Bölüm 41 - Bir Meyhane

5.4K 268 11
                                    

Merhaba arkadaşlar... Öncelikle sizinle paylaşmak istediğim kısa bir bilgilendirme var. Bu bilgilendirmeyi ön yargı ve umutsuzluklarınızı bir kenara bırakmak için okumanızı istiyorum. Konu daha önce belki duyup kulak tıkadığınız, belki de çok ütopik gelen bir mesele, Birleşik Dünya Devleti ve sizden beklediğim çekinmeden bu konuyla ilgilenmeniz. Lütfen okumadan geçmeyin, yazının sonuna manifestomuza ulaşabilmeniz için link bırakacağım. Aynı linki kolay ulaşabilmeniz için yorumlara da bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

Birleşik Dünya Devleti, toprağı olmayan, her çeşit insanı kendi içinde barındıran, dil, din, ırk gözetmeksizin yeryüzündeki bütün insanların vatandaşı olabileceği, insanın insanı savunduğu savunucu ve koruyucu bir yapı olacaktır.

BDD'nin resmi bir dili, dini, ırkı veya inancı olmayacağı gibi dünyadaki bütün dillerin geçerli olacağı bir devlet modeli olacaktır. 

Temel ilkeleri; insanı, doğayı ve hayvanları korumak, dünyada hükmünü sürdüren katliamların önüne geçmek ve bizlere zulmeden bütün sistemlere karşı kalkan vazifesi görmektir. BDD'nin dijital bir para birimi ve çatısı altında halk ortaklığıyla kurulan ve sadece bir azınlığın değil herkesin kazandığı işletmeler yer alacaktır. BDD'nin vatandaş sayısı arttıkça yaptırım gücü de artacak ve nerede bir zülüm görse karşısında duracaktır. İnsan, doğa ve hayvan haklarının, fikir ve vicdan özgürlüklerinin sarsılmaz bir savunucusu olacağı gibi bilim ve teknoloji alanında çığır açan yeniklere öncülük edecek ve hepimizin yuva bildiği bu mavi kürede özgürce seyahat edebilmemiz için mücadele edecektir. 

BDD kesin bir dille savaşlara karşı olacak ve bütün gücünü savaşsız, silahsız, vicdan ve aklın egemen olduğu bir dünya inşa etmek üzere harcayacaktır.

Kısacası BDD, dijitalin daha çok hakim olduğu, askeri gücü elinde bulunduran yapıların bundan böyle insanlığın malına, canına veya onuruna kast edemeyeceği, var olan silahların hepsini etkisizleştirecek teknolojiler üzerinde çalışan, dünyada hükmünü sürdüren şefkat ve merhamet yoksunu bütün sistemlere karşı insan ırkının birliğini savunan ve de yönetim kadrolarının %60'ı kadınlardan oluşan bir dönüşüm hareketidir. Bu harekete katılacak olanlar da barış ve adaletin bütün değerlerin yapı taşları olduğunun bilincinde olan, kimliği veya aidiyeti hiçbir şekilde insanlığının önüne geçmemiş, yeni çağın mimarı yüksek dereceli insanlardır.  

Birleşik Dünya Devleti;  http://www.birlesikdunyadevleti.com/manifesto/

'Bana Pars'ın arabasının ilkokul çocuğunun resim defteri gibi olmasının sebebinin sen olmadığını söyler misin hayatım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

'Bana Pars'ın arabasının ilkokul çocuğunun resim defteri gibi olmasının sebebinin sen olmadığını söyler misin hayatım.' Erva şaşkınlıkla solladıkları arabayla beraber konuştuğunda park alanındaki karanlıkta fark edemediği ama cadde aydınlatmaları sayesinde insanın gözüne batan çizikleri algılamanın şokunu yaşıyordu.

Kalbi KorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin