7.Fejezet

8.8K 220 0
                                    

Mivel Emelt gazdasági-és jogi ismeret óránk következett, ami nem Herczeggel van, Bella vigyorogva fordult felém, amiből már sejtettem miről akar beszélni.
- Azért ez elég érdekes, hogy neked szólt be... - kezdte, mire megforgattam íriszeimet. Egyszer beszólt egy tanár nekem... nagydolog, remélem nem csak velem tette ezt meg.
- Lehet, a nővéred keze van ebbe. – gondolkodott el Áron és tényleg megfogott ezzel a kijelentésével. Nem volt kizárt, hisz Míra sosem nézte azt, hogy akár tönkre is tehet engem, csak a saját maga céljait akarta elérni és nem tágított egy kicsit sem.
- Miért? Mit csinált? – szállt be Lívi is a beszélgetésbe, majd amint elmeséltem azt, hogy nővérem mániákusan meg akarja tudni, hogy ki az új, fiatal és szigorú tanárom, rosszalló fejrázást kaptam válaszul.
- Az tényleg gáz, ha Míra miatt van ez. Már bocs Hanga, de a nővéred egy kurva és simán kinézem belőle, hogy kikezd Herczeggel. – húzta el a száját a lány, majd Bella és Áron is helyeslően bólogattak.
- De amúgy, tök szigorú ez a pali... biztos, hogy nem fog majd pont Mírának bedőlni. – nézte a másik végletet fiúbarátom. Két szék közé estem; lehet, hogy Míra nagy ' csáberővel ' rendelkezik, de tanár úr szigorúságához híven remélem, van annyi esze, hogy nem dől be a testvéremnek. Még pár percig boncolgattuk eme feltételezést és elkezdődött Faragó tanár úrral a tanóra. [...]
A nap iszonyatosan lassan telt el és az utolsó szerencsére már csak egy laza osztályfőnöki volt és reménykedtünk benne, hogy Hajni néni nem fog minket lecseszni, mert Herczegnek vagy más tanárnak is mércére tettük az idegrendszerét csupán 2 nap alatt. Szegény nőnek már egyszer megígértük, hogy jól fogunk viselkedni, de ez már egy Szerdai nap első angol óráján balul sült el, mivel a tanárnő vöröslő fejjel rohant ki az osztályunkból.
A csengő megszólalt és lemásztunk a padokról, mivel drága osztályfőnökünk nem szereti, ha tiszteletlenek vagyunk vele szemben és nála kivételesen annyira nem is rosszalkodunk, mert szegénynek már mi vagyunk az utolsó osztálya, és amikor mi leérettségizőnk ő megy nyugdíjba, ezért nem tesszük annyiszor próbára az idegrendszerét.
- Becsülöm, Hajnalka tanárnőt, hogy ennyi panasztól nem mászott a falra! – jött be Herczeg. Mindegyikőnk hangoskodva adta tudtára, hogy nem rá számítottunk és magyarázza meg, hol van szeretett osztályfőnökünk.
- Családi okok miatt nincs itt. – adott választ és ez nekünk egyáltalán nem tetszett.
- De mi is a gyerekei vagyunk. – lábadt könnybe Vanda szeme, és színpadiasan homlokára tette kézfejét miközben azt ismételgette, hogy ' cserben, hagyott minket '.
- Elárult minket. – ment bele a hülyülésbe Bálint is. Persze tudjuk, hogy a tanárnőnek is van magánélete, de az új osztályfőnök helyettest bármilyen poénnal jó idegesíteni.
- Szóval, Bálint mi volt ez a dolgozattépés matematika órán? – hagyta ránk a tanárnős ' gyászolást ' és tért rá a panaszokra. A tettes hirtelen a szívére tette kezét és tátott szájjal nézett a tanárra.
- Azt úgyis megtarthattuk. – forgatta szemeit.
- És ezért írt be Hódos tanárnő egy szaktanárit. – tisztázta le, de mindenki egy ' most jó útra akar minket téríteni? ' fejjel nézett egymásra.
- Tulajdonképpen kettőt akartam, de az egy is megfelelő. – hagyta annyiban Hódos és leült, pedagógusunk pedig rátért a következő diákra.
- Levente, jó lenne, ha nem hagyná otthon a könyveit Számvitel órán, ha pedig nincs, rendeljen. – nézett az előttünk ülőre, aki lerendezte egy ' jó-jó ' motyogással.
- Zsolt... miért ragasztotta le múlt héten, Földrajzon a tanári széket, Fábián tanár úr szerint következő órán 3 oldalas dolgozatot fognak írni. – a srác elgondolkodott, majd rögtön válaszolt:
- Tanár úr... mindent leírtam az előző dolgozatra a kibaszott Francia ásványkincsekről és 4-est adott. – panaszkodott kikelve magából... vagyis megjátszott haraggal. Talán Zsolti azaz osztályból, aki soha nem ideges és nem sértődik meg, ha pedig valaki ezt eléri nála, azt nagyon utálhatja a srác.
- Először is az órámon káromkodást nem akarok meghallani, a másik pedig, hogy a medián nem ásványkincs. – amint ezt kimondta kitört belőlünk a nevetést és a fiú is homlokára csapott egy ' bassza meg tényleg ' mormogással, majd ő is felkacagott.
- Tina, a rendszergazdával nem jó dolog újat húzni. – pillantott a lányra, aki először nem is tudta a tanár miről beszél, majd leesett neki. Tina az egész iskola legjobb informatikusa és képes volt minden interaktív táblára olyan jelszót tenni, hogy valamelyiket nem is tudják használni.
- Tudom, ezért nem is húzok vele újat... csak régit. – lőtte el a poént, mire ' jaj de vicces vagy, majd leszakad a belem ' mormogások szálltak rá.
- Holnap az első dolga, hogy megmondja a rendszergazdának a jelszót. – szigorú énje Herczegnek előlépett és a lány csak szem forgatva bólintott.
A panaszokból ennyi volt az elmúlt 1 héten és tovább mentünk a ' napi rendi pontokkal '.
Többek között, hogy milyen közösségi munkákra lehet jelentkezni, hogy holnaptól nyílt nap, és szeretné, ha tudnánk viselkedni, amikor a 8. osztályosok bejönnek hozzánk, mi pedig egy ' rendben ' mormogással tudtára adtuk, hogy lehet valamilyen mértékbe viselkedni fogunk.
A csengőt meghallottuk, s miután elköszöntünk a tanártól összepakoltunk, majd Belláék társaságában kimentünk a teremből, majd az egész épületből.





Tiltott vonzódásWhere stories live. Discover now