Bölüm 52 - İki Baba

4.3K 270 25
                                    

Beklet beklet bir hal oldu hikaye. Gerek yoğunluğu, gerekse internetsizlik derken en son bu zamana kadar bekledi. Bence bekledi ama değdi. Umarım zevkle okuyacaginiz bir bölüm olur çünkü ben büyük bir şevkle yayınlıyorum.

Tekrar aranızda olmamın şerefine büyük büyük yorumlar yazarsınız herhalde. Iyi okumalar ve güzel eleştiriler canlar...

'Hayır, bunu size söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama.' Duraksayıp alt dudağını dişlediğinde az önce telaştan rengi gitmiş yüzüne bir de kızgın bir gülümseme eklenmişti.

'Sevgilisi misin yoksa?' sorusuyla Erva'nın gözleri büyümüş şaşkınlıkla ne söylediğini bilmeyen kocasına bakmıştı. Tamam pek yıldızı barışmamıştı İlyas beyle ama o bile adama bunu konduramazdı. Şuan belli ki kocasının düşünme motoru durmuş o yüzden saçmalıyordu.

'Hayır Melikşah bey. Manevi kızı gibi bir şeyim, tam olarak öyle de değilim aslında, açıklaması çok zor. Kalbinizi kırmamak için söylemek istemedim sadece ama sevgili etiketi ağır geldi.'

'Kalbimi kıracak bir şey yok bunda.' Yüzü az önce olan donukluğuna aldığı cevapla tekrar döndüğünde başını da hafifçe geriye bırakıp duvara yaslamıştı. Dakikalar olmuştu ama ne Sırma gelmişti ne de ortada bir hareketlilik oluşmuştu. Sanki herkes ağız birliği yapar gibi olağan gün işleyişinde devam ediyordu.

'Sırma.' Melikşah yanındaki bedenin ayaklandığını fark eder etmez bakışlarını seslendiği yöne çevirdi. Ufak tefek bünyesiyle gelen kız zorla gülümsediğini belli ediyordu ki kendisi de ayaklanmaktan ve Erva'nın elini tutup destek olmaktan kaçınmadı.

'Sakın ol Ezgicim. Az önce haber geldi, durumu hala kritik, yarın uyandırılmasını bekleyeceğiz ama şimdilik bir operasyon kalmamış.'

'Olur mu peki bir şey?' Ezgi konuşmasıyla karışık gözlerindeki damlaları da serbest bıraktığında Sırma anında kolunu tutarak destek olmaya çalışmıştı.

'Ben bu konuda bir açıklama getiremem ama doktorlar birazdan çıkar. Hem biliyorsun, İlyas beyi bu hastanede herkes sever, onun için ellerinden gelen her şeyi yaparlar Ezgi.'

'Ama daha önce spazm geçirdiğinde krizin tehlikeli olacağını söylediler, Sırma, ne olur bir bilgin varsa söyle.' İki kızın arasındaki konuşmayı Melikşah donuk bakışlarla, Erva ise endişeyle hepsini bir bir izliyordu aslında. Şuana verilebilecek bir tepki bulamıyordu ki karı koca. Melikşah'ın bütün hisleri zaten beynini karıncılandırıyordu, bunu da dışarı vurmasına gerek yoktu ona göre.

'Yemin ediyorum bildiklerimi anlattım ama inatçıdır İlyas bey, bırakmaz hayatı.' Doktorların yaklaştığını görünce hepsinin bakışları onlara yönlendiğinde Ezgi'de derin bir nefes alarak elinin tersiyle yüzünü temizlemişti. Sırma'nın bu bilgiyi bile vermesinin yasak olduğunu biliyorlardı. Öyle ki kariyerini alt üst edeceğinin de farkındalardı, o yüzden her şeyi en baştan doktordan dinlemeleri ve daha fazla bu durumun içine Sırma'yı katmamaları gerektiğinin bilincindelerdi.

'Ezgi.' Doktorun bakışları bir an Melikşah ve Erva'yı bulsa da direkt olarak genç kadına çevirmişti harelerini. Kıza babacan bir tavırla yaklaştığı belliydi zaten.

Kalbi KorWhere stories live. Discover now