Kitap 1 - 87.Bölüm: Zamihura Üstatları ile Görüşme [3]

3.2K 328 37
                                    

"İzniniz olursa konuşmak istiyorum." Aiden, başını olumlu anlamda salladıktan sonra Bei hafifçe gülümsedi ve konuşmaya devam etti. "Raylara sürekli olarak doğa enerjisi aktaracak olan kaynağı uzaklarda aramaya gerek yok. Çünkü o kaynak hemen yanı başımızda." Bei'nin konuşmasıyla birlikte tüm gözler ona dönmüştü.

Tirako, ilgi dolu gözlerle Bei'ye bakıyordu. Aiden sorgulayan bakışlarını Bei'ye yöneltti. "Yanı başımızda mı? Bu ne anlama geliyor Bei?" Aiden meraklı bir ses tonuyla sordu. Bei, hafifçe gülümseyerek boyutsal yüzüğünden küçük bir küre çıkardı. "Bu küreyi bir görev sırasında buldum. Kullanım alanı çok geniş olsada genel olarak büyü teknolojisinde kullanılıyor. Doğa enerjisini yoğun bir şekilde depolamasıyla bilinen bu küre gerçekten bir servet değerinde." Bei, küreyi Aiden'e uzattıktan sonra sakin bir ses tonuyla açıkladı.

Aiden, küreyi dikkatlice incelerken dantianında bulunan bir miktar enerjiyi küreye yöneltti. Küre doğa enerjisini hızla özümserken yavaş yavaş parıldamaya başlamıştı. Aiden, hayranlıkla küreyi inceliyordu. Bu gerçekten bir servet değerindeydi.
"Bu küre gerçekten kullanışlı bir hazine. Fakat, hala kaynağın ne olduğunu söylemedin Bei." Aiden, bir kez daha merakla sordu. Bei, parmağını kaldırıp haritanın üzerinde gezdirdi ve parmağını Rumiza kasabasının bulunduğu noktaya getirdikten sonra hafifçe gülümseyerek durdu. "İşte burası!" Bei, küçük bir kahkaha atarak söyledi. Aiden'in gözleri şaşkınlıkla büyümüştü. Kaynağın ne olduğunu anlamıştı.

"Bunu daha önce nasıl düşünemedim! Hayat ağacı, doğa enerjisi bakımından oldukça zengin! Ayrıca sürekli olarak doğa enerjisi üretebiliyor. Bu istasyon için mükemmel bir kaynak olabilir!
Fakat, istasyonu hayat ağacına değilde kasabanın batısında bulunan gölün hemen kenarına yapılmasını istiyorum. Toprağın altından ağacın köklerini kanallarla bağlayarak istasyonun merkezine kadar uzatacağız. Son olarak kanalları bu küreye bağladıktan sonra muazzam bir doğa enerjisi kaynağı olabilir. Bu sayede agmenler sürekli olarak şehirler arası ticareti sağlayabilir." Aiden, heyecanla söyledi. Bu çok güzel bir fikirdi. Aiden, Bei'ye minnet dolu bakışlar attıktan sonra tekrardan cücelere döndü.

"Bu agmenler sadece ticaret amaçlı değil ulaşım içinde oldukça önemli bir atılım. Sadece Juin ve Rumiza kasabası arasındaki demir yollarını döşemek için 50 tondan fazla demire ihtiyacımız olacak. Bu yüzden maden ocaklarını şimdiden ayarladım. Maden ve taş ocakları şuanda faaliyet göstersede pek fazla işçimiz yok. Bu yüzden en kısa sürede kasabadan çalışmak isteyenleri, maden ve taş ocakları yakınlarına kurduğumuz küçük kamp alanlarına göndereceğiz. Bu kadar demiri en fazla 2 ay içerisinde çıkartabiliriz. Çünkü bu maden ocaklarında çalışan işçilerimiz, genel olarak Beden alemininin orta veya zirve aşamasında. Her ne kadar darboğazlara takılıp yetişim konusunda pek umutları olmasada fiziksel güçleri, bu maden faaliyetlerini hızlandıracak." Aiden, sakin bir şekilde konuştu ve derin bir nefes aldı. Ciddi bir yüz ifadesiyle bakışlarını üstatlara çevirdi.

"Teklifime gelecek olursak, aslında sizden çok zor bir şey istemiyorum. Sadece benimle ortak olmanızı istiyorum." Aiden, her ne kadar ciddi bir ses tonuyla söylemiş olsada yüzünde küçük bir gülümseme belirmişti. Namiru, tek kaşını kaldırdı ve sorgulayan gözlerle Aiden'e bakmaya başladı. "Bizimle ortak mı olmak istiyorsunuz?" Naimuru, ilgi dolu bir ses tonuyla sordu. Aslında Aiden ile ortak olmak onların da istediği bir şeydi. Bu sayede daha fazla şöhret sahibi olabilir ve daha birçok iş teklifi alabilirlerdi. Aiden, başını olumlu anlamda salladı ve sakin bir ses tonuyla konuşmaya devam etti.

"Bu demir yolu projesi sadece bir başlangıç. Elimde bunun ve bundan daha iyi birçok proje var. Sizden istediğim, benim bu devreye sokacağım projeleri incelemeniz ve açıklarımı kapatmanız. Ayrıca bu projelerin yapılanma sürecini de takip etmenizi istiyorum. Bu sizin için çokta zor bir iş olmamalı. Ben, birkaç ay sonra Mavi Ejder imparatorluğundan ayrılacağım. Aslında Rumiza kasabasında kalıp birkaç yıl daha burasıyla ilgilenmek isterdim. Fakat, ne yazıkki kurtarılacak birçok yaşam ve yok edilecek binlerce kişi beni bekliyor. Bu yüzden ayrılmadan önce arkamda, şehirler ile rekabet edecek kadar üstün bir ekonomiye ve yetişimci olmayan birçok kişiye daha güzel bir hayat sunacak kadar güzel bir kasaba bırakmak istiyorum. Bunu ne yazıkki tek başıma yapamam. Sizlerin ve daha birçok kişinin yardımına ihtiyacım olacak..." Aiden, sakin bir ses tonuyla söyledi.

Ölümsüz Kral - Kitap 1: Santara'nın Çırakları [✔]Where stories live. Discover now