Balo

4.6K 330 234
                                    

"Ruju atsana Caty!" diye bağırdım arkama doğru. Kafama gelen rujla yüzümü buruşturdum. Bir ruja birde kendime baktım.

"Biri bana makyaj yapsın yağ!" diye bağırdım en sonunda. Olivia bana doğru geldi ve omuzlarımdan tutarak yatağa oturttu. Evet, kendi hazırlanıp bizim yatakhaneye gelmişti. Slytherin'ler ona alıştı artık.

Yüzüme bir şeyler sürdü falan. Sonra saçımı yapmaya girişti.

"Ne biçim saçların var Mary! Açılmıyor." Saçlarımı sökercesine tararken bende acıdığını belli eden sesler çıkarıyordum ama takmıyordu.

"Saçlarım Ariel gibi bir kere!" dedim kopmuş saçlarımı havaya atarak.

"Ariel kim?" diye sordu saçlarımı tararken.

"Deniz kızı Ariel'i duymadığını söyleme! Yani tamam büyücüyüz ama Ariel'i bilmemekte olmaz yağni." Gözlerini devirdi ve saçlarımı bıraktı.

"Taradım. Elbiseni giyde saçını yapıyım." dediğinde Caty arkadan bir yerden bağırdı.

"Bana kim yardım etçek? Bu kalem gözüme girdi. Yada biri bana makyaj büyüsü öğretsin."

Olive ona doğru gittiğinde möhteşem elbisemi giydim. Ayaklarıma beyaz spor ayakkabilarımı geçirdim. Evet, hayatımda hiç topuklu giymedim ve bugün ilkimi denemek istemiyorum.

"Eee." dedim kızlara. "Nasıl oldum?"

"Saçların çok...neyse, otur şurayada yapıyım."dedi. Dediği yere oturup o saçımı yaparken tırnaklarıma oje sürdüm. Evet, çok harikayım.

Olive saçımı yapmayı bitirdikten sonra tırnaklarımı kurutup Caty'nin tırnaklarından muzlar çizdim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Olive saçımı yapmayı bitirdikten sonra tırnaklarımı kurutup Caty'nin tırnaklarından muzlar çizdim. Olive istemediğini söylemeseydi eğer onada ananas çizcektim.

"Seni Nutella reklamına çıkarsalar satışları on katı artar." dedi Caty. hafif bir makyajı ve salık bıraktığı kumral saçlarıyla muza benziyordu. Oda bana uyup spor ayakkabı giymişti. Aynaya gidip kendime baktım. Saçlarım dalgalı bir şey gibiydi, makyajımda sade falandı, elbisem zaten efsaneydide neyse.

"Spor ayakkabıyla gidiceğinize emin misiniz?" dedi Olive.

"Evet." dedik Caty'le aynı anda.

Aşşağı inip ortak salondan çıktık. Cedric duvara yaslanmış ve kollarını kavuşturmuş beni bekliyordu. Resmi cübbesinin cebindeki Nutella rozetini görünce sırıttım. Beni farkettiğimde yanıma geldi ve önümde durdu.

"Çok güzel olmuşsun."dedi gülümsiyerek. Bende ona gülümseyip koluna girdim.

"Bana bilmediğim bir şey söyle."dedim. Gözlerini devirdiğinde arkamızdan gülüşerek gelen Caty ve Fred'e döndüm, evet yeni favori çiftimi bulmuş bulunuyorum.

İkiz-(HARRY POTTER)-Where stories live. Discover now