Hogwarts

10.3K 712 360
                                    

Koridora çıktıktan sonra Felsefe taşının olduğu odaya gitmek istediğime karar verdim, belki sonra da Gryffindor ortak salonuna giderim. Sonuçta bütün parolaları biliyorum. Üçüncü kat koridoruna vardım. Ve kapıyı açtım, içeride birkaç heykel ve bir yer kapısı vardı. O kadar da korkunç değilmiş. Açıkçası yetimhanenin bodrumu daha korkunçtu!

Fluffy'yi atmışlar, burada yok! Aslında olmaması daha iyi ya neyse, kapağı açtım ve içeri atladım. Şeytan kapanına bir Işık topu göndererek yoluma devam ettim.

"Şu santranç tahtasını yenileyin yani turistlere ayıp oluyor." Söylene söylene büyücü satrançının yanından geçtim .. Çünkü zekiyim hiç oynayamam.Kırılmış parçaların üstünden zıplaya hoplaya geçtim.

En sonunda taşın saklandığı odaya vardım. Kelid aynası hâla duruyo!!!! Hemen karşısına geçip bir selfie çekildim. Sonra lazım olur.

İlk başta aynada hiçbir şey belirmedi. Sadece ben vardım,kendimi en mutlu insan sandım bir ara, çünkü hogwartstayım! Ama sonra şekiller belirmeye başladı:
Bir kadın vardı bana benziyordu, yanındada bir adam aslında oda James Potter'a benziyodu. Kucaklarında da iki bebek vardı. Birisi kızıl saçlı diyeri siyah saçlıydı,
Bunun anlamı!!

En çok istediğim şey potter ailesiyle tanışmakmış! Ah ne kadar zekiyim! Ama şu çilek kafalı çocuk kim onu çözemedim.
%%%%%%

Odadan çıktıktan sonra Hogwarts'ı biraz daha gezip yapıcakları sınav için Snape'in iksir sınıfına gelmiştim. Sorular gerçekten çok kolaydı yani bana göre...

1. Öğütülmüş çirişotu kökünü pelinotu demine eklersek ne elde ederiz?

Yani Buda sorumuydu hemen yaşayan ölüm içkisi yazdım, bu soruların hepsi ezberimde zaten...

Bütün sınavlara girdikten sonra dinlenmiş ihtiyaç odasına gidip Quidditch sahası istemiştim. Bayağı iyi oynuyorum açıkçası .., iki hafta böyle geçti arada ders çalışıyordum ,ama çoğunlukla geziyordum.

Şimdi bahçede oturmuş öğrencileri bekliyordum. Harry ve Ron uçan arabayla gelicekti bunu izlemem Lazım!

Geçen hafta gelecek postasında Weasley ve Malfoylar'ın kavgasını görmüştüm. Herhalde benden sonra birdaha gittiler diagon yoluna . Geleceği değiştirmediğimi bilmek güzeldi,ama ben ne olur ne olmaz diye Ginny'den o günceyi çalıcam.

Herkes gelmeye başladı, millet içeri girdi ben şamarcı söğütün yanında bekliyorum, işte geliyorlar Ron asasını kırdı Söğüt bunları dövüyo en iyisi yardım ediyim.. Ağaca asamı doğrulttum ve

" immobulus" diye bağırdım, yer düştüler.Araba yasak ormana doğru gitmeye başladı.

"Hey geri dön... Babam beni öldürücek "dedi Ron.
Kollarımı birbirine dolayıp :

-"Arabanın gitmesi ağacın sizi öldürmesinden iyidir." dedim. Aniden gelen sesimle bana döndüler.

-"Sen bayılma taklidi yapan muggle kız değil misin? Burda ne işin var?" Bu soruları soran Ron'a gıcık olmaya başladım. Birde Sevdiğim bir karakter olucaktı!"

-"Sensin MUGGLE! BEN SİZİN HAYATINIZI KURTARIYIM SİZİN SORDUĞUNUZ SORUYA BAKIN! Zaten geç kaldınız takip edin beni!" Onları büyük salonun önüne getirdim. Arkamızdaki Snape'in sesiyle yerimden sıçradım.

-"Ya da " dedi Snape" siz üçünüzün niye gelmediğini duymayı bekliyordur." Sanırım Harry ve Ron Snape'in atılmış olabiliceği hakkındaki Konuşmayı yapmıştı.

-"Profesör ben onları büyük salona gelirken yolda buldum, ben masumum!

Profesör benden iki haftada bıkmış olacak ki benden kurtulmak istiyormuş gibi bakıyordu .

-"Sus Watersen ! Üçünüz de benimle geliyorsunuz.

Başka tek kelime etmedim. Zindanlara gelince bana kenarda durmamı söyledi, aslında bu iyi bir şey bir de popcorn olsa!

Her şey' i izledikten sonra bina Başkan'ım olan Snape bana döndü ve gidebileceğimi söyledi. Ayh ne şanslıyım Snape benle uğraşmak istemiyor.

Büyük salondan içeri girdim. Birçok kişi bana döndü ama ben onlara bakmadan ,Slytherin masasında boş bulduğum ilk yere oturdum ve hunharca yemeye başladım.

-"Hey! Sen kimsin ve niye bizim masamızda oturuyorsun?" Bunu diyen Pansy'e döndüm.

-" Ben Mary, burda oturuyorum çünkü burası benim binam. Bilmem açıklayıcı oldu mu?" Ben konuşunca Draco bana döndü.

-"Sen şu yolun ortasında kitap okuyan kız değil misin?
Sonrada ortalığı muggle'ım diye ayağa kaldıran."

Bana attığı alaycı bakışları takmadan

-"Ta kendisiyim.Ama görünüşe bakılırsa sen beni dinlememişsin Dobby yine ortalarda dolaşıyor."

-"Sen Dobby'i nereden biliyorsun?" Omuz silktim.

-"Ben her şeyi bilirim Malfoy." Ona şeytan sırıtışımı attığımda sabır diler gibi iç çekti ve önüne döndü.

İkiz-(HARRY POTTER)-Where stories live. Discover now