Kapitola IX~

3K 259 26
                                    

Připojení

To je vaše budoucnost."

Tak to se máme na co těšit. Nevím kdo jsi, ale umíš bezvadně zvednout sebevědomí, pomyslela si Raven. Super má sarkastická stránka začala pracovat.

"Jako první je na řadě je slečna Antonovna," řekl jeden z nově příchozích Xaviů.

Dívka, která stála nedaleko od ní, se vyděšeně podívala po svých společnících a začala pomalu couvat. "Ne, prosím," uniklo jí, když se k ní přiblížil jeden z vojáků. Trochu zavrávorala a bylo na ní vidět, jak moc se bojí. V očích měla slzy, chvěla se po celém těle.

"Dost," řekla Raven a ani si neuvědomila, kde se v ní ta odvaha bere. Xavij k ní otočil hlavu a ona pokračovala: "Vemte mě jako první."

Potom došla k dívce, položila jí ruku na rameno a jemně jí odstrčila stranou. Věnovala jí povzbudivý úsměv a vyrazila ke komoře.

Pomalu do ní vešla a otočila se k ostatním čelem. Jeden z Xaviů k dívce přistoupil. Nějak podvědomě tušila že je to Luk. Pomohl jí uložit se na lehátko, které tam bylo připravené. Potom ja spánek  připevnil malý čip a to samé zopakoval i na rukou a na nohou. Nakonec od ní odstoupil a začal něco psát na počítači. Raven se dívala, co dělá. Chvíli žádné z obrazců nedávaly smysl, ale brzy se začaly jakoby přemisťovat a ona pochopila jejich význam. Právě zadával její parametry do počítače a spouštěl odpočet. Pořád tomu moc nerozuměla. Symboly zůstaly stejné, ale ona chápala, co znamenají. Ale teď už na tom stejně nezáleželo.

Škoda, že mě neslyšíš. Ráda bych ti ještě řekla, jak ráda jsem tě poznala. Že i za tak krátkou chvilku jsi se stal mým dobrým přítelem. Moc ti děkuji za všechno, co jsi pro mě udělal. Vyslala k Lukovi myšlenku, kterou tak moc chtěla říct nahlas. Mrzelo jí, že už k tomu nebude mít příležitost. Že se už nikdy nedozví, jak moc si jí získal.

To já ti děkuji, ozval se najednou lukův hlas v její hlavě. Překvapeně sebou trhla a podívala se na černě oděnou postavu, která stála před ní. Chtěla něco říct, ale přesně v tu chvíli skončil odpočet a Raven se propadla do tmy.

Chvíli se cítila trochu zmateně. Kolem ní panovalo prázdno. Obklopovala jí jen černočerná tma. Hned jak se objevily dvě ikony, všechen zmatek se rozplynul stejně rychle, jako přišel. Na jedné z nich byly vyobrazené hvězdy a vesmírné lodě a na druhé několik bojovníků s meči. Neváhala ani chvilku a pomyslela na bojovníky a mágy. Vše se ihned změnilo a Raven se objevila na malé, zelené  loučce, obklopené hustými stromy s větvemi splývajícími až k zemi. Kolem ní bylo v kruhu rozmístěno osm postav. Každá z nich představovala jedno zaměření. Než se stihla pořádně rozkoukat, ozval se ženský hlas: "Vyberte si prosím své zaměření. Nelze si zvolit více než tři. Prosím vyplňte základní údaje."

Před ní se objevila tabulka. Nemohla zatím dělat nic jiného, než se pustit do práce. Tak začala od začátku. Jméno White Raven. Pohlaví? To jsou mi otázky! Věk neuveden. Skupina není. Bla bla bla. Zabralo jí to jen chvilinku. Konečně se mohla přesunout k výběru postavy. Takže co tu máme?

Mág - kouzla, léčení nic pro mě. Rychle prolétla očima krátký popisek a posunula se dál. Zaříkávač -  ovládání zvířat, slabá léčivá magie, jedy, bylinky. Rychle si našla hlavní informace a krátce zauvažovala: To by možná šlo, pomyslela si. Uvidíme, co tam bude dál.
Lukostřelec. Toho přeskočila rovnou. Stejně mi to nikdy moc nešlo.
Bojovník - meč, štít, boj na blízko vysoké HP.
Vrah - zabíjení ze zálohy, skrývání, malá magická síla. Tak toho beru určitě.
Zaklínač - využívá amulety a zaklínání, magická znamení, používá meč popřípadě dva. Vidoucí, neboli vědmy - do určité míry mohou předvídat protivníkův útok.
Kněz - silné magické a léčitelské schopnosti. Vhodný pro skupiny.

Zajatci pravdyKde žijí příběhy. Začni objevovat