Mary kim ki?

4.4K 540 192
                                    

Girdiğim derslere lanet ederek yatağımdan kalktım. Nolurdu sanki dersler öğlen başlasa. Ama yok!

Üzerime cübbemi geçirip saçlarımı normalleştirdim. Evet bazı insanlar güzelleştirir, şekillendirir ama ben normalleştiriyorum. Çünkü ben.

Aynaya baktığımda yara izimin belirginleştiğini farkettim. Aradada sızlıyordu, herhalde Barty voldiye haber uçurdu. Gerçekten benmişim diye.

Yara izime bir kez daha baktım; aslında kahkul kestirebilirdim, ama bıktım artık. Kendimi bildim bileli kahküllüyüm zaten.

Yara izime hiç dokunmadan yatakhaneden çıktım. Gerçekten acıyordu ve ben acıya pek dayanıklı diilim yani bir crucio yesemde bağışıklık kazansam iyi olucak.

Ne kadar yürekliyim.

Griffindor olsam olcakmış yane

Büyük salona girdiğimde bütün bakışlar bana dönmedi. Çünkü niye dönsün?

Griffindor masasında Harry'nin karşısına oturdum. Onun yara izide belirginleşmişti ve arada tutuyordu. Beni farkettiğinde önce dümdüz bakıp sonra yara izimi farketti.

"Mary... yara izin fazla dikkat çekiyo." alçak sesle söyledikleriyle yanımdaki annem ve diğer yanımdaki Lily bana döndü. Ne olacağını biler gibi bi hali vardı.

"Biliyorum. Dokununca çok acıyo, banane ya. Görürlerse görsünler. Ben sana şey sorcaktım... Hiç yaşlı bir adamın öldüğü bir rüya gördün mü? Pettigrew falan?"

Gözleri büyüdü ve yara izini tutarak yerinde kıpırdandı.

"Sen bunu nerden biliyorsun?" göz devirip masanın altından geçtim ve Ron'u ittirerek Harry'nin yanına geçtim.

"Harry, Harry ve yine Harry... Biz kardeşiz. ikiz kardeşiz, bana niye bir şey anlatmıyorsun? Tamam belki biraz geç kavuşmuş olabiliriz. Ama sonuçta kardeşiz diyilmi? Kanımız falan aynı yağni. Hem belki bende aynı rüyayı gördüm ne biliyon?"

Aslında görmüştüm. Ama aynısını diyil yani benimkinde Harry'den çok benim hakkımda konuşuyorlardı ve Peter falan yoktu. Sadece Barty vardı.

"Sende mi?" dedi Harry. Gerçekten şaşırmış gibiydi. "Aslında Pettigrw'i görmedim. Bir adam vardı işte." omuz silkip kolumu Harry'nin omzuna attığım gibi ikimizdende aynı ses çıktı.

"Aow" elimi geri çekip yara izimi ovuşturdum. Harry'de aynısını yapıyordu.

Hiç bir şey anlamıyorum. Noluyo?

⚡⚡⚡

Aradan üç gün geçmiş, diğer okullar gelmişti. Reşit olan büyücülerde kadehe isimlerini atmıştı. Annemi ne kadar ikna etmeye çalışsamda katılmak istemediğini ve zaten reşit olmadığını söyledi.

Şimdide oturmuş açıklanacak isimleri bekliyorduk. Bizim kızlar Drumstrang'daki arkadaşlarıyla özlem gideriyordu. Bende Harry ve annemi izliyordum. Arada Lily'e bakıyordum ama o ne olacağını çok iyi biliyor gici bana bakıyordu.

Harry'e bir daha baktığımda Çin kaşarına hayranlıkla baktığını gördüm. Yani o kızda ne buluyo!

Lily'de benim bakışlarımı takip ederek Cho'yu buldu ve babacığına dirsek attı. Harry acıyla bir şeyler mırıldanıp önüne döndü. Bende Lily'e sırıttım.

Kimin yeğeni!

"Evet, Kadeh, kararını vermeye hazır sayılır," dedi. "Sanırım bir dakika daha gerekiyor. Şimdi , şampiyonların isimlerini ilan edince, onlardan Salon'un baş tarafına geçmelerini , öğretmenler masası boyunca yürümelerini ve bitişik odaya geçmelerini rica ediyorum." öğretmenler masasının gerisindeki kapıyı gösterdi. " orada ilk talimatlarını alacaklar."

