part 50 : lasinsirpaleet

10.9K 408 209
                                    

Kun saavumme kolmanteen kerrokseen, ovi on raollaan. "Tulkaa vaan sisään!" Siru huutaa nauraen jostain keittiön suunnalta. "Täällä on vähä tilanne päällä."

Astumme sisään ja näemme Sirun keittiössä lakaisemassa lattiaa. Kihvelissä on kauhea kasa lasinsiruja - kirkkaita, eri värisiä, isoja ja pieniä sirpaleita sekä kahvikuppien kahvoja. Marius istuu keittiön lattialla nauramassa ja hän painaa veristä paperia paljasta reittään vasten. Myös hänen jalasta tulee verta.

"Mitä ihmettä täälä on tapahtunu?"

"Aattelin olla kerranki hyödyks ja siivota ja vedin vittu koko astiakaapin alas", Marius saa sanotuksi naurunsa lomasta.

Katson Antonia, joka katsoo tilannetta puoliksi järkyttyneenä ja puoliksi purskahtamaisillaan nauruun. "No onneks lasinsirpaleet tuo onnee."

"Otin sen vähä turhan kirjaimellisesti. Sä oot varmaan Anton", Marius sanoo ja osoittaa itseään. "Marius. The Master of Chaos."

"Moro", Anton nauraa ja ojentaa kättään Mariusta kohti, mutta vetääkin käden takaisin - Mariuksen käsi on ihan veressä.

"Hyvä ensivaikutelma vai mitä?" Siru nousee lattialta ja pyyhkii hikeä otsaltaan. "Toi jätkä on ihan mahdoton."

Siru katsoo Antonia ensimmäistä kertaa kunnolla. Hän mittaa Antonia päästä varpaisiin silmiään siristellen samalla kun minä pidätän henkeä. Siru tietää liikaa Antonin huonoista puolista ja sen, kuinka monta kertaa hän on saanut minut itkemään. Pelkään sen vaikuttavan hänen mielipiteeseensä.

"Hyväksyn", Siru sanoo lopulta ja nauraa. Huokaan helpotuksesta.

"Jes!" Anton tuulettaa ja vetää Sirun halaukseen. "Mä tiiän et sä et salee oo mun suurin fani, mut mä lupaan parantaa tapani."

"Paras ois", Siru sanoo. "Koska mä tapan sut jos loukkaat mun siskoo."

"Sähäkkä tapaus", Anton sanoo ja vetää minut kainaloonsa. "Niinku siskonsakin."

"Hei täälä on mies yli laidan, saatana", Marius huutaa lattialta verisen jalkansa kanssa. Siru käskee Mariuksen mennä huuhtelemaan haavat (tai no, Sirun sanoin noi sun ällöttävät veriset kintut) ja Marius tekee työtä käskettyä. Seisomme kaikki vessan oven raossa katsomassa tätä upeaa esitystä.

"Onks teil ensiapukittii?" Anton kysyy. Siru käy hakemassa eteisestä laukun ja ojentaa Antonille. Anton käärii hihansa ja kaivaa laukusta pinsetit, sideharsoa, haavalappuja ja -teippiä. En olettanut Mariuksen kämpältä löytyvän noin paljon sidetarpeita, mutta ilmeisesti hän on aika tapaturma-altis yksilö.

"Onks teil desinfiointiainetta?" Anton kysyy ja Marius pudistaa päätään. "Entä viinaa?"

"Aina", Marius nauraa ja osoittaa keittiöön. Siru käy hakemassa pullon kirkasta ja antaa sen Antonille.

"Tää saattaa vähän kirpasta."

Katson silmät pyöreinä Antoin toimintaa. Ensin hän kaataa viinaa vanulappuun, desinfioi sillä kätensä sekä toisella lapulla pinsetit ja istuu Mariuksen viereen lattialle. Hän ojentaa puhelimensa taskulampun Mariukselle, joka osoittaa sillä kohti haavaa. Anton vetää pinseteillä pienenpieniä lasinsiruja pois haavasta, joita emme edes tiennyt olevan siellä, Marius ujeltaa kivusta, Anton katsoo häntä kysyvästi ja Marius purskahtaa nauruun. Ei kuulemma käy edes kipeätä, hän on vain drama queen. Katsomme Sirun kanssa toisiamme hymyillen ja tiedän mitä hän ajattelee.

Meillä on ihanat miehet.

Lopuksi Anton puhdistaa haavan viinalla ja tällä kertaa Marius jopa hieman irvistää kirosanojen saattelemana. Lopuksi Anton taittaa haavalapun ja sitoo sen teipillä.

kiss my sins awayWhere stories live. Discover now