Hoofdstuk 29

3.9K 172 23
                                    

Ik lag naast Marc in zijn bed. Hij had zijn armen om mijn middel heen geslagen en lag al te slapen. Ik kon niet slapen. Het was nu al twee weken verder en Tiffany hield nog steeds afstand van me. Ik begreep dat ze afstand wilde en wilde nadenken maar ik was een beetje teleurgesteld dat ze me eigenlijk compleet negeerde op het werk.

Ik haalde voorzichtig Marc zijn armen van mijn middel en liep naar het balkon waar ik op de grond ging zitten. Mijn telefoon had honderden berichtjes uit een groep chat met alle vrienden. Ze waren een nieuwe vakantie aan het plannen, wat ze twee keer per jaar deden.

We zouden allemaal naar de kust gaan, ergens in Californië. Meer wisten ze nog niet en daar hadden mensen nu een discussie over. Ik was sinds ik ben begonnen met werken niet meer mee geweest op reis met mijn vrienden waardoor ik ze alleen zag als ze in het weekend naar mij toe kwamen, wat niet vaak was, want ook dan werkte ik vaak.

Ik zat er aan te denken om nu toch een aantal van mijn dagen op te nemen. Ik had namelijk bijna twee maanden aan vakantie dagen nog over en een hoop overuren. Eigenlijk wilde ik nooit op vakantie gaan, maar nu was het misschien wel goed, even weg van de werkstress, en het drama wat mijn relatie met Marc opleverde.

Hanna, jij gaat waarschijnlijk weer niet mee? Zei Megan in de chat. Ik beet even op mijn lip. Waarschijnlijk ga ik dit keer wel mee, ben toe aan een lange vakantie Verbaasde reacties kwamen binnen gestroomd in de chat.

Het 5 uur in de ochtend en de zon begon al langzaam op te komen. Ik stond op en ging weer naar binnen. Marc deed net zijn ogen open. Ik ging tegen zijn bed aan staan en ging langzaam met mijn hand door zijn haren.

"Was je al lang op?" Ik haalde mijn schouders op. "Denk een uurtje" Hij sloeg zijn hand om mijn middel en trok me het bed in.

Hij drukte zijn lippen op mijn voorhoofd en trok me tegen hem aan. "Ik denk dat ik binnenkort met mijn vrienden op vakantie gaat" Hij keek verbaasd op. "Je hebt al anderhalf jaar geen dag vrij genomen" Ik knikte. "Dat weet ik, maar ik ben doodmoe en wil mijn vrienden weer een keer zien." Hij knikte.

"Ik denk dat June het niet erg zal vinden als je een paar weken voor je jezelf neemt na zo lang" Ik knikte.

Ik liet het plannen aan andere mensen over. Ik wilde gewoon weer even een keertje weg. Ik was toe aan die vakantie en ik wilde al mijn vrienden weer zien. Vooral Megan, Greg, Brad en Wren. Die woonden allemaal aan de andere kant en die zag ik dus bijna nooit.

~*~

Ik liep het kantoor van June na het weekend in en wachtte tot ze klaar was aan de telefoon. "Hanna, wat kan ik voor je doen?"

"Over drie weken zou ik graag twee weken vakantie willen hebben" Ze keek verbaasd op. "Vakantie?" Vroeg ze verbaasd. Ik knikte. "Ik kan voor twee weken niet twee van mijn beste advocaten missen" Ik schudde mijn hoofd. "Ik ga niet met Marc op vakantie. Ik ga met vrienden van de middelbare"

Ze knikte en keek op haar computer. "Ik denk wel dat dat kan. Het kan zijn dat als er echt een crisis is dat we dan gewoon je terug moeten hebben" Ik knikte. "Prima, als ik maar kan gaan en alleen voor een crisis hoef terug te komen" Ze knikte.

"Hoe gaat het tussen jou en Tiffany?" Ik haalde mijn schouders op. "Ze ontwijkt me zo veel mogelijk" June knikte. "Jullie moeten het uitpraten. Ik snap dat ze gekwetst was maar dit gaat te ver. Ik moet weten dat ik op jullie kan rekenen."

"Ik zal mijn best doen om met haar te praten" June knikte.

~*~

Ik liep naar de kantine waar Tiffany was. "Kunnen we praten?" Ze keek op en knikte. Ik ging zitten.

"Luister, ik snap dat je gekwetst was dat ik je niks had verteld over wat er speelde. Het was in het begin niet zo serieus en daarna wilden we het stil houden tot we zeker wisten wat het nou precies was en zodat we niet uiteindelijk bekend maakte dat we samen waren en twee weken later uit elkaar gingen."

Ze knikte. "Ik baal gewoon dat ik je zo veel vertelde en dat je het mij niet eens kon vertellen" "Dat snap ik, het spijt me, maar we zouden het helemaal niemand vertellen"

"Laten we het gewoon laten zitten want het is niet eens een discussie waard. Ik wil gewoon weer samen lunchen en samen plezier hebben" Ik gaf Tiffany een knuffel. "Ik ook" Zei ik glimlachend..

Heyyy
Gister wilde ik er in de avond nog hoofdstuk op zetten maar dat lukte niet want internet lag er in de hele buurt uit :(
Daarom doe ik mijn best om vanavond nog een hoofdstukje te doen!

Four Years LaterWhere stories live. Discover now