Kitap 1 - 63.Bölüm: Teğmen Aiden Chei

4.2K 380 54
                                    

Bu bölüm RabiaKaya967373 adlı okuyucuya ithaf edilmiştir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Askerlerin sevinç nidaları yükselmeye devam ederken kızıl güneş kendini göstermeye başlamıştı. Aiden, bir süre güneşin doğuşunu izledi ve yüzüne kararlı bir ifade yerleştirdikten sonra derin bir iç çekti.

"Artık yeni kapıları açma zamanı geldi! Geleceğe yönelik adımlar atacak ve yükseleceğiz..."

Birkaç saat sonra ordu toparlanmış ve karargaha doğru yola koyulmaya başlamıştı. Yaralılar araçlar ile birlikte karargaha getiriliyordu. Birçok ağır yaralı Aiden'in verdiği haplar sayesinde ölüm riskini atlatmışlardı. Aiden, beyaz bir atın üzerinde bir Lider edasıyla ilerliyordu. Bu beyaz atı, bir yıl önce savaş alanına doğru gelirken bulmuştu. Normal atlardan birkaç kat daha hızlı ve dayanıklıydı. Bu yüzden Aiden, atı geride bırakmak istememiş ve yanına almıştı. Şehirler arası yolculuklarda hız tekniğini kullanabilirdi fakat, bu çok fazla enerji kaybına neden olurdu. 9 Göğün İlahi Yıldız Bedeni ekim tekniği yüzünden meditasyon yöntemiyle enerjisini yenileyemezdi. Bu yüzden çok fazla enerji harcamaması gerekiyordu. Aynı zamanda enerji ile hareket eden araçlarıda kullanamazdı. Bu yüzden yolculuklar için artık bu atı kullanmaya karar vermişti.

Kara Kuzgun birliğindeki işlerini bitirdikten sonra Kaptan Kara Turna'dan izin alıp tekrardan Juin şehrine gelecekti. Bir yandan birlik işleriyle uğaşırken, bir yandan da Rumiza kasabasını tekrardan onarmaya karar vermişti. Rumiza kasabası, Hayat Ağacı sayesinde enerji bakımından zengin ve bir o kadar da verimli topraklara sahipti. Aiden, bu fırsatı değerlendirerek kasabanın tekrardan kentleşmesini sağlayacaktı. Kasaba halkının hem para kazanmasını hem de bu toprakları değerlendirmek için birkaç fabrika ve çiftlik kurmayı düşünüyordu. Ayrıca büyü teknolojisi hakkında birkaç fikri vardı. Eğer düşündüğü şeyleri gerçekleştirebilirse belkide bir şirket kurmaya yetecek kadar sermaye sahibi olabilirdi. Ama bunlar için birkaç Mucit cüceye ihtiyacı vardı. Mavi Ejder imparatorluğunda bir cüce bulmak biraz zordu. Fakat Aiden'in bildiği bir yer vardı. Soğuk Yıldız Demirci Loncası birkaç cüce barındırıyordu. Belli bir altın karşılığında onlar ile bir iş yapabilirdi.

Aiden, büyü teknolojisini kullanarak ticareti bir üst seviyeye çıkarmayı düşünüyordu. Şehirler arasına demir yolları döşeyerek *Agmen adındaki araçlarla, yükleri çok kolay ve hızlı bir şekilde bir şehirden diğer şehre götürebilecekti. Eğer bunu yapabilirse, binlerce hatta milyonlarca altın kazanabilirdi. Aiden'in aklında buna benzer birçok proje vardı.

Aiden, artık babasının soyadını taşımak istemiyordu. Bu yüzden en azından annesine olan borcunun çok küçük bir kısmını ödeyebilmek için onun soyadını taşımak istiyordu. Aiden Chei! Bu isim birkaç yıl içinde imparatorluğu sarsacaktı. Bu ismi duyan herkesin kalbini, istemeden de olsa saygı ve korku kaplayacaktı. Bir mucit olarak anılacaktı. Büyü teknolojisini, önemli gelişmeler yaparak bir üst seviyeye taşıyacak olan bir mucit! Büyük bir simyacı, aynı zamanda dahi bir yetişimci olarak anılacaktı! Birçok yeni fomül ve hap üreterek simya alanında büyük bir atılım gerçekleştirecekti. Fakat bunlardan önce yapması gereken birçok iş vardı.

Aiden, savaş boyunca irade gücünü üst boyutlara taşımıştı. Ayrıca büyük bir atılım gerçekleştirerek Yeryüzü alemi zirve aşamaya ulaşmıştı. Fakat bu aşamada darboğaza takılıp kalmıştı. Gökyüzü alemin ulaşmak için bazı ilkeleri yerine getirmesi gerekiyordu ve bunu birkaç yıldan daha erken yapması mümkün değildi.

Yeryüzü alemi yetişimciler için aynı Köken alemi gibi bir dönüm noktasıydı. Köken aleminde doğa enerjisi, daha saf hale gelerek kök enerjisine dönüştürüyordu. Yeryüzü aleminden Gökyüzü alemine geçmek için ise en az bir büyük Taoyu kavramak gerekiyordu. Aiden, Kılıç Taosunu birazda olsa hissetsede kavramak onun için şuanda bir hayalden başka bir şey değildi.

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now