Hoofdstuk 47

4.3K 175 18
                                    

Ik zat op de gang buiten het kantoortje van de therapeute. Ze wilde eerst ons apart even spreken om daarna ons samen te spreken. Marc was als eerste aan de beurt. Ik was ondertussen toch aan het werk met de zaak van Michael. Iedere seconde die ik had kon ik maar beter goed besteden, toch?

Marc kwam naar buiten en ik mocht naar binnen komen.

"Hanna, vertel eens, wat wil jij bereiken met deze sessies?" Ik haalde mijn schouders op. "Kijken of er nog een kans is voor mij en Marc. Kijken of ik me volledig kan openstellen" Ze knikte. "Heb je daar in het verleden moeite mee gehad. Ik zie in je dossier dat je een tijd in intensieve therapie hebt gezeten, toen je nog maar net 16 was" Ik knikte.

"Ik had een nogal moeilijke periode achter de rug met mijn ex en wist niet goed hoe ik met de situatie moest omgaan, waardoor ik het mezelf moeilijker maakte, mentaal en fysiek" Ze knikte. "Met jou toestemming zou ik graag die sessies in willen kijken, misschien kan ik iets met die informatie"

"Van mij mag je erin kijken" Ze maakte een aantekening op haar notitieblok. "Marc vertelde me net iets over dat hij net na het uit was je heeft gekwetst" Ik knikte. "Marc was voor we een relatie hadden van de... ochtendafspraken... De nacht na dat we er een einde hadden gemaakt was hij met Tiffany, de enige collega, naast mijn baas, die van mijn relatie met Marc wist, naar bed geweest alsof er niks was veranderd. Of er nooit iets tussen ons was geweest."

Ze knikte. "Vertrouw je Marc?" Ik schudde mijn hoofd. "Nee, daar ben ik te vaak voor gekwetst" Ze knikte. "Oudere vriendjes?" Ik knikte. "Vooral mijn eerste vriend waardoor ik in therapie ben gegaan." Ze knikte. "Kent Marc dit verhaal?" "Deels. We werkten samen aan een zaak, mijn ex heeft zijn zusje vermoord en ik moest hem helpen in de zaak, dus daardoor had ik wel wat verteld, maar niet alles. Ik laat het liever achter me"

"Kan je drie dingen noemen, drie positieve dingen aan je relatie met Marc?" "Hij zorgde voor me en keek voor me uit, ik voelde me weer belangrijk door hem. Hij was open tegen me, althans meer dan bij andere mensen. En ondanks dat we samen werkten konden we het heel goed gescheiden houden"

"Dat zijn inderdaad drie dingen waar je heel blij mee kunt zijn in je relatie. Dat jullie werk gescheiden kunnen houden is essentieel anders houdt je relatie helemaal nooit stand. Kan je drie negatieve dingen noemen?"

"Ik voel me soms een kleuter bij hem, omdat ik een aantal jaren jonger ben heb ik soms het idee dat ik niet overal me hem over kan praten. De relatie is geheim, dat vind ik nogal negatief. En ik vind Marc nog steeds te gesloten"

"Laten we even bij je eerst punt stil staan. Heb je dit ooit tegen hem gezegd?" Ik schudde mijn hoofd. "Jullie hebben samen al het een en ander meegemaakt. Jullie hadden samen al bijna een kind, dat legt veel druk op de relatie. Als je dan nog hebt dat je het gevoel hebt dat je niet overal met hem over kan praten, dan kan dat tot problemen lijden" Ik knikte.

Ik staarde lang naar mijn handen.

"Heb je van Marc gehouden?" "Ja" Ze knikte. "Hou je van Marc?" Ik beet op mijn lip. "Ik weet het niet, omdat vertrouwensproblemen in de weg staan" Ze knikte wederom. Ik werd gek van al haar geknik.

"Ik denk dat ik jullie wel kan helpen met het een ander op een rijtje te zetten. Ik beloof geen gouden bergen, dat jullie weer helemaal zonder problemen samen komen, maar ik kan wel helpen te zorgen dat jullie op zijn. Dat jij jou loodjes kwijt kan en hij die van hem. Ik knikte.

Ze haalde Marc weer naar binnen. "Ik denk dat we deze afspraak wekelijks kunnen herhalen, met jullie werk kan ik het soms verzetten als ik tijd heb, maar jullie moeten ook buiten mijn uren aan jullie relatie werken. Ik wil dat jullie deze week al proberen meer open te staan." Ik knikte. "Ik denk dat jullie echt wel weer samen kunnen komen, maar daar zullen jullie beiden aan moeten werken"

We knikten en schudde haar de hand. "Tot volgende week" Ik liep naar buiten. Marc pakte mijn hand. "Denk je dat dit kan helpen?" Vroeg hij. Ik knikte. "Er is veel waar ik nog aan zal moeten werken om volkomen open te staan, maar ik ben bereid om er ook daadwerkelijk aan te werken" Hij knikte.

"Ik denk dat het me gaat lukken, maar ook ik zal veel werk nodig hebben"

Ik merkte dat ik mijn problemen veel verder moest zoeken. Misschien lag het wel bij Dean, of ergens anders. Ik wist wel dat ik ook erg hard moest vechten tegen mijn demonen, net als Marc, als we dit wilden laten werken, maar misschien was het goed om dit te doen, niet alleen voor ons, maar vooral voor mezelf...

Four Years LaterWhere stories live. Discover now