Hoofdstuk 12

4.1K 182 21
                                    

In de wachtkamer zaten meerdere mensen op mij te wachten toen ik terug kwam van mijn lunch met Tiffany. Een van hen was waarschijnlijk mijn nieuwe assistent. De vrouw achter de balie gaf me een stapel met dossiers. "Ik zit op lijn 4, zeg maar als ik de volgende kan sturen" Ik knikte en liep naar de vergaderzaal die June voor me had geregeld.

Ik begon bij de eerste persoon, las het dossier snel door en belde toen via lijn 4 naar de balie om de eerste naar binnen te sturen. Dit ging zo wel 12 personen door. Ik zuchtte toen de laatste weg liep. Er waren van de 12 mensen maar 2 personen die ik goed vond.

Een van hen was een jongere vrouw, ongeveer van mijn leeftijd. De andere was een man die waarschijnlijk al in de 40 was, hij was erg scherp en had zeker de nodige ervaring maar ik was niet zeker of ik daar naar op zoek was. Ik was denk ik meer op zoek naar iemand die ik nog de kans kon geven om te groeien, aangezien ik dat ook nog wilde doen.

Ik liep naar de wachtkamer en vertelde de vrouw dat zij het was geworden. De andere liepen rustig weg en bedankte me dat ze toch mochten komen. Ik glimlachte en liet Daphne haar nieuwe plek zien.

"Ben je klaar voor je eerste werkdag?" Vroeg ik. Ze knikte. "Ik wilde al langer assistente zijn. Ik weet niet, ik hou van mensen helpen en je bent zelf ook jong en waar ik mee kan lachen en kletsen tussen het werk door, en niet een chagrijnige zakenman die alleen aan zichzelf denkt" Ik begon te lachen.

Ik liet haar zien hoe ik mijn agenda indeelde en wat alles betekende. Ik liet haar ook de rest van het kantoor zien, in ieder geval deze etage waar we op werkten.

"Dan zie ik je morgen" Ik glimlachte en zwaaide toen ze de liften in stapte. Ik liep terug naar mijn kantoor en ging zitten. Ik maakte mijn werk af en besloot op tijd een keer te stoppen en lekker thuis op de bank te gaan hangen. Ik pakte mijn jas en mijn tas en liep naar de liften.

"Nu al weg?" Vroeg Tiffany die voorbij ging lopen. "Ja, ik ga thuis lekker op de bank liggen en niks doen. Ik zie je morgen weer!" Ze glimlachte en knikte. "Geniet ervan" Ze liep weer verder met een grote stapel met dossiers.

"Hanna" Ik draaide me om en Marc kwam aan lopen. "Waar ga je heen?" "Ik ga naar huis toe" Hij schudde zijn hoofd. "Jij ging mijn stropdas uitzoeken" Ik begon te lachen. "Nu?" Hij knikte. Ik haalde mijn schouders op. "Maar hoe weet ik nou of je stropdas dan bij mijn jurk past, aangezien ik nog geen jurk heb gekocht?"

Hij trok zijn wenkbrauwen op. "Het feest is vrijdag, het is nu maandag" Ik knikte. "Als jij nu mee gaat jurken shoppen dan kies ik je stropdas uit" Hij knikte. "Ik zal mijn spullen even halen, wacht hier" Ik knikte.

~*~

We liepen mijn favoriete winkels af en ik had al een hoop schitterende jurken gezien, maar ik kon natuurlijk niet meteen de eerste mooie kopen want dadelijk kwam ik een mooiere jurk tegen en dan had ik deze al gekocht.

Eindelijk hadden we al mijn winkels afgezocht en gingen we ergens eten. "Dus je hebt van je favoriete jurken een foto gemaakt en nu ga je kijken welke je echte favoriet is en dan kies je die pas uit welke jurk het wordt" Ik knikte. "Dat is best wel slim" Hij knikte.

Ik scrolde door mijn foto's. "Ik denk dat ik deze het mooiste vind" Hij keek naar de foto en knikte. "Dat vind ik ook" "Maar dan doe jij maar gewoon een zwarte stropdas, dat pas er het beste bij, want die diamantjes hebben wel kleurtjes maar ik vind een zwarte stropdas klassieker" Hij haalde zijn schouders op. "Het is jouw keuze, zolang het geen groen is vind ik het prima" Ik lachte.

Na het eten gingen we terug naar de winkel en kochten we een nieuwe stropdas voor Marc. "Dan ga ik nu echt naar huis om op de bank te hangen en niks meer te doen deze avond." Hij knikte. "Ik zie je morgen weer"

Ik gaf hem een knuffel en liep de andere richting op. Ik opende mijn appartement en de stilte overviel me. Ik werd soms wel een beetje depressief van al die leegte. Ik zette mijn handtas op mijn kleine tafeltje bij de voordeur en haalde mijn telefoon eruit. Ik ging naar boven en hing mijn jurk aan mijn lange spiegel. Ik glimlachte naar de jurk en kleedde me toen om in mijn pyjama en maakte mij klaar voor bed en ging toen slapen.

Four Years LaterWhere stories live. Discover now