Hoofdstuk 45

4.3K 168 14
                                    

{{{{{{Ik verveel me dus hier is nog een hoofdstuk haha. Fijne goede vrijdag}}}}}}

Samen met Marc keken we naar het scherm van mijn laptop. Terwijl Marc alles over onze tegenstander opzocht, schreef ik alles op. Alles wat we tegen hem konden gebruiken. Toen we echt niets nieuws meer konden vinden sloeg Marc mijn laptop dicht.

Mijn telefoon begon te trillen. Michael. Marc keek snel weg. Ik nam op en liep naar de bank. "Met Hanna." "Heb ik je wakker gemaakt? Het spijt me dat het midden in de nacht is" "Nee, ben nog bezig met werk" Hij was even stil. "Ik heb je net een bestand doorgestuurd, ik wordt aangeklaagd door een bedrijf dat net mijn nieuwe software had en daarna brand kreeg, kan je er voor mij naar kijken?" Ik liep naar mijn laptop en opende mijn mail. Marc keek verbaasd op.

"Ik zal er morgen meteen naar kijken en zo snel mogelijk oplossen. Als ik morgen tijd heb kom ik ook nog wel even langs. Je hoort nog van me" "Is goed, dank je wel" Ik hing op en las het bestand door.

"Zijn jullie samen?" Vroeg Marc na een stilte. Ik schudde mijn hoofd. "Waren jullie wel samen?" Ik keek naar Marc. "Maakt dat iets uit?" Hij haalde zijn schouders op. Ik gaf verder geen antwoord.

Een spanning hing boven ons. Als een onweersbui die alles kon vernietigen. Ik ging op de bank zitten en trok mijn benen op. Marc stond op van mijn verhoogde tafel.

"Ik ga maar eens naar huis" Ik keek op. "Heb je ooit met iemand gepraat over Hailey? Professioneel gezien?" Hij keek verbaasd naar mij. "Nee" Ik knikte. "Ik geloof namelijk niet dat het alleen aan het werk ligt. Jij durft denk ik niet meer goed je gevoelens te uiten omdat je je bang bent je weer zo te voelen als toen je Hailey verloor. Je durft niet ergens om te geven omdat je bang bent het te verliezen"

Hij ging met zijn hand over zijn gezicht. "Ik weet het niet" Ik haalde mijn schouders op. "Ik wel. Ik begrijp het want ik heb misschien niemand verloren zoals jij Hailey hebt verloren maar ik heb wel die pijn gehad doordat ik iemand verloor" Hij ging tegenover me zitten.

"En hoe ben jij daar dan over heen gekomen, om je zelf weer open te stellen?" Ik haalde mijn schouders op. "Niet. Daar ben ik zelf ook nog niet helemaal over uit" Hij knikte. "Misschien kunnen we samen uitzoeken hoe we dat kunnen?" Ik trok mijn wenkbrauwen op.

"Bedoel je nou relatietherapie?" Hij haalde zijn schouders op. "Ondanks al het drama op het einde kan je niet ontkennen dat we het goed hadden samen. Ik ben ook niet perfect maar met samen jou wil ik daar aan werken" Ik liet een traan over mijn wang lopen.

Marc kwam naast me zitten en sloeg zijn arm om me heen. "Wat is er?" "Ik weet niet of ik het aankan. Dat je na het over was verder ging was al pijnlijk, maar dan ook nog met Tiffany" Hij knikte. "Ik ben een eikel"

"Vertel een keer iets nieuws" Ik lachte door mijn tranen heen. Hij sloeg zijn arm om mij heen. "Laten we het proberen, je kan altijd nog stoppen. Ik wil het proberen, om ons nog een keer te proberen" Ik keek hem lang aan en beet op mijn lip.

"Ik wil het wel proberen"

Hij knikte. "Ik maak wel een afspraak. Ga eerst nu maar slapen, dan kunnen we morgen eerst onze zaak oplossen" Ik knikte. Marc drukte een kus op mijn wang en stond op. "Tot morgen, zal ik je ophalen zodat we de zaak meteen op kunnen lossen?" Ik knikte.

~*~

Terwijl ik bij Marc in de auto zat keek ik op mijn laptop naar de zaak van Michael

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Terwijl ik bij Marc in de auto zat keek ik op mijn laptop naar de zaak van Michael. Ik las druk alles door en maakte aantekeningen. Ik pakte mijn telefoon en belde naar het plaatsingsbedrijf die destijds de software had geplaatst bij Michael zijn nieuwe klanten.

"Met Chantal de secretaresse van John. Hij had vandaag geen tijd om je te bellen dus doe ik het maar even. Hij had nog vragen over hoe de plaatsing van de nieuwe IPC-software in zijn werking ging. Als ik dit niet op tijd heb geregeld ben ik mijn baan kwijt" Ik kreeg een vreemde blik van Marc. Ik schudde mijn hoofd.

"Ja, uhm waar kan ik je mee helpen?"

"Ja, hij wist het niet meer precies hoe de procedure ging en hij wilde perse iedere stap weten hoe jullie normaal in zijn werking gaan." De man ging gelukkig mee in mijn spel. "We zetten eerst alle software klaar en dan beginnen we met het afkoppelen van het oude systeem. Dan leggen we simpelweg de nieuwe software eraan." "En hoe lang duurt deze procedure ongeveer?" De man dacht even na.

"Ik denk dat we binnen een half uur wel weer klaar kunnen zijn" Ik knikte terwijl ik snel aantekeningen maakte op mijn laptop. "En moeten wij nog iets doen, zoals stroom afsluiten, iets?" "Nee, we halen simpelweg de kabels los en dan hangen we de nieuwe software eraan. Zo gepiept" Ik typte snel alles in.

"Ik zal het aan John doorgeven. Nogmaals bedankt voor al uw informatie. U heeft zojuist mijn baan gered, nou doeg!" Ik hing op en legde mijn telefoon op mijn schoot. "Chantal?" Ik lachte. "Het werkte wel"

Ik opende de aantekeningen en de site van het bedrijf. Ik pakte snel mijn telefoon op. "Met Michael" Hoorde ik snel aan de andere kant. "Met Hanna. Ik denk dat ik de oorzaak heb gevonden. Je plaatsingsbedrijf doet de hele procedure in een half uur tijd, terwijl je zelf zei dat de veiligste manier drie uur doet. Verder trekken ze de kabels van de oude software eruit en hangen ze daar de nieuwe aan. Waarschijnlijk is dus de brand veroorzaakt door je plaatsingsbedrijf. De kabels kijken ze niet na op defecten of op aansluiting, waarschijnlijk is daar iets misgegaan"

"Denk je dat ik het met schikking kan regelen?" Vroeg hij. 'Dat denk ik wel en ik zou zeker ook een nieuw plaatsingsbedrijf nemen. Om je naam en reputatie te behouden geef de zaak een korting en plaatsing door een erkend bedrijf."

"Kan je vanmiddag nog langs komen voor de schikking? Dan nodig ik de andere partij uit en dan kunnen we meteen een einde hieraan maken. Hoe langer dit duurt hoe meer reputatieschade ik oploop"

"Ik ben nu op weg voor een andere zaak maar laten we 4 uur afspreken, dan zorg ik dat ik dan op je kantoor ben" Ik hing op en deed mijn laptop dicht.

Marc keek me kort aan. "Doe je goed" Ik knikte. "Laten we nu eerst deze man afmaken en zorgen dat dit niet de firma zijn kop gaat kosten"

Four Years LaterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu