Hoofdstuk 96

3.9K 190 28
                                    

Four years and a little bit later

Hailey kwam aanlopen met haar teddybeer in haar kleine armpjes geklemd. "Mama, vannacht komt de kerstman cadeau's brengen, mag ik hier slapen?" Ze trok een klein pruillipje en keek me met grote ogen aan. Marc zat naast me en glimlachte.

"Papa en mama gaan straks slapen, tot die tijd slaap je in je eigen bedje, als we gaan slapen mag je wel in in de woonkamer slapen, dan kom ik je wel halen" Ze knikte. "Niet vergeten" Ze liep de woonkamer weer uit. Marc begon te lachen.

"Niet vergeten" Zei Marc. "Waar heeft ze dat vandaan?" "Van jou" Ik legde mijn hoofd tegen Marc aan. "Ze groeit zo snel op" Marc knikte. "Dan voel ik me meteen oud" "Ben je ook"

Marc rolde met zijn ogen. "Daar zal je nooit mee stoppen, ofwel?" Ik schudde mijn hoofd. "Ik ben bang van niet" Ik stond op en liep naar de keuken om nog wat drinken te pakken en een snack voor op tafel. Ik kroop weer tegen Marc aan.

"Heb je de cadeau's voor vannacht in het tuinhuisje gezet?" Marc knikte. "Allemaal" Ik knikte. "Zorg dat Hailey niet wakker wordt want ik wil niet dat ze en trauma krijgt als ze jou de cadeau's ziet neerleggen" "Komt goed lieverd"

"Laten we zo maar gaan slapen want ik vermoedt dat we morgen al vroeg wakker worden gemaakt door een klein duiveltje" Zei Marc. Ik knikte. "Dat denk ik ook" Ik stond op en ruimde alle glazen en een leeg bakje op en ging naar boven.

~*~

"Marc..." Ik schudde Marc wakker. "Heb je die cadeau's neer gelegd?" "Ja, al twee uur geleden" "Hailey huilt" Hij ging rechtop zitten. "Het is zes uur in de ochtend" "Ik ga wel kijken"

Ik stond op en liep in mijn kerstpyjama naar beneden.

Hailey lag onder haar roze dekbed op de bank

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Hailey lag onder haar roze dekbed op de bank. "Hailey, lieverd" Ze keek me met betraande oogjes aan. "Wat is er?" Ik ging naast haar op de bank zitten en trok haar tegen me aan. "De kerstman..." Snikte ze.

Shit zou ze Marc gezien hebben...

"Hij heeft me niet wakker gemaakt. Ik was in slaap gevallen en toen was hij geweest" Ze wees huilend naar de cadeau's die opgestapeld lagen rond de kerstboom. "Ach lieverd!" Ze kroop dicht tegen me aan en sloeg haar kleine armpjes om me heen.

"Weet je wat we gaan doen? We gaan eerst papa wakker maken, dan gaan we ontbijten met warme chocomelk en dan pakken we alle mooie cadeau's uit die de kerstman heeft gebracht" Ze knikte en hield haar roze teddy dicht tegen haar aan.

Ik tilde Hailey op en liep terug naar de slaapkamer van mij en Marc

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik tilde Hailey op en liep terug naar de slaapkamer van mij en Marc. "We springen dadelijk op bed en roepen dan heel vrolijk dat de kerstman is geweest" Ik zette haar neer en deed de deur open. Hailey rende naar het bed en klom erop. Ze ging op Marc springen. "Papa! Papa! De kerstman is geweest" Riepen we in koor. Marc zuchtte.

Hailey ging nu op hem zitten. "Je moet wakker worden papa. De kerstman heeft cadeau's gebracht! En we gaan choco drinken" Marc keek me met een glimlach aan. Ik grijnsde breed terug. "Waar wachten we dan op" Zei Marc. "Op jou" Zei Hailey terwijl ze weer van het bed klom. Ik lachte.

Beneden maakte Marc de chocomelk klaar terwijl ik en Hailey onder haar deken kropen. Hailey giechelde en kroop dichter tegen me aan. Haar grote oogjes staarden naar de grote cadeau's die onder de grote boom lagen.

"Zijn die allemaal voor mij?" "Nee, papa en mama krijgen ook" Ze knikte en keek weer naar de cadeau's. Marc kwam binnen met een dienblad. "Pak de eerste maar" Hailey liet dat zich geen tweede keer zeggen. Ze sprong op en rende naar de boom toe en trok het eerste cadeau eronder uit. De grootste waar haar ogen al de hele tijd op waren gefocust.

"Voor Hailey" Riep ze blij. Ze trok het papier eraf en een kinderauto kwam eruit, in de vorm van een zwarte bmw. "JA!" Riep ze vrolijk. "We gaan straks spelen, pak de volgende maar" Zei Marc. Ze knikte en duwde de doos die ze had uitgepakt aan de kant en pakte de volgende.

Zo ging het door tot alle cadeaus waren uitgepakt. Ik had allerlei kleine leuke dingen gekregen. Marc had een nieuwe auto van mij die dezelfde was als de kinderauto van Hailey, ik kon het niet laten, de rest van de grote cadeau's waren van Hailey die vrolijk alles aan het uitpakken was.

"De deurbel!" Riep Hailey. Ik knikte. "Wie zijn dat?" Hailey haar ogen werden groot en ze rende naar de deur. "OOM GREG EN TANTE MEG!" Schreeuwde ze.

Ik glimlachte toen Hailey ze meteen de woonkamer in trok om haar alle cadeaus te laten zien. "Allemaal van de kerstman" Greg ging er helemaal in mee en bekeek alles aandachtig terwijl Megan mij en Marc een knuffel gaf. "De kerstman gaf mij twee roze streepjes" Fluisterde ze tegen me. Ik keek haar met grote ogen aan. "Gefeliciteerd" Ik gaf haar een dikke knuffel.

"Mam, mogen Greg en ik buiten in de sneeuw spelen?" "Trek dan wel even je skipakje aan?" Ze knikte en trok Greg mee. "Je bent je man kwijt" Zei Marc. "Geeft niet, het doet me goed om hem zo met Hailey te zien, dat voorspelt veel goeds voor over negen maanden!" Ik grijnsde. "Ik ben zo blij voor je"

"Ja het werd tijd, Hailey is 3 en een half, David van Jaden is al 4, Lela van Tess is al 3, Nena van Kim is al bijna 14 maanden. Ik kan niet de laatste zijn, dat is Patrick, of Brad en Wren natuurlijk" Ik lachte. "Die blijven tot 35 single, dan gaan ze pas iets serieus zoeken"

"Ach, het maakt niet uit, want over negen maandjes heb ik ook een lieve baby in mijn armen" Ik glimlachte. "Ik ben blij voor je. Uiteindelijk krijgt iedereen een gelukkig einde, ook al had niemand dit einde verwacht" Ze knikte. "We hebben op zijn minst nog steeds onze, extra uitgebreide familie" Ik knikte. "De beste familie ooit!"

Four Years LaterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu