part 29 : miten sä teet ton

11.1K 411 140
                                    

"Se on Sirun vuoro käyttää Milli iltalenkillä", äiti sanoo silmälasiensa takaa samalla yrittäen pujottaa lankaa neulansilmästä läpi. Tuleva morsian Linnea seisoo hääpuku päällään olohuoneessa hermorauniona ja äiti yrittää parsia mekkoa kasaan. Samuel ja Linnea istuivat olohuoneessa repeytyneen mekon kanssa, kun tulimme kotiin täydelliseltä päiväreissultamme. Samuel ei tietenkään saa nähdä morsianta mekossaan ennen kuin vasta alttarilla, joten hän istuu tällä hetkellä isän kanssa polttamassa sikaria parvekkeella. Isä inhoaa tupakkaa, mutta sikarit on hänen mielestään ihan ok aina välillä.

"En jaksa", Siru huokaa ja nostaa jalkansa ylös sohvan selkänojalle.

"Me sovittiin, että jos koira otetaan, niin näistä iltalenkkivuoroista pidetään kiinni", äiti korottaa ääntään.

"Blaa blaa blaa", Siru kohentaa asentoaan ja alkaa räplätä puhelintaan. Hetken päästä oma puhelimeni värähtää taskussa.

[21.17]
Käytä Milli mun puolesta ja mee samalla näkee sitä söpistä

Vilkaisen Sirua ja hän iskee vaivihkaa silmää. Minulla meinaa pettää pokka samantien. Ei huono idea.

"Voin lähtee käymään. Siru käyttää sit mun vuorolla."

"No Siru sitten lähtee meidän kanssa käymään vielä juhlapaikalla", äiti sanoo topakasti, mutta Siru ei ole kuulevinaan. "Nyt se puhelin pois!"

Siru huokaa dramaattisesti ja laittaa sohvatyynyn naamalleen.

"Kiitti oikeesti ku autatte", Linnea yrittää saada tunnelmaa rennommaksi. Linnea on minua kaksi vuotta vanhempi — kympin tyttö, niin koulussa kuin lestadiolaisuudessakin. Oli aivan lottovoitto äidille ja isälle, kun Samuel kertoi seurustelevansa hänen kanssaan, sillä Linnea on unelmaminiä. Joskus tuntuu, että äiti haluaisi adoptoida minut ja Sirun johonkin Siperiaan ja ottaa Linnean tilalle.

Linnea aikoo hakea lääkikseen Helsinkiin, mutta niistä opinnoista ei luultavasti tule yhtään mitään, varsinkaan nyt kun he menevät naimisiin. Se nyt vain on valitettava tosiasia, ettei lestadiolaisnaisen edes kannata alkaa satsata uraansa. Naimisiinmeno merkitsee vauvoja ja häiden jälkeen seuroissa ei enää katsota naista silmiin, vaan tuijotetaan pelkkää vatsaa. Se on niin surullista, sillä Linnea olisi aivan ihana lääkäri.

"Oot ihan täydellinen morsian", sanon Linnealle ja hän hymyilee kiitollisena. Nousen sohvalta ja menen eteiseen. Puen ylleni söpön jättikokoisen puuterin värisen toppatakkini ja laitan Timberlandit jalkaani, ja päähäni painan ihanan vaaleanpunaisen pipon, jossa on iso tupsu. Milli heiluttaa häntäänsä innoissaan, kun tajuaa pääsevänsä pihalle.

"Pidä hauskaa", Siru virnuilee ovenraossa. "Eikö ollu hyvin keksitty?"

"Joo puhu vielä vähän kovempaa", sähähdän äkäisesti, mutta en voi olla hymyilemättä. "Kiitti oikeesti."

"Eipäs mitään", Siru kääntyy virnuillen pois ja läsähtää takaisin olohuoneen sohvalle masentumaan.

Ulkona on ihanan raikkaan kesäillan tuoksu. Milli lähtee samantien pomppimaan nurmikolle, ja avaan puhelimeni katsoakseni minun ja Antonin viimeisimpiä viestejä.

[18.03]
Aafjklgdsjgs en kestä
Pakko nähä sut tänää
Tuu illal käymää?

[18.05]
en mä varmaan pysty😞

[18.06]
Ei se oo vaikeeta
Ovesta ulos ja vasemmalle

[18.07]
haha
katotaa😚

kiss my sins awayWhere stories live. Discover now