Asasını çıkardı , onunla havada büyük bir dalga çizdi. O anda bütün mumlar söndü. Salon loşluğa gömüldü. Ateş kadehi artık salondaki her şeyden fazla parlıyordu. Alevler ışıltılı, parlak mavi-beyazlığı adeta gözleri acıtıyordu. Herkes gözlüyor, bekliyordu... Birkaç kişi boyuna saatine bakıp duruyordu...

Kadehin içindeki alevler kırmızıya döndü.  İçinden kıvılcımlar saçılmaya başladı. Bir an sonra havaya alevden bir dil fırladı, Kadehin içinden kavruk bir porşemen parçası çırpınarak çıktı.- bütün salon saluğunu tuttu.

Dumbledore parşomen parçasını yakalıyarak okuyabilmek için biraz uzaklaştı.

Güçlü berrak bir sesle ," Durumstrang şampiyonu ," diye okudu. "Viktor Krum."

Salon'u bir alkış ve tezahurat fırtınası sardı. Şimdiye kadar fark etnediğim ama çarprazımda oturan Krum masadan kalktı ve Dumbledore'a doğru kamburunu çıkara çıkara yürüdü. Kurum sağa döndü, öğretmenler masası boyunca yürüdü ve kapıdan bitişik odaya geçerek gözden kayboldu.

Alkışlar falan koptu ama benim gözüm sinsice sırıtan çakma Moody'deydi. Yerimden gizlice kalkıp kimseye çaktırmadan yerde sürüne sürüne yeğenimin yanına gittim.

"Neler oluyor Lily?" dedim masanın altından ayağını çimdirerek. Lily'nin ah sesi duyuldu. Sonra elindeki çatalı bana doğru fırlatıp çatalla ilgili bir şeyler mırıldanarak yanıma geldi.

"Moody'i biliyorsun diy mi?" dedi en sonunda.

"Bildiğimi nerden biliyorsun?" dedim masanın alında bağdaş kurarak.

"Sen onu boş v-"

Sözünü kesen ağzını kapamam oldu. Moody'nin deli gözü bizi görmemeli. Tamam belki duymaz ama görmesin işte.

Elimi boş ver dercesine sallayıp sürünerek masanına altından çıktım ve yine sürünerek kendi masamda yükseldim. Yerime vardığımda Dumbledore'un eline kağıt yeni düşmüştü.

Beauxbatons şampiyonu," dedi Dumbledore , Fleur Delacour!"

Seçilmeyen kızlar hüngür hüngür ağlıyorlardı. Salon yeniden sezsizliğe gömüldüğünde herkes heyecanla bekliyordu. Ben hariç tabi. Ben olucakları bildiğimden arkama yaslanmış çantamdan çıkarttığım nutellayı kaşıklıyordum.

"Hogwarts şampiyonu," diye seslendi, Cedric Diggory!"dedi Dumbledore. Seçilemeyenler üzülürken ben deli gibi alkışlıyordum. Ölmez umarım.
Bide geçen gün Doctor Who'daki Amy'nin bana benzediğini farkettim ve bu benim şunu düşünmeme sebep oldu.

'acaba bende mi kitap karakteriyim?' yorumlara yazarsanız sevinirim. Tşk tşk.

Dumbledore elini çırparak konuşmaya başladı.

"Şimdi üç şampiyonumuzda belli oldu. Beauxbatons ve Drumstrang'ın geri kalan öğrencileride dahil olmak üzere hepinize, şampiyionunuza " falan filan dedi. Ama benim düşündüğüm şuydu. Bunlar ne ara şampiyon oldu? Neyse sustum.

Dumble birden sustu. Herkes dikkatini neyin dağıttığını anlamıştı. Kadehteki ateş tekrar kırmızıya dönmüştü. İçimden kıvılcımlar fışkırıyordu.

Dumbledore neredeyse otamatikmen elini uzatıp parşomeni yakaladı. İleride tutup yazan yazıya baktı. Uzun bir duraklama oldu. Salondaki herkes gözünü ona dikmişti. Bense hala nutella yiyordum. Derken Dumbledore boğazını temuzleyip ismi okudu.

"Mary Potter!"

⚡⚡⚡

Burnunuzla yıldıza basmayı deneyin. %99 yapamıyor.

Bu arada... Neyse.

İkiz-(HARRY POTTER)-Where stories live. Discover now