Bölüm 42 - Bir Baygınlık

5.4K 282 21
                                    

İyi bay-ram-laaaaarrr... Hepinize mutluluk dolu bayramlar arkadaşlar. Bekledim bekledim bu gün atayım dedim. Benden size bayram hediyesi olsun. Ailenizle huzurlu, mutlu ve sağlıklı nice bayramlar geçirin. 

Bir de yoruma bakacağım linke göz atmayı ve kafanıza takılanlar için benimle iletişime geçmeyi unutmayın lütfen. ➡️

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mutlaka tekrarlayalım, bu kısa mı oldu ne, gelecek sefere erkenden başlayalım, şu meze efsaneydi, şunun baharatı tam tutmuştu muhabbetleri çalkalanır dururdu. Hatta zaman gelir masadaki mezenin tarifi bile birbirleriyle paylaşılır, kendilerince püf noktası anlatılırdı. Yani mesele ülkeyi kurtarmaksa da o masada kurtarılırdı, yemek yapmaksa da o masada muhabbeti alır başını giderdi.

Adam sessiz olmaya özen göstererek odaya girdiğinde alkolün etkisiyle hiç yapmadığını yapıp dengesini kaybetmişti ki henüz yatağa dahi girmemiş kadınla buluştu gözleri. Yüzündeki tebessümü bir an bozmayışıyla, sağlam geleceğim dese de pek sağlam gelemeyişine rağmen yüzündeki o anlayış dolu gülüş yerini hiçbir yere bırakmamıştı. Sakin adımlarla yanına yaklaşıp örtemediği kapıyı kapattıktan sonra kolunun altına girip destek olduğunda Melikşah'da fazla yük olmak istemeyişiyle baktı gözlerine.

'Yorma kendini, o kadar kötü değilim.'

'Biliyorum, yardımcı olmak istiyorum sadece.' Kendinden uzaklaştırma çabası olsa da kadın yine de destek olduğunda yönlendirdiği yatağa bakmış ardından iç çekmişti. Kafası çakır keyif olabilirdi, dengede de tam olarak duramıyordu belki ama aklı halen yerinde olduğundan yatağa böyle girmeyi düşünmemişti adam. Adımlarını sakince banyoya yönelttiğinde ise Erva kaşlarını havalandırarak baktı.

'Duş almadan yatmam yatağa.'

'Ayakta durabildiğin konusunda şüphelerim var biraz.' Gülümseyen sesiyle konuşarak adama baktığında onunda gülen halini görmüştü. Hatta bayağı bayağı gerçek gülüşünü.

'Leş gibi sigara ve rakı kokuyorum güzelim, bu halde yatıp uyuyamam.'

'Rahatsız olmam, yorgun görünüyorsun zaten.' Aldığı yanıta rağmen başını sağa sola salladığında geldikleri banyo kapısından sonrasını adam halletmişti. Kapı kapandıktan sonra ufak tefek sesler çıksa da aşırı gürültü yapmadığı ve ardından su sesini duyduğu için gülerek giyinme odasından adama kıyafet çıkarıp yatağın ucuna oturdu. Aklına video geldikçe gülümsemesi büyüyordu yüzünde.

Sessiz sakin kitap okurken Mihrimah'tan gelen mesajla o hayal dünyasından kopup izlemesi ve ardından görümcesinin yorumlu bir mesajını atmasıyla pencerenin önüne dikilmişti zaten.

Kalbi KorWhere stories live. Discover now