19.Fejezet: 2019.11.25

6.6K 174 2
                                    

November 25, ismét Hétfő; ismét 7 óra, melyet muszáj kibírni és ismét Herczeg Márk... csak a szokásos, mióta idejött tanítani. És ma lesz vele, Történelem, Irodalom és Torna órám... egymás után, igen Hanga... világi szerencsétlen vagy, ez vitathatatlan.
Miután letudtam a reggeli ' előkészítem magam a halálra ' cselekedeteket mormogva és átkozva az időjárást indultam el a közeli buszmegállóba, hogy hátha kevesen lesznek és letudok, majd ülni.
A zöld tetőfedeles megállóban álltam és vártam, hogy végre jöjjön a szokásos kék busz, mely a kerületet furikázza végig és időpocsékolás nélkül, pontosan jön állandóan.
Amikor kinyílt a jármű ajtaja felmutattam a bérletemet és ledobtam magam az egyik 2 személyes helyre, miközben magamban örültem, hogy alig vannak a buszon.
Ritka alkalmak egyike.
A suli megállójához érvén leszálltam és gyors léptekkel besiettem az iskola aulájában, ahol a portás a ' dorbézoló ' végzős srácokra szórt átkot.
Amint beértem a tantermünkbe, épp a Szürke Ötven Árnyalata egyik erotikus jelenete ment az interaktív táblán. Meg sem lepődtem, hogy a srácok morogva játszottak inkább a telefonon a lányok pedig áhítattal tekintették a film minden kulcsfontosságú részletét.
Köszöntem nekik és a padhoz léptem, ahol Bella és Lívia mosolyogva köszöntöttek, majd suttogva kezdtünk el beszélgetni mindenféléről, ami hétvégén történt velünk.
Mondjuk én nem tudtam semmit sem hozzászólni ehhez, mert az életem unalmasabb, mint egy palackozott ásványvíz.
- Nincs is értelmesebb dolog, mint a 11.D osztállyal kezdeni a hetet, ami hormontúltengéses fiatalokból tevődik össze. – hallottuk meg Herczeg hangját, s mindannyian egy ' ez most sértés akart lenni? ' pillantással néztük, ahogy kilép a teljes képernyős nézetből, majd bezárja a Google-t.
- Tanár úr nem lenne benne a kikötözésbe? – kezdte a hülyülést Vanda, aki ravasz mosollyal nézett a pedagógusra. Az osztály többi tagja, köztük én is rángatózó vállal hallgattuk, ahogy a lány már hét elején fel akarja idegesíteni a - már nem is annyira új - tanárunkat.
- Elég az ostoba domináns és más szadista hajlamok megosztásából, a mai tananyagra koncentráljanak! – szólt ránk, mire panaszosan felsóhajtott a társaság és előszedte az irodalom felszerelését, miközben tanárunk megnyitotta a tananyagot.
- Emily Jane Brontë - Üvöltő szelek. Rémlik valakinek akár a személy, akár a történet? – nézett körbe a társaságon.
Elég, ha annyit mondok, hogy imádom azt a könyvet? Heathcliff és Katherine beteljesületlen szerelme könnyeket csalt a szemembe, amikor először olvastam.
- Szelesdombon, Angliában játszódik a történet, ami tulajdonképpen egy visszaemlékezésből áll. Egy vándor betér Szelesdomb várába és az ott élő Heathcliff elszállásolja. Az idegen a szobában észrevesz egy szellemet és kifut a helységből. Ezután pedig kezdődik az, hogy a férfi feleleveníti milyen is volt, amikor Katherine élt és hogyan is kezdődött a kapcsolatuk. Vagyis, hogy hogyan váltak mostohatestvérből szerelmespárrá. – vázoltam fel röviden.
- Milyen témába tartozik a regény?
- A realizmus és a romantika. A szerelmet, jobban mondva a szenvedélyes szerelmet mutatja be. Azt, hogy hogyan érhet el egy ember mindent, amit szeretne és, hogyan veszíthet el fontos dolgokat számára. – válaszomra bólintott, s miközben a vázlatot írtuk ő magyarázni kezdte az írónő életét és azt, hogy mi ihlette őt arra, hogy megírja e regényét.
Imádom... a Brontë nővérek és Austen a világirodalom legjelentősebb írónői és nem elfogultságból mondom azt, hogy soha nem is fogja senki őket felülmúlni.
- Rendben, következő órán befejezzük Brontët és a Realizmust fogjuk boncolgatni. – fejezte be a mondanivalóját és ment ki a teremből.
Felkaptuk a tornacuccainkat és elindultunk a tornacsarnokba. ahol pár perc alatt átöltöztünk és beállítunk a tornasorba.
Pár pillanat múlva ki is jött a szertárból, szokásos szettjében, mely egy sportmelegítőt és egy szürke pulóvert engedett láttatni. Miért van az, hogy ilyen egyszerű az öltözködése, mégis elmehetne egy szupermodellnek?
A leghelyesebb szupermodellnek.
Teljesen elment az a maradék életkedvem is, amikor belegondoltam, hogy milyen tökéletesen összeillenek Mírával.
Miután kiadta, hogy fussunk le az egész pályán 5 kört (milyen rendes) körbeálltunk és Bálint közreműködésével bemelegítettünk.

Tiltott vonzódásWhere stories live. Discover now