Hoofdstuk 61

3.5K 185 37
                                    

Na het avondeten liepen we met zijn alle terug naar het centrum. Ik liep met Jaden achterop en liep als een mongool erbij. We gedroegen ons als twaalf jarige kinderen. Lachend liepen we achter de rest aan. Jaimy en Marc liepen voor ons en waren in een diep gesprek. 

Jaden sloeg zijn arm om mijn schouder. "Hanna... Ik ben blij dat jij en Marc elkaar hebben gevonden. Jullie zijn zo goed samen" Ik glimlachte. "Dank je" Ik wilde hetzelfde zeggen over hem en Jaimy maar ik kon niet zo goed liegen tegen hem. Jaimy was kei leuk maar ik weet niet, ze heeft iets achterbaks aan haar kleven wat ik niet kan aanzien. 

Jaden en Jaimy waren nu bijna een jaar samen. Ze was kei lief, maar ik kan haar om de een of andere reden niet vertrouwen. Ik wil Jaden het beste wensen en ook al is Jaimy lief, ik weet dat Jaden beter kan krijgen. Beter dan haar. 

Terwijl Jaden en ik grappen aan het vertellen waren die nergens op sloegen zag ik dat Marc vaker naar ons omkeek terwijl het gesprek met Jaimy serieuzer werd. We waren gelukkig bijna bij het hotel. Ik gaf Jaden een knuffel en daarna Tess. De rest was wat verderop gelopen. "We kijken wel wat we morgen gaan doen" 

Ik liep samen met Marc naar boven. Ik viel neer op de bank. "Ga je zo mee douchen?" Marc haalde zijn schouders op. "Wat is er?" Vroeg ik. "Je hebt me nooit verteld dat jij en Jaden in New York nog een keer dingen hebben gedaan" Ik keek hem verbaasd aan. "Wat voor dingen, je weet dat Jaden gewoon mijn beste vriend is" 

"Jaimy vertelde me dat ze niet zeker was dat Jaden over je heen was, aangezien het nog maar een jaar of minder geleden was dat jullie samen naar bed zijn gegaan. Net nadat het aan was met Jaimy en Jaden" Ik keek verbaasd op. "Waarom brengt ze dat nu op?" 

"Dus het is waar?" Ik knikte. "Maar ik snap niet waarom je daar moeilijk over doet, het was een jaar geleden, je weet dat Jaden en ik een verleden hebben maar nu gewoon beste vrienden zijn." Hij zuchtte. "Ik doe niet moeilijk, Hanna, ik ben teleurgesteld dat zij dit me moet vertellen" 

"Wat wil je? Dat ik vertel wat ik precies wanneer heb gedaan voor je me opmerkte? Ja ik heb toen met Jaden seks gehad. Hij had ruzie met haar gehad, ik had een kut dag op werk omdat jij me duizend eindverslagen liet schrijven. Moet ik nu vertellen met wie ik wat heb gedaan voor je in mijn leven kwam?" 

"Dit had ik anders graag willen weten. Jaden is niet zomaar een random jongen, hij is je ex" Ik zuchtte. "Ik vraag toch ook niet met wie jij nog allemaal naar bed bent geweest een jaar voordat je me zag staan. Weet je waarom ik dat niet vraag? Omdat dat namelijk geen zak uitmaakt!" Hij schudde zijn hoofd. 

"Dus nu is het mijn schuld dat ik je niet zag staan toen je nog stagiaire was?" "Zeg ik dat dan? Jij kende me niet, ik kende jou niet, wat maakt het uit dat ik toen nog één keer met Jaden naar bed ben geweest. Ik snap je punt niet" 

"Het punt is dat jij en Jaden super close zijn en dat Jaimy misschien wel gelijk heeft over dat jullie nog gevoelens voor elkaar hebben" Ik stond op. "Als ik geen gevoelens had voor Jaden waren we geen vrienden. Ik hou van Jaden, puur en alleen als vriend. Als ik echte liefdesgevoelens had voor Jaden, waarom ben ik dan samen met jou, waarom ben ik dan verloofd met jou? Waarom? Misschien omdat ik wel helemaal niks voor Jaden voel zoals jij en Jaimy denken" 

Ik liep de trap op en sloeg de badkamerdeur achter me dicht. Ik kleedde me uit en stapte onder de douche. Daarna trok ik mijn pyjama aan en ging in bed liggen. Marc kwam de kamer binnen. "Ik ga wel in de logeerkamer liggen want ik heb geen zin in een discussie" Ik rolde met mijn ogen. "Doe je best" 

Waarom moet Jaimy dat nou perse vertellen. Ik snap dat kind niet. Wil ze nou mij en Marc uit elkaar drijven? Wat probeert ze nou? Ik mag haar gewoon maar ik snap niet waarom ze dit moet opbrengen. Omdat ik een jaar geleden met Jaden naar bed ben geweest is het dan meteen dat we nu nog gevoelens konden hebben. Ik snap niet dat ze dat vertelde. 

~*~

De volgende ochtend was ik voor de zon helemaal op was al in het water aan het surfen. Ik zag Brad op zijn neon groene surfplank al aankomen. Ik sprong van mijn plank en leunde erop. "Wat is er?" "Hoezo moet er iets zijn?" "Het is half zeven en je bent al aan het surfen, alleen" 

"Jaimy heeft gister Marc in zijn hoofd gepraat dat ik en Jaden nog gevoelens voor elkaar hebben omdat we een jaar geleden seks hadden." "Een jaar geleden?" Ik knikte. "Waarom zou je dan nu nog gevoelens hebben voor hem?" Ik haalde mijn schouders op. "Dat vroeg ik me dus ook al af" 

"Ik zie gewoon dat je van Marc houdt. Je houdt ook van Jaden, maar op een hele andere manier als dat je Marc leuk vind." Ik knikte. "Ik weet niet hoe ik dit uit zijn hoofd moet praten... We zijn gister met ruzie apart gaan slapen en vanmorgen ben ik voor hij wakker was al vertrokken, ik had gewoon even rust nodig" 

Four Years LaterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu