44.Fejezet: 2019.12.16

6K 192 6
                                    

Az utolsó iskolai hét, a téli szünet előtt. Szerintem eléggé hamar elment ez az idő is. Bár nem mondok újat, ha azt osztom meg, hogy az őszi és téli szünet között a legkevesebb az idő.
Az egész iskola kész katasztrófa, mióta Marcell hétvégén bejelentette a DÖK csoportba, hogy „ultratempóra" kapcsolunk és 5 nap alatt kell, hogy összedobjuk a szalagavató körülményeit és a vacsorát.
- Fáradtnak tűnsz. – jegyezte meg Áron, amikor reggel odaültem mellé.
- Kicsit sokáig voltam fent, mert nem tudtam aludni. – rántottam vállat. Az igazat megvallva egész hétvégén gondolkoztam, hogy mégis, hogyan kellene lezárni a tanár úrral kapcsolatos „fellángolásomat". Őszintén azt sem tudom, hogy ez mondható-e fellángolásnak, vagy valami többnek, vagy esetleg, valami kevesebbnek.
Fogalmam sincs, hogy mit érzek; amikor meglátom, mintha felgyorsulnának az események, és az egy légtérben töltött idő nagyon hamar elmegy.
Az tény, hogy Herczeg Márk számomra figyelemfelkeltő személyiség de, hogy több is van-e ez mögött, azt nem tudom.
Még sosem éreztem ilyet, nem tudom, hogy milyen érzés...ha meg is tudnám, akkor annyiban kimerülne a jellemzés, hogy „jó". Mert tényleg az. [...]
- A következő órán megírják a Témazárót, a Demográfia témaköréhez tartozó anyagokból, hogy ne vigyék át következő évre. – figyelmeztetett minket Herceg tanár úr és már szedte is össze a cuccát. Furán néztem, hogy a könyv szerint még lenne 2 rövidebb tananyag, amit lehetséges, hogy át kellene venni.
- Tanár úr! – mentem oda elé, mire felpillantott rám.
- Még 2 anyag lenne ebből a témakörből, azokat nem vesszük át?
- Mivel jövő tanévben érettségiznek jobb, ha inkább érettségis témákat magolnak be, mintsem jelentéktelen részleteket. Általában a diákok a rövidebb és könnyebben megjegyezhető anyagokat fújják, viszont azok nem mindegyik esetben vizsgarészek. – magyarázta el.
- Még azt szeretném mondani, hogy lehetséges, hogy nem tudom megírni a dolgozatot. – jutott eszembe a heti előkészület.
- Esetleg beijed egy egyszerű feladatsortól?
- Persze, reszketek, ha csak a Történelem érettségire gondolok. – játszottam meg didergésemet.
- Kíváncsian várom, hogy hogyan sikerül majd a dolgozata, Hanga! – nyomatékosított a nevem kiejtésekor, majd szó nélkül kiment a teremből.
Leengedtem a vállamat, majd visszamentem Áron mellé, aki felvont szemöldökkel nézett rám.
- Mi az? – kérdeztem, miközben leültem vissza az iskolai székre.
- Semmi. – még mindig ugyanazzal a valamit sejtő tekintettel figyelt. Kicsit kezdtem feszült lenni, mert őszintén, szólva, szerintem senki sem szereti, ha megbámulják.
Pláne, ha az ember legjobb fiúbarátjáról van szó.
- Na, mond már! – noszogattam, mert tudtam, hogy a végén úgyis kifogja mondani, amit gondol. Azért ennyire ismerem Áront. Ami a szívén, az a száján is...ha nem rögtön, de idővel.
- Nem lényeges. – legyintett, én pedig a vállába csaptam.
- Mond el! – szóltam rá.
- De ne sértődj meg. – állítására megforgattam szemeimet. Nyilván, ezek szerint olyat fog mondani, ami sértheti az önbecsülésemet.
- Szóval... ha nem ismernélek, azt hinném, hogy Herczeggel kémia van köztetek.

Sziasztok!!
A megszokott 2-3 napi kihagyás után kissé érdekes volt visszatérni ide, Wattpadra.
Ezért kérek mindenkit, hogy ne sértődjön meg ezért!
Az érettségis évemben vagyok, emellett elég sűrűek a hétvégéim is, így nagyon örülök, ha normál részt tudok írni piszkozatként és azt még átdolgozni.
Az írást - ha lehet ezt annak nevezni - mindig is hobbinak véltem és pozitívan hat rám, hogy ha nem is gubózok be naphosszakat a szobámba, akkor is magas adrenalinszinttel állok neki 1-1 újabb rész kidolgozásának.😊😊
Ennek ellenére, az ötletek mindig 'megszállnak' , így aggodalomra semmi ok, a sztori megy tovább szépen a maga rendjében, pár nap késéssel, de a részeket továbbra is publikálni fogom, Nektek!

További szép estét mindenkinek!

Tiltott vonzódásWhere stories live. Discover now