36.Fejezet: 2019.12.09. - Hanga szemszöge

6.3K 184 0
                                    

- Hanga, az Isten szerelmére figyelsz te rám egyáltalán? Mi a fasz? Ez most akkor vagy be van szívva, vagy nem tudom. – rángatott Bella az iskola folyosóján, amikor nem tudtam – vagy csak más terelte el a figyelmemet –odafigyelni a mondandójára. Igazából csak annyi szerencséje volt, hogy egy lélek sem járt az iskola eme részén ilyenkor.
- Szerintem ábrándozik. – tippelte meg Lívia, miközben a körmét kapargatta.
- Szerintem is. A tanár méretes... - kezdte ,mire kivertem a kezében lévő füzetet.
- Te perverz szajha! – nevettem fel abszurd megállapításán.
- De legalább egy reális szajha. – pontosított, mire mindannyian felnevettünk ismét.
- Na, de komolyan...min gondolkoztál ennyire? - érdeklődött Bella, a viccet félre téve.
- Semmi. Csak mára vihart jósoltak az időjósok és a könyvtári könyvek kölcsönzési ideje ma jár le.
- Csak te lehetsz ilyen szerencsétlen, hogy utolsó napra hagytad. – forgatta szemeit, és Lívi is egyetértett ezzel a megállapítással. Igazából hamarabb visszavihettem volna már a könyveket, csak vagy nagyon sok volt a házi és rohanni már nem volt kedvem, vagy egyszerűen nem találtam másik könyvet, amit kitudtam volna kölcsönözni – mert előtte általában mindig keresek magamnak a neten könyveket. Olyanokat szoktam csak kikölcsönözni, amik nincsenek fent az interneten PDF- formátumban, mert megvenni meg semmi értelme, mert egy könyv - jó, igazából a könyvek nagy részét - kiolvasását én egyszeri élménynek tulajdonítom, de akkor szinte mennybélinek.
Bár a könyv gyűjtök, teljesen más véleményen vannak, de ez megint egy másik téma.
- Jut eszembe, beszéltél Marcival? – hozta fel a beszédtémát szőke hajú barátnőm.
- Miről maradtam le megint? – szontyolódott le Bella.
- Semmiről, csak Marcell megkért, hogy fotózzak a szalagavatón és az utána való összejövetelen, pluszba még az évfolyambálon is, de megbeszéltem vele, hogy van aki sokkal jobban megérdemli helyettem, méghozzá Hedviget javasoltam, akit meg is kérdezett és este Hedi rám írt, hogy a srác végül megkérte őt, hogy vállalja el a fényképezést. Azt nem mondtam neki, hogy én javasoltam őt...nem akartam lelombozni ezzel. – mosolyodtam el, mert tényleg így volt. A lány egy szóval sem említette, hogy más ajánlotta őt Marcinak, így annak tulajdonította, hogy a srác tehetségesnek tartja a lányt ehhez a feladathoz.
- Amúgy... milyen volt megpuszilni Herczeget?
- Milyennek kellett volna lennie? – jöttem zavarba, viszont próbáltam leplezni látszódó vörösségemet. A csengő mentett meg a következő záporozó kérdésektől, s a lányokkal együtt bementünk a terembe majd elfoglaltuk a helyeinket. [...]
Amikor Herczeggel volt óránk szinte a csengővel egyszerre jött be a terembe és tette le az asztalra a papírhalmot.
- Röpdolgozat. 10 percetek van átnézni az előző 2 anyagot. – nézett körbe, s Bella kérdőn nézett rám.
- Mit adtál neki Pénteken? – szúrt le értetlen arckifejezéssel.
- Micsoda? Most komolyan rám fogod? Semmi olyat, ami miatt megsértődhetett volna. – akadtam ki, miközben kinyitottam a füzetemet és átnéztem az anyagokat. Kissé feszülten figyeltem a betűket, mert tudtam, hogy kb. az osztályom fele rám gyanakszik, amiért előre nem bejelentett dogát írtunk.
- 30 percetek van arra, hogy kidolgozzátok a 7 kérdést, ha lehet ne egy mondatos válaszokban. Puskázás nincs, különben az egész osztály egyest kap. Nem lehet sem hamarabb, sem később beadni, valamint figyelmesen olvassátok el a kérdéseket. – osztotta ki mindenkinek az A4-es méretű lapot, s el is kezdtük a dolgozatot.
Nem gondoltam volna, hogy Herczeg képes Történelemből röpdolgozatot íratni a Kiegyezésből. Nem tudom mi idegesítette fel ennyire, de biztos voltam benne, hogy az óra után a többiektől is megkapom a leszidást, amiért szerintük miattam kellett írni.
A karórámra nézve láttam, hogy még van pár percem a dolgozat megírásából és már a 6. kérdés utolsó pár soránál jártam, ezért az írást kissé felgyorsítottam. A 29. percben letettem a tollamat és átnéztem gyorsan a kidolgozott válaszaimat, hogy nem-e hagytam ki valamit. Pontosan letelt a fél óra, amikor végeztem az átnézéssel és a tanár már el is kezdte beszedni a lapokat.

Tiltott vonzódásWhere stories live. Discover now