Hoofdstuk 56

3.8K 172 6
                                    

Een man kwam mijn kantoor in. "Ze laten me jouw zaken overnemen? Ik had iets meer een uitdaging verwacht, zo kan ik rustig terug komen van vakantie" Hij lachte om zichzelf en ging zitten op de stoel voor mijn bureau. 

Ik stond op. "Hier zijn de 8 zaken die voor deze week klaar moeten zijn, je hebt het inderdaad rustig, normaal heb ik er 13, maar heb er vast 5 voor je afgerond. De week erop heb je er denk ik 12. Succes, en onderschat mij niet. Ik mag misschien een keer zo jong als jij zijn, maar ik weet ook dat ik een keer zo succesvol ben dan jij" 

Ik stond op en pakte mijn spullen. "Ik heb mijn huiswerk gedaan dus het is nog waar ook. Veel plezier met de zaken, ik hoop dat je een fijne vakantie had gehad. Nu ga ik van die van mij genieten, en stoor me niet" Hij stond op en liep met de mappen weg. 

Daphne grijnsde. "Het is zo leuk om je gesprekken af te luisteren" Ik trok mijn wenkbrauw op. "Niet altijd, gewoon bij vreemde mensen, en als... Ik hou mijn mond nu" Ik knikte. "Slim plan"

Ik liep naar Marc zijn kantoor. "Ben je klaar?" Marc schudde zijn hoofd. "Ik moet nog even het een en ander afronden." Ik zuchtte en liep naar het kantoor van June. "Ben jij niet al afgelost?" Ik knikte en viel neer op haar sofa. 

"Marc is sloom" Ze lachte. "Mannen, kunnen niet zo snel werken als ons" "En als goed" Ze knikte. "Dat ook" Ze stond op. 

"June, waar ga jij eigenlijk naartoe" Ze haalde haar schouders op. "Ik heb een deal bij de vliegmaatschappij ieder jaar. Ik betaal het ticket naar een zonnig warm land van hier en zij zorgen dat ik er aankom. Ik weet het pas net voor ik ga landen" 

Ik trok mijn wenkbrauw op. "Hoe kun je zo leven?" Ze lachte. "Ik ben alleen, Hanna, ik hoef alleen rekening met mezelf te houden" 

"Misschien kun je daar deze vakantie iets aan doen" "Wil je me nu koppelen?"  Ik knikte. "Nou nee eigenlijk. Ik ga namelijk niet mee om je te helpen, maar je hebt zeker iemand nodig" "Zeg je nu tegen je baas dat ze seks nodig heeft" Ik knikte. "Eigenlijk wel, doe ik wel tegen meer van mijn bazen" 

"Hanna, niet de informatie waar ik om vroeg" Ik begon te lachen. "Tja, sorry" Ze rolde met haar ogen. "Ik hoop voor jou dat hij dan sneller is" Ik begon harder te lachen. "Nu was het niet mijn schuld" June lachte. "Mijn vakantie is drie minuten geleden officieel begonnen, nu mag het" "Een minuut geleden dus ook" 

Ze kwam naast me zitten. "Nee maar serieus, is hij goed?" Ik keek haar lang aan. "Sorry ik moet even de switch maken naar vakantie zodat ik niet het idee krijg dat mijn baas naar mijn seksleven met mijn andere baas vroeg" June lachte hard. 

"Ja,  hij is goed" Ze begon harder te lachen waardoor ik ook moest lachen. "Jij wilde een vriendin op het werk om mee te praten" Zei ik. Ze knikte. "En ik vroeg erom" Ik knikte. "Hopelijk omdat je een vriendin bent en niet als mijn baas" Ze keek me fronsend aan. "Als ik dat als baas vroeg, is er iets mis met mijn leiderschap"  "Mee eens" 

Het was even stil, gevolgd door een tsunami van gelach. 

"Waar lachen jullie om?" Marc stond in de deuropening. Ik veegde mijn tranen onder mijn ogen weg. "Niks wat jij wil weten" June lachte. "Fijne vakantie samen." "Jij ook" Ik wiebelde met mijn wenkbrauwen.  Ze rolde met haar ogen. "Doei Hanna" Marc schudde zijn hoofd. "Vrouwen..." 

Ik haakte mijn arm in zijn arm. "Je wil het niet eens weten..."

~*~

"Weet je zeker dat je de juiste kleren hebt?" Vroeg Marc voor de duizendste keer. "Ja, ik kan echt wel een keuze maken" Eigenlijk had ik voor vier weken kleren bij maar dat hoefde hij niet te weten. 

We zaten in de taxi naar het vliegveld. 

Ik keek uit het raam. "Zin om je vrienden weer te zien?" Ik knikte. "En jij? Hoe voel je je om weer een paar dagen naar huis te gaan ?" Hij schudde zijn hoofd. "Het is niet mijn huis, jij bent mijn thuis. Het is waar ik opgroeide, lang geleden." Ik legde mijn hand op zijn been. 

"En hoe voel je je daarover?" "Ik weet het niet goed, ik kijk er eigenlijk tegenop. Maar nu kan ik je laten zien waar ik ben opgegroeid, misschien begrijp je me dan beter. Ik wil je de kleine dingen die ik nog wel leuk vind daar laten zien" 

Ik glimlachte. "Graag" Ik leunde tegen hem aan en keek weer naar buiten... De vakantie kon eindelijk beginnen

Four Years LaterWhere stories live. Discover now