Kitap 1 - 89.Bölüm: "Kuzey Riha Çölleri biz geliyoruz!"

3.2K 332 26
                                    

Aiden, tüm kasabayı sarmalayan büyük bir alkış eşliğinde platforma çıktı. Dikkatli gözlerle kasaba halkını süzerken mutlak bir sessizlik ortama hakim olmuştu. Aiden, Rai Ku ve Zamihura Üstatlarına bir bakış attıktan sonra sakin bir ses tonuyla konuşmaya başladı.

"Ben Rumiza Kasabasının yöneticisi Teğmen Aiden Chei. Son birkaç aydır yoğun çalışmalarımızın emeğini sonunda almayı başardık. Bunların hepsi sizlerin ve dostlarımın sayesinde. Bu kasaba hepimizin yuvası. Bu gün size önemli bir açıklama yapmak için buradayım. Artık kasabadan ayrılmam gerekiyor. Arkamda böyle bir yaşam yeri bırakmak benim için büyük bir onur. Umarım sürekli olarak gelişmeye devam eder ve tarih kitaplarına kasabamızın ismini altın harflerle kazımayı başarırsınız. Bunu ancak sizler başarabilirsiniz. Eğer Rumiza Kasabası şimdi imparatorluk çapında bir haber haline gelmişse bu, sizlerin ve dostlarımın tecrübeleri sayesinde." Aiden, derin bir nefes aldı ve iç çektikten sonra tekrardan konuşmaya devam etti. "Zamanı geldi. İmparator Ares Zed'in bana verdiği kasaba yönetimini, bu güne kadar bana sadık bir şekilde hizmet eden sağ kolum, Rai Ku'ya bırakmak istiyorum!"

Aiden, herkesin duyabileceği bir tonda haykırdı. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Rai Ku bile şok içerisindeydi. "B... Bana mı?" Rai Ku, titreyen sesiyle sordu. Aiden, Rai Ku'ya samimi bir bakış attıktan sonra tekrardan kasaba halkına döndü. Sadece duruşundan ve bakışlarından bile keyifli olduğu anlaşılıyordu.

"Çabalayın, hata yapın ve tecrübe edinin. Bu hayatta imkansız diye bir kavram yoktur. Hedef belirleyin ve çaba gösterin! Ancak bu sayede hayallerinize yaklaşabilir ve istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz! Ben Aiden Chei! Bir dahaki sefere görüşmek üzere dostlarım..." Aiden, bilge bir tavırla haykırdı. Her taraftan güçlü alkış sesleri ve tezahüratlar yükseliyordu. Herkesin kalbinde Aiden'e karşı büyük bir saygı ve minnet yerini almıştı. Onlara yeni bir hayat şansı veren bu dehayı asla unutmayacaklardı.

Aiden, Zamihura Üstatlarına yavaşa döndü ve her birini dikkatlice süzdükten sonra hafifçe eğilip saygıyla selam verdi. "Namiru, Erius ve Tirako... Sizinle iş yapmak benim için büyük bir onurdu. Sizlerden kazandığım tecrübeler için sizlere büyük bir minnet borçluyum." Aiden, saygıyla söyledi. Zamihura Üstatları aynı şekilde Aiden'i selamlarken Tirako, saygı ve minnet dolu bir ses tonuyla konuşmaya başladı. "Minnet borcu mu? Saçmalamayın Teğmen. Aslında bizim size borçlu olmamız gerekiyor. Sizden kazandığımız deneyimler gerçekten olağanüstü. Ayrıca geride bıraktığınız birçok proje, kasabanın gelişmesine daha da katkı sağlayacak. Siz gerçek bir dehasınız! Sizinle iş yapmak, bizim için de büyük bir onurdu Teğmen." Tirako'nun konuşmasıyla birlikte Namiru ve Erius'ta başlarını onaylar bir şekilde sallamışlardı. Aiden, sadece küçük bir kahkaha attıktan sonra Rai Ku'ya döndü.

"Sana güveniyorum Rai Ku. Kasabayı kesinlikle iyi bir şekilde yöneteceksin." Aiden'in konuşmasıyla birlikte Rai Ku'nun gözünden bir damla yaş süzüldü. Elinin tersiyle göz yaşını silerken Aiden'e sıkıca sarıldı. "Çok teşekkür ederim Teğmen. Sizi hayal kırıklığını uğratmayacağıma emin olabilirsiniz!" Rai Ku, heyecanla haykırırken yavaşça Aiden'den ayrılmıştı. Aiden, küçük bir kahkaha attıktan sonra başını olumlu anlamda salladı ve Rai Ku'ya bir çanta fırlattı. Rai Ku, şaşkınlıkla çantayı yakalarken Aiden, sakince konuşmaya başladı. "Bunu bana ustam vermişti. Demir Sırtlı Gergedan derisinden yapılmış bir boyutsal çanta. İçerisinde yetişimine katkı sağlayacak kitaplar, haplar ve iksirler var. Ayrıca yüklü bir miktarda altın..." Aiden, konuşmaya devam ederken Rai Ku, bir anda ileri atıldı ve Aiden'in önünde secde etmeye başladı.

Aiden, sert bakışlarını Rai Ku'ya çevirirken hemen eğildi ve onu omuzlarından tutarak yavaşça kaldırdı. Rai Ku'nun bedeni heyecandan istemsiz bir şekilde titriyordu. Aiden'in sert bakışlarını görünce içini büyük bir ürperti sardı. Aiden, Rai Ku'nun kulağına yaklaştı ve kimsenin duyamayacağı bir ses tonuyla fısıldamaya başladı.

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin