Hoofdstuk 70

3.5K 181 17
                                    

Ik liep het appartement van jaden in. "Ik heb de pizza bij me. Je moet trouwens echt een keer een beter slot kopen voor je appartement want ik kan zo binnen lopen en je eten stelen" Ik liep de hoek om en keek naar Patrick en Jaden. 

"Geweldig, twee keer op een dag..." Mompelde ik. "Hanna..." Begon Patrick. "Nee, ik heb alles gezegd wat ik wilde zeggen, je had een keuze en je antwoord was duidelijk. Ik kom wel een andere keer terug, Jaden" Ik zette de pizza op tafel en draaide om. 

"Hanna" Zei Jaden dit keer. Ik draaide om. "Zeg niet dat je nu op eens zijn kant van het verhaal pakt" Jaden schudde zijn hoofd. Patrick keek me aan. "Ik kies jullie kant" Mijn mond viel open. "Je wat?" 

"Je verloofde had gelijk... Sabrina lag met een ander in bed toen ik terug kwam... JIJ had al die tijd gelijk" Ik begon hard te lachen. 

"Ik hou ervan als mensen me gelijk geven, maar dit maakt mijn dag zo goed, eigenlijk mijn hele week" Ik begon weer te lachen. Mijn gelach was het enige geluid in de kamer. 

"Wauw, en nu verwacht je dat ik je vergeef? Leuk geprobeerd" Ik draaide om en liep het appartement uit. 

~*~

"Jij bent snel terug?" Marc keek op terwijl hij met een fles bier op de bank een basketbal wedstrijd aan het kijken was. Ik begon te lachen en ging naast hem zitten met een grijns op mijn gezicht. "We hadden gelijk" Hij trok een verbaasd gezicht. "Waarmee?" 

"Jij zei dat Sabrina in bed lag met een ander terwijl Patrick bij ons was. Patrick heeft ons gelijk gegeven. Hij heeft toegegeven dat ik al die jaren gelijk had" Marc zijn wenkbrauwen schoten omhoog. "Serieus?" Ik knikte.

"Wat heb je toen gezegd?" "Niet veel, ik ben lachend weggelopen" Marc lachte. "Ik ga hem niet vergeven. Hij had beter moeten weten dat ik hem nooit zoiets zou wijsmaken, als het niet waar was. Hij is te laat om zomaar terug te vallen, daar moet hij harder voor werken als hij mij weer in zijn leven wil hebben" 

Marc knikte. Hij sloeg zijn arm om me heen. "En hoe voel je je nu?" Ik haalde mijn schouders op. "Ik ben zo gelukkig met mijn leven" Marc lachte. "Arme jongen is net 24 uur getrouwd en nu is zijn huwelijk al voorbij" Ik knikte. 

"Wat zouden mijn ouders wel niet zeggen als ze erachter kwamen" Marc lachte. "Geen idee, maar ik denk dat ze niet zo vrolijk zijn met hun zoon op dat moment" Ik glimlachte. "En dat doet me niks" Marc drukte een kus op mijn wang. 

Samen keken we de rest van de basketbal wedstrijd af. "Zou je zijn echtscheiding willen doen?" Vroeg Marc. "Graag, niet om Patrick te helpen maar dan heb ik gewoon nog een extra kans om het in haar gezicht te wrijven" 

"Je bent een bitch" Ik knikte. "Ik weet het, ik ben er trots op" Marc lachte. 

~*~

June kwam mijn kantoor in lopen. "Er is iemand en die wil dat jij zijn echtscheiding regelt, hij wil niemand anders" Ik glimlachte. "Stuur maar in" "Weet je het zeker, je bent gespecialiseerd in strafrecht, de meeste willen dan niet meer werken in de echtscheiding afdeling" 

"June, ik wacht al vier jaar op deze zaak" Ze trok haar wenkbrauwen op. "Hij is pas twee dagen getrouwd" Ik knikte. "Ik weet het" Ze keek me verbaasd aan. "Jij gaat alles uitleggen met een lunch" Ik knikte. "Deal" 

Patrick kwam mijn kantoor ingelopen. Ik grijnsde. "Dit doe ik niet voor jou, als je dat maar weet" Hij knikte. "Zo'n vermoeden had ik al, je doet je best maar" Ik glimlachte. "Dat zal ik zeker doen. Ik neem aan dat je alles wil houden, geld, appartement dat soort dingen" Hij knikte. "Hier zijn alle papieren" Hij legde alles op mijn bureau. 

Tiffany kwam binnen lopen. "Hanna, we hebben een probleem" "Maak jouw probleem niet mijn probleem" Ze rolde met haar ogen. "Het is Dean, zijn advocaat probeert je getuigenis tegen hem onderuit te brengen" Ik keek haar fronsend aan. "Maar dat is niet mogelijk" 

"Ze pleiten voor een strafvermindering, en kans op vervroegde vrijlating" Ik zuchtte. "Probeer zo veel mogelijk op te zoeken, we moeten zorgen dat die getuigenis blijft staan." Ze knikte en liep mijn kantoor uit. 

"Dean?" Ik keek naar Patrick. "Daar was je niet hier voor" 

"Ik wist niet dat hij in de gevangenis zat" Ik knikte. "En dat wil ik zo houden, anders heb ik klein probleempje aangezien ik hem nog al heb verraden" "Hij is een rat, hij hoort vast te zitten, je had hem eerder moeten verraden" 

"Ach, ik hield van hem, misschien begrijp je dat als je een keer iemand vind waar je van kan houden" "Luister, ik hield van Sabrina, zij alleen niet van mij" Ik rolde met mijn ogen. "Je kan gaan, ik heb een hoop andere dingen te regelen, onder andere dat ik haar ga verpletteren in de rechtszaal, of je nu van haar hield of niet" 

Four Years LaterWhere stories live. Discover now