Kitap 1 - 91.Bölüm: Dük Bai Long

3K 315 31
                                    

"Burdan ayrılmayın! Ben hemen geliyorum!" Aiden, otoriter bir ses tonuyla haykırdı ve ormanın derinliklerine doğru son hızla atıldı. Maskeli kadın, fark edildiğini anlamış ve kaçmaya başlamıştı.

Aiden, son süratle ormanın karanlık kesimlerine doğru atıldı. Rebius, başını kaldırıp Aiden'e bir bakış attı ve tekrardan başını yere koyup gözlerini kapattı. Bei, telaşla ayağa kalkarken Haku'ya bakarak haykırmaya başladı. "Abi bizde onunla gitsek iyi olmaz mı? Ya başına bir şey gelirse? O zaman ustaya nasıl hesap veririz!" Bei'nin konuşmasıyla birlikte Haku, yemeğini bir kenara bıraktı ve kılıcını kuşandı. Başını onaylar bir şekilde salladı. "Hadi gidelim Bei!" Haku, aceleyle söyledi.

Rebius, öfkeyle soludu ve devasa başını kaldırıp çatal dilini çıkartarak sert bir şekilde tısladı. "Sanırım Aiden'i duymadınız! Buradan ayrılmıyoruz! Ustanızın kim olduğunu bilmiyorum ama sizi, Aiden'i koruması için göndermediğine eminim! Siz gerçekten Aiden ile başa çıkabilecek kadar yetenekli misiniz?" Rebius'un konuşmasıyla birlikte Bei, yüzünü ekşitmeden edemedi. Kılıcını toprağa sert bir şekilde geçirdi ve birkaç adım atarak Rebius'un önüne geldi.

"Biz Aiden ile başa çıkamayacak kadar yetenekli olmayabiliriz! Ama unutmaki sende, ustamızın kararlarını sorgulayacak kadar nitelikli değilsin! Anladın mı koca oğlan?" Bei'nin sert bir şekilde haykırmasıyla birlikte Rebius, umursamaz bir tavırla başını tekrar toprağa indirip uyumaya başladı. Haku, tekrardan ateşin başına geçti. "O haklı Bei, Aiden'in bizim korumamıza ihtiyacı yok." Haku'nun sakin bir şekilde konuşmasıyla birlikte Bei, öfkeyle derin bir nefes aldı ve ateşin başına geldikten sonra kıvrılarak kestirmeye başladı.

Bu sırada Aiden, ormanın iç kesimlerine doğru hızla ilerlemişti. Ruhsal algısını serbest bıraktı ve çevresini kontrol etmeye başladı. Boş bir araziye geldikten sonra yavaşça durdu. Yüzünü ekşitmeden edemedi. Çevresini kontrol ederken meraklı bir tonda konuşmaya başladı. "Lanet olsun! Yoksa kaçmayı başardı mı?"

Tam maskeli kadının kaçtığını düşünüp kamp alanına geri dönecekken arkasında pis kokan bir nefes hissetti. Gözleri korkuyla büyürken bir anda savaş pozisyonuna geçti ve birkaç metre ileri atılarak arkasını döndü. Karşısında Rebius kadar büyük olmasada yeşil bir kertenkele vardı. Kertenkelenin hemen üzerinde ise maskeli bir kadın duruyordu.

"Kimsin sen! neden bizi izliyorsun?" Aiden, sert ve otoriter bir tonda sordu. Karanlıkta kadının maskesi tam olarak görünmesede Aiden, bu maskeyi daha önce gördüğüne neredeyse emindi. Kertenkele, uzun dilini çıkartıp dudaklarını heyecanla yaladı. Ağzı o kadar pis kokuyorduki, Aiden kusmamak için kendini zor tutuyordu. Kadın, aşağı inerken yavaşça kertenkelenin başını okşadı. "Sakin ol kızım. O bizim yemeğimiz değil." kadın, sakince konuştu ve Aiden'e doğru birkaç adım attı. Ay ışığının altında maskesi tam olarak ortaya çıkmıştı. Aiden, kadının maskesini gördüğü anda gözleri şaşkınlıkla büyüdü. "Sen o kadınsın!" Aiden, heyecanla haykırdı. Bu maskeyi net bir şekilde hatırlıyordu. Juin akademisinden ayrılıp başkente gelirken Aketosh şehrinde küçük bir olay yaşanmıştı. Sokakta yürürken şişman çocuğun birisi Ela'ya zorbalık yapmıştı ve Aiden, çocuğu iyi bir şekilde benzetmişti. Çocuğun klanından askerler gelirken bu maskenin aynısını takan bir kadın, onlara yardım etmiş ve Nehantis şehrine daha erken ulaşmaları için bir araç vermişti.

Kadın, başını onaylar bir şekilde salladı ve Aiden'in önüne geldikten sonra yavaşça diz çöktü. "Endişelenmeyin Teğmen Aiden. Size zarar vermek için burada değiliz." Kadın, sakin ve saygılı bir ses tonuyla söyledi. Aiden, tek kaşını kaldırıp kadına sorgulayan gözlerle bakmaya başladı. "Sana kim olduğunu sordum! Neden bizi gözetliyordun?" Aiden, sert bir tonda bir kez daha sordu. Kadın, yavaşça ayağa kalkarken konuşmaya başladı. "Ben Kontes Keira Romu. Dük Bai Long'un emirleri üzerine sizinle konuşmak için buraya gönderildim. Yalnız konuşmamız gerekiyordu. Bu yüzden sizin dikkatinizi çekerek buraya gelmenizi sağladım." Keira sakin bir şekilde açıkladı.

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now