Kitap 1 - 73.Bölüm: Gölge Süvarisi

3.9K 377 153
                                    

Bu bölüm CanerGren adlı kullanıcıya ithaf edilmiştir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Teğmen Kara Ölüme saygılarımı sunuyorum! Çok önemli bir haber getirdim efendim. Birkaç gündür sizi arıyordum. Fakat, küçük kardeşiniz Arel, önemli bir işiniz olduğunu söyledi. Efendim, bir gün önce Mavi Ejder imparatorluğunu şaşkına çeviren bir haber geldi. B... Bir Gölge Süvarisi ortaya çıktı efendim!" askerin heyecanlı bir şekilde konuşmasıyla birlikte Aiden'in gözleri fal taşı gibi açılmıştı.

Bedeni istemsiz bir şekilde titremeye başlamıştı. "G... Gölge Süvarisi mi! Bu bilginin doğru olduğuna emin misin?" Aiden, inançsızlıkla sordu. 'Gölge Süvarisi' ismini ruh yetenekleri ile ilgili okuduğu birkaç kitapta görmüştü. Gölge Süvarisi, bir yan sınıf değildi. Bir ruh yeteneği idi. Özel ve eşsiz bir ruh yeteneği! Birkaç yüz yıldır görülmeyen bu benzersiz ruh yeteneğine sahip kişiler, tarihe ismini altın harfler ile kazımıştı.

Asker hızlıca başını onaylar bir şekilde salladı ve konuşmaya başladı. "Tüm imparatorluk bu haberi konuşuyor efendim. Birçok lonca ve tarikat Gölge Süvarisini kendi saflarına çekmek için hazırlıklara başladı bile. Fakat, elimizdeki bilgilere göre bu Gölge Süvarisi, kuşatma başlamadan önce Mavi Ejder Akademisinden mezun olmuş ve Kızıl Ay Suikast birliğine katılmış. Gölge Süvarisinin genç bir kız olduğu söyleniyor. Mavi Ejder Akademisinden mezun olan en genç kişiler arasında yer alıyor. Söylentilere göre daha 20 yaşında bile değilmiş fakat, Bilge aleminin sınırlarını aşıp Yeryüzü alemine ulaşmış." askerin kkonuşmsıyla birlikte Aiden, bir kez daha şaşkınlık içerisindeydi.

Gözleri heyecanla parlarken bir süre düşünmeye karar verdi. "Bir Gölge Süvarisi ha! Bu gerçekten inanılmaz! Eğer onu yanıma alabilirsem kudretli bir yoldaş daha edinebilirim. Fakat, öncelikle Kaira Kızıl Kardeşleri yanıma almam gerekiyor. Bu ismi sanırım daha önce duymuştum, fakat hatırlayamıyorum. Ayrıca kasaba işlerinide halletmem gerekiyor. Kasabayı onarmamda bir sakınca yok fakat, kasabayı genişletmem ve geliştirmem için öncelikle buranın yönetimini elime almam gerek." Aiden, sessiz bir şekikde düşünmeye devam ederken derin bir iç çekti. Yapması gereken çok fazla şey vardı. Fakat, bunları yapmak için yetkiye sahip değildi. Ayrıca yüklü miktarda altına da ihtiyacı vardı.

Aiden, bir kez daha derin bir iç çektikten sonra şaşkınlığını bir kenara bırakıp ciddi bir yüz ifadesiyle askere bakmaya başladı. "Sana birkaç görev vereceğim Rai Ku. Öncelikle en kısa sürede Gölge Süvarisi hakkında daha fazla bilgi toplamanı ve Kaira Kızıl Kardeşler hakkında detaylı bir araştırma yapmanı istiyorum. Ayrıca Soğuk Yıldız Şirketler Grubundaki cüceler ile bir görüşme ayarla. Onlara, iyi bir teklif vereceğimi ve yüklü bir miktarda altın kazanbileceklerini ilet. Eğer teklifimi dinlemek istiyorlarsa 3 gün sonra Rumiza kasabasına gelsinler." Aiden konuştuktan sonra Rai Ku, kafasını onaylar bir şekilde salladı.

Kuşatmadan birkaç hafta önce Kara Kuzgun birliğine katılan Rai Ku, gerçekten geleceği parlak bir gençti. Aiden'in bölüğünde eğitime başlayan Rai Ku, çok kısa sürede yükselmiş ve bir ÜstÇavuş konumuna gelmişti. Kuşatma başladıktan sonra Aiden'in emri altında, kendi bölüğü ve daha birçok asker ile Juin şehrini savunmaya gelmişti. Kuşatmanın sona ermesiyle birlikte, Aiden'in isteği üzerine kendi bölüğü ile birlikte Rumiza ksabasına gelmişlerdi. 100 kişilik asker ordusunun başında Rai Ku vardı. Uzun ve siyah saçları, küçük burnu, yeşil gözleri ve yüzündeki savaş yarasıyla birlikte gerçekten yakışıklı birisiydi. Belindeki bir metreden biraz uzun kılıcı ve üzerindeki gümüş renkli zırh ile birlikte tam bir Generali anımsatıyordu.

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now