Kapitola CXXXVI~

1.8K 155 13
                                    

Omlouvám se, ale bez keců. Sotva jsem stihla dopsat a nějak upravit tu ASK :) Pište mi názory. Doufám, že se kapitola i ASK zalíbí. Úpravu po estetické stránce udělám zítra. Počítač mi nějak nebere ta vaše jména :/ :( Sry, ale jdu spát. Zítra vstávám v 5...

Tak upravená verze je tu. Můžete se do toho pustit.

CHARAKTER ASK

T'nerthe, zajímalo by mě, jak funguje tělo Návi. Prý máte tři srdce, to jako máte tři samostatné krevní oběhy? Čím se ještě liší vaše anatomie od pozemských živočichů?
T'nerth: „Hm, to je trochu složitější, ale pokusím se to zjednodušit tak, aby to i tvá primitivní lidská mysl pochopila. My, Xavijové jsme celkově o mnoho dokonalejší než vy. Naše srdce jsou doopravdy tři. Dokáží snášet větší zátěž. Co se týče krevního oběhu, ne, nemáme tři. Jen jeden. Naše srdce fungují všechna najednou, tudíž nejsou tolik zatěžována, jako kdybychom měli jen jedno. V případě nouze či zranění Xavij přežije i s jen jedním srdcem, ale vzhledem k naší velmi pokročilé medicíně se to nestalo již několik desetitisíciletí. Jako další za zmínku stojí i naše kosti. Jsou mnohem lehčí než lidské, ale také jsou i o hodně pevnější. Jak jsi jistě zjistila, dokážeme používat devadesát a více procent naší mozkové kapacity. Je tu i mnoho dalších rozdílů, ale to bych tu byl ještě za sto let, a obávám se, že by do té doby tvé lidské tělo nemuselo vydržet. Přeji hezký den."

Ray'lith, nezdá se ti divné, že jsi i jako člověk měla víc soukromí než teď? Vždyť nemáš ani svojí postel. Nenapadlo tě nějak se proti tomu ohradit? Nebo ti to nevadí?
Ray'lith: „No to máš asi pravdu. Nesmíš však zapomínat na to, že lidé a Xavijové jsou jako oheň a voda. Ty říkáš soukromí, jak sakra někdo může mít soukromí, když ti tvůj učitel ustavičně leze do hlavy," zasyčela tázaná a vrhla nerudný pohled po tmavovlasém Xavijovi, který seděl vedle ní.
L'argas: Má to i své výhody. Tvé myšlenky jsou někdy přinejmenším zajímavé."
Ray'lith: Ty taky radši kušuj! A co se týče postele, naprosto s tebou souhlasím," otočila se ke své návštěvě a pokračovala: „Což znamená jen jediné. L'argasi, ode dneška nemáš postel."
L'argas: „Copak? Nelíbila se ti má milá společnost? Varuji tě, mohl jsem být i přítulnější," pronesl a arogantně se zasmál.
Ray'lith:„Ó Tolkiene můj nejvyšší bože, zač mě trestáš?" zaúpěla Ray a podívala se na strop nad sebou.
L'argas: „Tolki-kdo?" ptal se nechápavě L'argas.
Ray'lith: „Neřeš....

Otázka na autorku: Co se stalo se Sinacem a Kat?
Nebudu spoilerovat, ale mohu slíbit, že se to zanedlouho dozvíš.

Lau'rethe, podle čeho sis vybral Xávi, které budeš dělat vůdce? Jak moc tě mrzí, žes nedostal Ray?
Lau'reth: Přišla mi celkem sympatická. Na dívku jí to i docela šlo, takže se rozhodně nedá říct, že bych na tom byl nějak špatně. Její styl boje je zajímavý a její soužití s jejím Ochráncem mi přišlo přinejmenším fascinující. Mrzelo mě to. Vím, že to pro ní bude těžké. Znám svého bratra, bude na ní velmi tvrdý, ale až na to přijde, dokáže se sama ubránit. To vím jistě. Ze začátku jsem měl výčitky, že jsem to alespoň nezkusil, ale nyní jsem rád. Kdybych šel proti L'argasovi, nikdy by ten boj nevyhrál a Ray by skončila v Ge'elsových rukou. Sami jste viděli, co se stalo po jejich PRVNÍM tréninku. Jak by to dopadlo, kdyby se museli vídat pořád, na to ani nechci pomyslet.

Ge'elsi, jaký to je, jednou nebýt nejlepší?
Gesík: Nemluv na mě ty lidská špíno! Jak jsi se vůbec opovážila mi tuto otázku položit, ty ohavná lidská bytosti! Buď ráda, že jsem tě rovnou nezabil!

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now