Kapitola XII~

3.2K 271 24
                                    

Ahojky. Tak je tu konečně další díl. Chtěla bych vám říct, že od dneška popřípadě zítřka jsem na dovolené v Tatrách. Kapitoly by měly vycházet normálně, jen s tím rozdílem, že je za zveřejní má editorka. Takže nebudu odpovídat na komentáře. Zatím se mějte. Přeju příjemné prázdniny a zanedlouho se zase ozvu.

Přátelství

Celou noc Raven strávila nahoře v koruně stromu. Měla tak dokonalý výhled na okolí. Noc byla relativně klidná, jen tu a tam k ní z dálky dolehl výkřik nějakého nočního tvora. Několikrát změnila polohu, ale ani tak nemohla usnout. Nebylo to ani tak tím, že by to bylo tak nepohodlné. Spíš v ní hlodal takový vnitřní neklid. Hlavou jí pořád běžely výjevy z uplynulého dne.

Usnula až když začalo svítat a pokud se jí nějaké sny zdály, tak si je nezapamatovala.

***

Raven otevřela oči, když už bylo slunce vysoko nad obzorem. Protáhla si ztuhlé svaly a pomalu začala slézat dolů. Jedna z větví pod ní nebezpečně zapraskala. Ztuhla uprostřed pohybu, ale když se nic nedělo, pokračovala v sestupu. Nakonec seskočila do tábořiště, pokud tady lze toto provizorní útočiště tak honosně nazvat. Několik brašen spěšně poskládaných ke stromu, malé ohniště a pár zbraní se dá stěží nazývat táborem. Ostatní leželi poskládaní kolem a všichni ještě spali. Bělovláska si řekla, že je nechá ještě chvíli odpočívat a mezitím se porozhlédne po okolí.

Konečně si mohla v klidu prohlédnout, co všechno má vlastně v inventáři. Nebylo toho vůbec moc a nebylo to nic extra, ale aspoň něco. Čtyři dýky, dva zaklínačské meče, jeden meč vraha, skládací kuše a speciální předmět.

Luku? Co je to za věc? Zeptala se svého společníka. Ten se snesl odkudsi z oblohy a usadil se jí na rameni. Asi si to místo oblíbil. Spokojeně se uvelebil a začal si upravovat peří.

Nevím. To se ukáže, to otevřeš. Může to být prakticky cokoli. Od zbraně, po nějaký elixír, odvětil zamyšleně. Myslím si, že  právě po po tom šli včera ti hráči. Ale nejsem si jistý, dodal.

Co myslíš,mám to otevřít? Položila mu již druhou otázku za tento den.

Určitě, odpověděl a zvědavě se zavrtěl.

Chvilku ještě váhala, ale nakonec v nabídce zvolila vlastnosti předmětů. Objevila se před ní modrá tabulka s několika možnostmi: odstranit, rozbalit, zahodit, poslat. Ihned z nabídky zvolila rozbalit.

Najednou jí přišla nová zpráva: Přišel Vám nový předmět. Sada temného asasina. Vzácná úroveň: velmi vzácné, vylepšení: úroveň: 5. přidaná vylepšení: žádná.

 přidaná vylepšení: žádná

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now