Kapitola XIII~

3.1K 263 40
                                    

Manuál pro hráče

Info o Hře

Ve hře je velmi podstatná úroveň hráče. S každou další úrovní hráč dostane zkušenostní body, díky kterým může vylepšovat svoje schopnosti. Také může získat přístup k novým schopnostem nebo dovednostem.

Schopnosti
Dělíme je na magické (léčení, zaříkání, kouzla, znamení), fyzické (střelba, boj na blízko, šerm ...), psychické ( vzdorování magickým útokům, čtení myšlenek).
K vylepšení se používají body schopností, které hráč získává zvyšováním své úrovně nebo zabíjením příšer s úrovní o hodně vyšší, než je ta jeho.

Dovednosti
Hráči k jejich rozvíjení nepotřebují body schopností. Jedná se o znalosti prostředí a bylin. Dají se koupit v podobě knih, zaměřených na určité téma, nebo získat vlastním průzkumem.
Týká se to z části vaření, mapování území, sběru bylin a surovin.
Pozn.: Vaření má několik úrovní. Od základní až po vyspělé, atd. Na postup mezi úrovněmi jsou potřeba body schopností, ale vesměs stačí zkušenosti hráče.

Herní svět
Fantasy část Truh se dělí na části. Nikdo přesně neví, kolik jich vlastně je, ale mnozí tvrdí, že se systém přizpůsobuje nejlepším hráčům ve Hře.
Jednotlivé větve představují území, ve kterém se hráč může pohybovat. Jedna větev se dělí na několik různých map, mezi kterými se hráči pohybují pomocí teleportů. Mezi jednotlivými mapami se dá i volně přecházet, ale je to zdlouhavé a mnohdy nebezpečné.
Každá mapa se liší krajinou a nestvůrami, které se v ní vyskytují. Přechody mezi krajinami jsou nebezpečné zejména proto, že se krajiny mění. Jsou potom nepředvídatelné a nebezpečné. To samé by se dalo říct i o nestvůrách, které se tam vyskytují. V těchto místech se vyskytují zmutované verze už tak dost nebezpečných potvor. Většinou jsou asi o pět úrovní vyspělejší než jejich čistokrevná verze.
Jednotlivé větve se otevírají poražením bosse. Bossovo doupě se nachází takřka kdekoli ve větvi. Vždy, když ho někdo najde, tak se přemístí, aby to nebylo tak jednoduché. Bosse mohou porazit společně maximálně tři hráči. Po jeho poražení se hráčům otevře vstup do nové větve. Jakmile se hráči poprvé objeví na novém území, jejich mapy se automaticky rozšíří a zobrazí se na nich neobjevená místa. Hráč potom může přecházet mezi všemi objevenými větvemi. Objevují nové možnosti, města, bylinky, atd.
Dále je hra tvořena městy a malými vesničkami. V každé větvi se nachází jedno hlavní město a na mapě je vždy minimálně jedna vesnice. Ve vesnicích se mohou usazovat hráči a stavět si tam svá sídla. To samé platí i pro města. Města i vesnice jsou bezpečné zóny. Hráči si tu nemohou ublížit mimo arénu. V aréně se bojuje o peníze a předměty, ale hráč tam nikdy nemůže být zabit. Dále ve městech najdeme velké množství obchodů, úkolů a hostinců.

Hlavní a vedlejší úkoly hry
Ve hře existuje​ několik míst, které se neukazují na mapách, stejně jako Bossovo doupě. V jedenácté větvi se pohybuje speciální postava, u které je možné získat hlavní úkol. Ten hráče pomocí hádanek a úkolů dovede na tato místa. Zde se běžne vyskytují píšery na úrovni bossů. Někde na těchto mapách se nachází součástky k sestavení speciálního teleportu. Bez něhož není možné splnit úkoly od patnácté větve a výš. Hlavní úkol není znám nikomu, kdo se nedostal do patnácté větve a nedosáhl padesáté úrovně.

Vedlejší úkoly jsou různé. Slouží k přivýdělku a získávaní nových zkušeností.

Děkujeme za přečtení základních informací. Tým Truh vám přeje příjemnou hru.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Měsíc po připojení

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now