Hoofdstuk 94

3.7K 177 17
                                    

Marc had alle grote lampen uit gedaan na het eten. Alleen de kaarsen op de eettafel, paar kleine sfeerlampjes in de woonkamer en de kerstboom die het meeste licht gaf.

Met zijn drieën hadden we genoeg cadeau's voor een heel weeshuis onder de boom liggen. Allemaal in verschillende papiertjes en strikjes. Op de achtergrond draaide zachtjes kerstmuziek en we zaten op de banken.

"Hanna, jij mag het eerste cadeau pakken omdat jij de laatste bent die bij onze familie is gekomen" Ik glimlachte en stond op. Ik pakte het eerste beste cadeau dat ik zag en gaf het aan Trisha. Het was een vierkante doos, leek op een schoenendoos. Ze trok het papier er vanaf en keek ons geschrokken aan. "Condooms?" Ik keek naar Marc.

"Ik zei nog dat je dat niet moest doen en jij koopt een maxi-verpakking?" Marc lachte. "Ik kon het niet laten" Ik rolde met mijn ogen. Trisha schudde haar hoofd. "Volgens mij blijf je diep van binnen altijd een puber" Ik lachte nu Marc uit.

"Ik zal maar het volgende cadeau pakken" Trisha stond op en gaf Marc een cadeau. Marc pakte het pakketje uit en een gekleurde stropdas kwam naar buiten. "Een zingende kerst-stropdas?" Hij trok zijn wenkbrauwen op. "Ik kon het niet laten" lachte ik hard. Marc schudde zijn hoofd en deed hem op en drukte op de neus van het rendier die vrolijk geluid maakte.

Snel pakte hij een nieuw pakketje en gaf die aan mij. Ik opende het pakketje en een kerstpyjama kwam tevoorschijn. "Laat me raden die ga je vanavond aandoen?" Ik knikte. "Sowieso" Trisha lachte. "Goede keuze dus" Ik knikte en pakte een nieuw pakketje voor Marc.

Een verschrikkelijke kersttrui kwam tevoorschijn. "Wat dachten jullie, we gaan de lelijkste dingen aan Marc geven?" Trisha lachte. "We konden het niet laten deze erbij te doen" Marc knikte en gaf een nieuw pakketje aan mij. Een soortgelijke trui kwam in beeld. "Eigen schuld" Lachte Marc. Vrolijk trok ik de trui over mijn zwarte strakke jurkje. "Ik ga je niet gelijk geven"

Ik pakte een nieuw pakketje en gaf hem aan Trisha. Een diamanten ketting hield ze omhoog. "Dit is niet normaal" Marc haalde zijn schouders op. "Niet iedereen koopt onzin cadeaus"

~*~

Na alle cadeaus ging Trisha de afwas doen want ze weigerde de vaatwasser aan te zetten. Ik leunde tegen Marc. "Marc?" Hij keek me aan. "Beste kerst, ook al ligt er sneeuw" Marc lachte en sloeg zijn arm om me heen. "Beste kerst" zei hij.

"Tijd voor toetje" "Proberen jullie me hier vet te mesten? Mijn avondeten is nog niet eens gezakt" "Zeg je nou nee tegen een toetje?" Vroeg Marc. "Nee, ik zeg alleen dat jullie me dik maken hier" Marc lachte en pakte mijn hand en trok me omhoog.

Trisha had een heerlijke chocolade mousse gemaakt. "Dat ontbijt van morgen mag van mij wel wat later" Marc lachte. "Zit je een beetje vol?" "Een beetje"

Na het eten ploften we neer op de bank en keken we een kerstklassieker. Ik lag tegen Marc en hield zijn hand vast. Trisha zat met een glimlach naar de televisie te kijken. Na de film was afgelopen stond Trisha op. "Ik ga slapen" Marc knikte en stond op.

"Dan gaan we maar eens" Ik kroop weer in mijn jas en bedankte Trisha voor de cadeau's en de gezellige avond. Hand in hand liepen Marc en ik terug naar mijn appartement. De nacht was betoverend. Sneeuw bleef vallen en overal hadden mensen lichtjes hangen.

Ik opende de deur naar mijn appartement en zette de cadeau's op het aanrecht. "Ik ga mijn pyjama aantrekken maar voor ik dat doe heb ik nog een cadeautje voor je" Ik gaf een kleine pakje aan Marc. Hij opende het papier en haalde het fotolijstje uit het papier. In de lijst zat een foto van ons samen. "Dank je"

Ik drukte een kus op zijn lippen. Ik rende naar boven en trok mijn nieuwe onesie aan. Hij zat perfect. Ik rende naar beneden en ging naast Marc op de bank liggen. "Dank je voor de geweldige avond" Hij glimlachte. "Graag gedaan" Hij drukte zijn lippen op mijn mond. Ik ging erin mee en sloeg mijn armen om zijn nek heen.

"Laten we maar gaan slapen voor mijn moeder morgen vroeg op de deur staat en we doen niet open" Ik lachte. "Slim plan"

Four Years LaterWhere stories live. Discover now