Hoofdstuk 5

4.4K 190 12
                                    

Die week schoot ik niet veel op met mijn zoektocht naar nieuwe getuigen. Er was een rechtszaal datum gezet, die nog maar drie dagen weg was. Marc was nog steeds een eikel dus bleef ik uit zijn buurt.

Ik werd gek dat ik niet verder kwam. Ik had echt nog maar één manier waardoor ik waarschijnlijk zijn schuld kon bewijzen, maar die wilde ik graag achterwegen laten. Ik wilde liever het anders oplossen.

Ik keek gefrustreerd naar mijn laptop. "Lukt het?" Ik keek op en zag June staan. Ik haalde mijn schouders op. "Ik wil die mensen vinden, maar dat lijkt onmogelijk te zijn" Ze knikte en ging iets verder mijn kantoor in staan.

"Ik weet het, daarom heb ik een oproep gedaan naar een aantal ziekenhuizen of zij hun patiënten wilden vragen om contact met ons op te nemen als ze door Dean in het ziekenhuis zijn gekomen. Er zijn drie mensen op komen dagen. Jij mag ze nu ondervragen"

Ik knikte en stond op. "Ze zitten in de vergaderzaal" Ik liep meteen met mijn laptop door naar binnen en ging zitten. Een meisje en twee jongens keken op.

"Dank jullie dat jullie met mij wilden komen praten, ook al is het een aantal jaar geleden, is het zeer belangrijk dat jullie hier zijn"

"Ik had toen in het ziekenhuis al gezegd dat ik geen aanklacht wilde indienen tegen hem" Ik knikte. "Ik vraag je ook niet om dat te doen. Ik wil alleen jullie verhaal horen en wat vragen stellen"

Het meisje keek me strak aan. "Jij bent de vriendin van Dean, althans dat was je toen" De jongens keken verbaasd op. "Klopt, dat was ik. Ik weet als een van de beste dat je beter bij Dean uit de buurt kan blijven. Ik zal even duidelijk maken waarom jullie hier precies zijn"

Ik legde een foto van Hailey op tafel. "Dit meisje is rond dezelfde periode als jullie opnames in het ziekenhuis, getroffen door de drugs van Dean. Helaas liep het met haar slechter af. Ze is overleden aan de drugs. Nu waren Dean's drugs blijkbaar niet betrouwbaar, en willen we hem achter tralies zien. Maar er is geen bewijs dat Hailey niet van een andere drugsdealer had gekocht"

"Dat verhaal heb ik gehoord" Zei de andere jongen. "Dat jullie ook door de drugs van Dean met een overdosis geraakt werden, kan al een grote voorsprong geven in de rechtszaal. Hadden jullie nog andere drugs gekocht van andere mensen?" Alle drie schudden ze hun hoofden.

"Hadden jullie op dat moment iets van medicijnen die voor bijwerkingen konden zorgen?" Weer schudden ze hun hoofden.

"Het is belangrijk dat jullie de waarheid spreken." De eerste jongen knikte. "Mijn toenmalige vriendin heeft sinds de overdosis wel veel medicijnen nodig om gezond te blijven. Als ik in de rechtszaal iets moet zeggen om hem te straffen doe ik dat. Zij had net zo goed die Hailey kunnen zijn."

Het meisje knikte. "Het idee dat ik door hem dood had kunnen zijn maakt me bang, ik wil ook alles eraan doen om hem te zijn verdwijnen" Ook de andere jongen knikte. "Als ik er hierna maar vanaf ben" Ik knikte.

"Mag ik jullie contactgegevens? Dan bel ik als we naar de rechtszaal gaan. Het zou fijn zijn als jullie gewoon aanwezig zijn, het kan zijn dat er wat vragen worden gesteld, wees gewoon eerlijk. Ik zal alleen vragen jullie op te staan en dan vertel ik kort over jullie overdosissen en dat jullie ook slachtoffers waren en dat het geen toeval meer was"

Ik ronde het gesprek af. Ik liep met hen mee naar de lift en bedankte ze nogmaals. Opgelucht haalde ik adem toen ze weg waren. Mogelijk hebben ze zojuist de zaak gered. Was mijn alternatieve oplossing niet nodig.

Ik liep naar het kantoor van Marc en vertelde alles. "Heb je een back-up plan voor als dit niet goed zou gaan" Ik knikte. "Vertrouw me maar, heb je nog een afspraak met Dean en zijn advocaat?" Marc knikte. "Vanmiddag, ik wilde je dan wel even weg hebben zodat hij je niet kan zien" Ik knikte.

"Komt voor elkaar" Ik liep zijn kantoor uit en liep naar mijn kantoor om mijn spullen te pakken. Ik toetste Damian zijn nummer in. "Kan je over een kwartier voor het hotel van mijn ouders zijn?" Vroeg ik. "Ja, zie je zo" Ik hield snel een taxi aan.

Paul was helaas vervangen door een nieuwe man die minder aardig was, Paul was ook al tegen zijn pensioen en hij verdiende het. Hij mocht nog wel altijd gratis in alle hotels van mijn ouders dus hij was nu een hotelreis aan het maken door heel Amerika.

Damian kwam aangelopen en zwaaide. "Dus, wat is er zo dringend?" "Ik heb je hulp nodig" Ik stapte in de lift naar het penthouse. "Ik zoek iets en ik weet dat het ergens op mijn kamer ligt, waar weet ik alleen niet, kan je me alsjeblieft helpen, ik heb het nodig voor de zaak" Hij knikte. "Ik heb niks beters te doen"

"Dank je, want ik heb dit nodig voor ons back-up plan" Hij knikte. "Vertel maar waar je naar zoekt"

Four Years LaterWhere stories live. Discover now