Kitap 1 - 95.Bölüm: Fırtına Öncesi Sessizlik

3.4K 294 60
                                    

"Evet Aiden. Aradığın Gölge Süvarisi benim." Ela, utangaç bir ses tonuyla konuşurken yüzünde tatlı bir gülümseme vardı. Yuna, aptal bir yüz ifadesiyle Ela'ya dönerken kendi kendine konuşmaya başladı. "Aradığın Gölge Süvarisi benim mi? Gerçekten tam bir odunsun Ela..."

*****

Bu sırada Rumiza kasabası her zamanki gibi yeni ve güzel bir güne uyanmıştı. Fakat tüm kasabada bir sessizilik hakimdi. Sanki fırtına öncesi sessizlik gibiydi. Her zamanki gibi çocuklar sokaklarda oyunlar oynuyor ve kahkahalar savuruyordu. Ama tuhaf giden bir şey vardı...

Kasabanın yönetim binasında tekrardan bir toplantı düzenlenmişti. Rai Ku ve Zamihura Üstatları dahil olmak üzere tüm kasaba yetkilileri bu önemli toplantıya katılmıştı. Hatta Eric bile Rai Ku'nun ricası üzerine bu toplantıya katılarak bu toplantının ne kadar da önemli olduğunu göstermişti. Yönetim salonunda herkes yerine geçtikten sonra Rai Ku, derin bir nefes aldı. Salonda gergin bir hava vardı. Rai Ku, salondakileri ciddi bir yüz ifadesiyle süzdükten sonra Zamihura Üstatlarına ve son olarak Eric'e bir bakış attı. Eric, sakin bir şekikde gülümseyip başını onaylar bir şekilde salladı ve Rai Ku, konuşmaya başladı.

"Öncelikle Kara Kuzgun birliği, 7.Takım Kaptanı Kara Turna'ya, bu toplantıya katılıp bizleri onurlandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Sizleri buraya toplama amacım, kasabamız için çok önemli olan bir durumdan bahsetmek istemem. Hatta bu kötü durum, aldığım raporlara göre Mavi Ejder İmparatorluğu için bile bir felaket." Rai Ku'nun konuşmasıyla birlikte ortamdaki gerginlik birkaç kat daha arttı.

Rai Ku, Eric'e bir bakış attı ve başını onaylar bir şekilde salladı. Eric, derin bir nefes aldıktan sonra sakin, aynı zamanda ciddi bir ses tonuyla konuşmaya başladı. "Birkaç gün önce Kara Kuzgun birliğinin lideri olan İmparator Ares Zed, Mavi Ejder imparatorluğunu bir nedenden dolatı terk etti. Yönetimi sağ kolu Wei Mu'ya bıraktı. İmparator Ares Zed'in imparatorluğu terk etmesini fırsat bilen Necromanger Tarikatı üyeleri, gizlendikleri deliklerden yavaş yavaş çıkmaya başladılar." Eric, konuştuktan sonra yönetim salonundaki birkaç kişinin suratında sinsi bir gülümseme belirip yok olmuştu. Fakat, Eric bunu fark edebilecek kadar tecrübeli bir Kaptandı.

Eric'in yüzündeki ciddi ifade yerini sakin bir gülümsemeye bıraktı. Tabiki Rumiza kasabasına sızmış olan casuslarda olabilirdi. Bu yüzden Eric, bu önemli haberi açıklarken yönetim salonunda bulunan her bir üyeyi dikkatlice izliyordu. Böylelikle casus olma potansiyeline sahip kişileri az da olsa tahmin edebilir ve gelecek adımlarını buna göre atabilirdi. Eric, derin bir iç çekti. Aiden'in arkada bıraktığı bu kasaba gerçekten inanılmaz bir kent haline gelmeye başlamıştı. Bu yüzden Eric, kardeşinin onardığı ve geliştirdiği bu kasabanın yok olmasına izin vermeyecekti.

"Sadece Juin şehrinde değil, başkent olmak üzere diğer bütün şehirlerde Necromanger Tarikatı mensupları karanlıklar ardında gizlenerek sinsi planlar yapıyorlar. Elimizdeki istihbarata göre Nehantis, Argus, Pilton ve Endral şehirlerinde birkaç saldırı düzenleyerek masum halkı katletmeye başlamışlar! Ayrıca küçük çocukları kandırıp onların akıllarını karıştırarak, kendi saflarına çekiyor ve doğup büyüdükleri bu topraklara karşı onları düşman olarak yetiştiriyorlar! İmparator Ares'in yokluğunu fırsat bilen bu alçak köpekler, yakın zamanda büyük bir isyan planlıyorlar! Eğer bu planlarında başarılı olurlarsa Mavi Ejder imparatorluğu ne yazıkki parçalara ayrılacak! Bu yüzden kasabamızın geleceğini etkileyecek olan bir kararı açıklamak için bu toplantıyı yapmaya karar verdik."

Salondaki gergin hava katlanarak artmaya devam ediyordu. Kimisi zaten Necromanger Tarikatına karşı büyük bir öfke duyuyordu. Fakat, şimdi Eric'in anlattıklarını duymalarıyla birlikte öfkeleri, mutlak bir nefret haline bürünmüştü. Necromanger Tarikatının çocukları kandırarak kendi saflarına çekmesi ve onları doğup büyüdükleri bu imparatorluğa, daha önemlisi öz ailelerine karşı düşman olarak yetiştirmesi, birçok kişinin Necromanger Tarikatına karşı büyük bir nefret beslemesi için yeterli bir nedendi. Salondaki neredeyse bütün üyelerin yüzünde öfke ve nefret varken birkaç kişinin yüzü ekşimişti. Bunun nedeni, planlarını daha uygulamaya başlamadan ortaya çıkmasıydı. Fakat, bu durum onlara engel olamayacaktı...

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin