3.Fejezet

10.9K 273 2
                                    

Amint a srácok bemutatkoztak a tanár rám nézett... szigorúnak tűnő tekintettel. Mit csináltam?
- A nevem Magyar Hanga, 16 éves vagyok, hobbim a zongorázás és az átlagom kitűnő. – hadartam el gyorsan.
- Majd meglátjuk. Következő. – morogta, mire én elképedt tekintettel néztem rá. Mit vétettem, hogy ez a tanár engem azzal fenyeget, hogy az átlagom kitűnő marad-e?
Bezzeg a többiekkel az óra perceiben tök kedves volt, velem meg itt bunkózott.
Nem értem az embereket; ha egyszerűen antipatikus számukra valaki, akkor miért nem tekintik csak levegőnek simán? Tanár úr is rátesz egy lapáttal még, hogy kritizál. [...]
Miután vége lett az órának elindultunk át, a tornacsarnokba.
- Hanga! – hallottam meg magam mögül valakit. Hátra fordultam és szembe találtam magam az iskola – elméletileg - leghelyesebb srácával, Hidvégi Marcellal, aki 12-es, a Diákönkormányzat elnöke és a suli újság főszerkesztője is.
- Igen? – mondhatni jóban vagyunk, bár nem szoktuk egymást öleléssel üdvözölni,
- Az van, hogy ugye a végzősök már próbálják a szalagavatós táncot és a fényképésznek valami eszi a gyomrát. – forgatta a szemét gúnyosan. Igen, mint mindenkinek, Marcellnak is van egy gúnyolódó, kritizálós oldala.
- Szóval eltudnál, jönni délutánonként fényképezni? Csak pár fotó kellene az újságnak. – nézett le rám... mert persze, hogy magasabb nálam.
- Oké. Az időpontok?
- Szerda és Csütörtök. Kösz Hanga, jövök neked eggyel. – mosolygott rám, majd köszönés után kikerült. [...]
Miután átértem és átöltöztem gyorsan, berohantam a tornaterembe és leültem a lányok mellé, akik azonnal hallani akarták mit beszéltem Marcellal.
- De amúgy tuti bejössz neki. – szólalt meg először Bella, amikor értesült a ' fejleményekről '.
- A fotós lebetegedett és engem talált meg helyette. – adtam észszerű választ, de csak megforgatták szemeiket és beálltunk a sorba.
A tanár bement a szertárba medicinlabdáért, és a következő pillanatban a nagy ki hangosító (ami az egész tornateremre hatással van) elkezdett szólni, viszont nem az igazgató beszélt, hanem Rilés – „PESETAS" című dala kezdett el szólni. Hátranéztünk a fiúkra, akik alig tudták visszatartani a nevetésüket és Áronnál megláttam valami kapcsolót, amivel irányítani tudják az egészet.
- Na, de lányok. – dobták nekünk a távirányítót a fiúk, mi pedig ahelyett, hogy hagytuk volna, hogy széttörjön elkaptuk... vagyis én.
- Hanga, ez az ön műve? – jött ki tanár úr a szertárból. Remek időzítés és még magáz is.
- Tanár úr, biztosítom, hogy nem én voltam. – hajtottam az igazamat. Nem állt szándékomban viszont a srácokat sem beköpni.
- Pedig nagyon úgy látszik. – nézett rám kérdőn.
- Erre van racionális magyarázat, amit ön nem hinne el.
- Hadd halljam!
- Lábfétises vagyok és Áron lábánál megláttam ezt a kapcsolót. – vágtam rá, mire mindenkiből kitört a nevetés.
- Szórakozni máshol kell.
- Nem szórakozok. Tanár úrnak is figyelemfelkeltő lába van. – a többiek már alig bírtak megállni a lábukon.
- Örülnék, ha nem a lábamat figyelné. – forgatta a szemeit.
- Rendben. – hagytam annyiban, majd Bellának dobtam a kapcsolót, aki elkapta és letette az egyik székre.
- Nagyon szemtelenek. – gondolkodott el, viszont nem úgy látszott, aki zsörtölődne, hanem aki csak megjegyzésként mondja.
- Sajnáljuk? – kérdeztem, miközben összevontam a szemöldökömet, és a többiek ismételten nevetésbe törtek ki.
- Reménytelenek. – legyintett lemondóan.
- De hát még nem is ismer minket. – motyogta lebiggyesztett szájjal Levente.
Imádom az osztályban, hogy nincs külön klikkesedés és utálják a másik ' pártot ', hanem együtt van a 14 fő és senki sem lóg ki.
A jó osztályközösségnek pedig a sok bajkeverés mellett az osztályfőnök is örül, mivel a keménykezűség kivételével tényleg jó fejek vagyunk.
- Tanár úr... ez még csak az első napja. – vigyorgott az osztályunkon kívül mindenki számára idegesítően Vanda, mialatt próbálta vigasztalni a felnőttet, hogy ennél még rosszabb is lesz.
- Elég legyen! 10 kör, futás! – rekesztette be a beszélgetést, majd elkezdtük a futást.
Nem értem, pedig mi csak sajátosan üdvözölni akartuk a tantestület új tagját, de ha ilyen a hozzá állása, akkor nagy valószínűséggel félévkor elfogja hagyni az iskolát. [...]





Tiltott vonzódásWhere stories live. Discover now