Kitap 1 - 24.Bölüm: Eski Harabeler [2]

4.9K 460 36
                                    

Aiden, akreplerin neden öldüğünü duyunca, şaşırmış ve keyiflenmişti. Bedenini sarmalayan bütün akrepler çürüyerek öldükten sonra Aiden, çevresine bir göz gezdirdiğinde keşif grubunu ve elder Luna'yı görememişti. Arkasına baktığında yer altına doğru inen bir merdiven gördü. Keşif grubunu bulmak için buradan uzaklaşmak istesede sanki onu oraya çeken bir şey varmış gibi hissediyordu. Aiden yavaş ve temkinli adımlarla merdivene doğru ilerlemeye başladı.

Aiden, merdivenden aşağıya indiğinde, geniş bir tünel ile karşılaşmıştı. Tünelin tavanında, çevreye loş bir ışık saçan, yeşil renkli kristaller bulunuyordu. Aiden, kristalleri takip ederek ilerlemeye başlamıştı. Uzun bir yürüyüşün ardından tünelin sonuna ulaşmıştı. Tünelin sonunda, büyük ve geniş bir oda bulunuyordu.

Oda büyük olmasına rağmen, taş ve kayalardan oluşan bir mezardan başka hiçbir şey yoktu. Mezardan küçük bir aura kırıntısı yayılıyordu fakat Aiden, bu auranın hangi seviyede olduğunu hesaplayamamıştı.

"Bu aura Gökyüzü aleminin başlangıcında bir uzmana ait! Dikkatli olmazsan, ağır bir şekilde yaralanabilirsin."

Kadim ruh, Aiden'i bilgilendirdikten sonra sessizliğe gömüldü ve izlemeye devam etti. Aiden, merak dolu adımlarla mezara doğru ilerledi ve yavaşça mezarın kapağını araladı.

Mezarın içerisinde, iskeleti kalmış bir beden ve birkaç nesne bulunuyordu. Aiden, kapağı tamamen açtığında iskeledin elinde, bir kolye, mavi renkli bir parşomen ve yay ekipmanı olduğunu gördü.

Kolyenin üzerinde, sonsuzluk sembolünü oluşturan bir yılan ve yeşil renkli bir kurukafa işareti vardı.

Kolyenin üzerinde, sonsuzluk sembolünü oluşturan bir yılan ve yeşil renkli bir kurukafa işareti vardı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kadim ruh, kolyeyi görünce hemen sessizliğini bozarak konuşmaya başladı.

"Burası 10.000 yıllık bir Necromanger mezarı. O gördüğün kolye, kara büyücülerin enerjilerini %10 daha fazla depolamalarını ve yoğunlaştırmalarını sağlayan özel bir mataryel. Bu kolye senin işine yaramaz ama müzayede salonunda büyük miktarda altına satabilirin."

Aiden, Necromanger'ların ne olduğunu bilmiyor olsada, büyük bir lonca veya tarikat olduğunu anlamıştı. Aiden, kolyeyi alıp boyutsal çantasına koyduktan sonra iskeletin elinden parşomeni aldı ve incelemeye başladı. Parşomenin üzerinde antik semboller vardı. Kenarlarında ise, ağzından mızrak uçları çıkan kurukafalar bulunuyordu.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now