yayıyordu. Bakışları bir bıçak kadar keskin ve korkutucuydu. Kafasını çevirip Aiden'e baktı ve soğuk bir ses tonuyla konuşmaya başladı.

"100 beyaz altın!"

Tüm kolezyum siyah cübbeli adama şaşkınlık içerisinde bakıyordu. Aiden bile maskeli figürün fiyatı bu kadar yükseltmesine anlam verememişti. Kafasını çavirip maskeli figürün gözlerine baktığı anda zihninde tanıdık bir ses yankılandı.

"Kim olduğumuzu öğren Aiden!
Geçmişini hatırla! İntikamımızı alıp klanımızı yükseltmek için güçlen!"

Ses o kadar kudretliydiki kadim ruhu bile baskılamıştı. Aiden, kafasını adamın siyah gözlerinden ayırdığı anda derin bir nefes aldı. Nefeslenmeye devam ederken kadim ruhla iletişime geçmeye çalışıyordu. Fakat bir nedenden dolayı onu duyamıyor ve hissedemiyordu.

"Yo... Yoksa o bir Necromanger mı?" Aiden kendi kendine düşünürken kadim ruh, Aiden'in ruhuna doğru çekilmişti. Ruhunun yarısı kırmızı rengindeyken diğer yarısı yeşildi. Ruhu bir anda çıldırmışçasına titremeye başladı. Kısa bir süre geçtikten sonra ruhu titremeyi kesti ve kudretli ses tekrar duyuldu.

"Sen, Santara'nın çırağı ve insan ırkının koruyucususun! Bundan sonra onun kaderine veya kararlarına karışmayacaksın! Sadece güçlenmesi için ona rehberlik edeceksin! Zamanı gelince o anılarına kavuşacak ve kim olduğumuzu öğrenecek! O, kendine İblis kralı diyen böceği öldürmek için güçlensede onu daha büyük bir savaş bekliyor! Zamanı gelince kim olduğumuzu, klanımızı, dostlarımızı ve düşmanlarımızı hatırlayacak! Dediklerimi unutma, onun kaderine karışma! Şimdi burdan DEFOL VELET!"

Kadim ruh, kudretli sesin bağırmasıyla kendini tekrar Aiden'in kadanosunda buldu. Korkudan titriyor ve soğuk terler döküyordu. Titremeye devam ederken kendi kendine konuşmaya başladı.

"Kim olduğunu gerçekten çok merak ediyorum Aiden..."

Mr.Ksasuke

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now