Kapitola CXLVII~

1.5K 167 5
                                    

Ahojky je tu nový díl a já doufám, že se vám bude líbit. Já dneska jen rychle. Pište komenty. Zítra se tu objevím. Tak zatím.

Tohle rozhodně nevypadá dobře, pomyslela si dívka a snažila se co nejlépe splynout se zdí.

Xavij se však najednou zastavil. Ajaj, prolétlo hlavou Ray a vyschlo jí v ústech. Věděla, že teď to nastane.

"Sakra Ray, myslíš ty vůbec! Proč jsi mě alespoň nevarovala, že se něco takového může stát! Mohl jsem alespoň naznačit, že je ta holka Návi. Kdybych to věděl, moli jsme se alespoň nějak připravit tu na smršť otázek a kontrol ze strany Vyššího velení a mého staršího bratra. Víš, celou dobu se mi docela dařilo držet Ge'else v uctivé vzdálenosti. Do určité míry. Ale teď už ho nezastavím. Boudou nás podezřívat a Vrchní generál dostane příležitost se k tobě přiblížit víc, než by mi bylo milé. Všechno se ztíží! Utajení tvého modrého problému bude o hodně složitější, než doposud," láteřil L'argas. Místy křičel, jindy vypadal naprosto zoufale. Zajížděl si rukama do vlasů a v očích se mu zračil strach a obavy. Možná i vztek, ale Ray nevěděla, jak přesně si má jeho chování vlastně vyložit.

"Lasee, tohle já neovlivním. U Kat to probíhalo jinak než u mě. Jestli sis nevšiml, tak ona je o skoro čtyři roky starší než já. Nevím, jak se to mohlo stát, ale její tělo se prostě nepřeměnilo tehdy, když mělo. Proto bylo všechno tak náhlé a nečekané. Energetické náklady na její přeměnu byly nesmírně vysoké. Myslela jsem, že nepřijdu ani o polovinu své síly a podívej se, jak mě vycucla. Já to nedokážu vysvětlit, ale jako bych v tu chvíli cítila, že je moje kamarádka v nouzi. Já bych ani nedokázala jednat jinak. Něco uvnitř mě vyburcovalo veškerou mojí sílu, aby jí pomohla. Nemohla jsem ani dělat nic jiného. Prostě to nešlo," snažila se mu všechno vysvětlit.

"Ano, ale to jsi to nevěděla předem. Víš co to pro nás teď bude znamenat? Už předtím Lau'retha podezřívali, že kontaktoval rebely a předával jim informace. To se, díky bohům, neprokázalo. Pokud se tyto spekulace mezi staršími zase rozšíří, podezření by mohlo padnout i na nás a speciálně na tebe Ray. Copak to nechápeš? Naše společnost má svá pravidla, která musíme všichni bez výjimky dodržovat. Já vím, že to pro tebe není jednoduché, ale já tě opravdu moc prosím, aby sis dávala pozor. Víš moc dobře, že jako vůdce mám povinnost tě usměrnit jakýmikoli možnými prostředky. Snažíme se spolu vycházet, aniž bych musel zasahovat nějak razantněji, ale pokud by nás přišel někdo zkontrolovat a ty bys mi třeba jen trochu odporovala, musel bych tě potrestat. A to já nechci. Pokud budeme spolupracovat, dokážeme společně velké věci. Stačí jen chtít a zároveň nedat nikomu možnost se mezi nás vměšovat" nabádal jí a hodil po ní prosebný pohled.

Ray se na Xavije překvapeně dívala snažila se vyčíst z jeho obličeje, jestli se zase jedná o nějaký jeho test. Ale nic tomu nenasvědčovalo.

"Co ode mě vlastně chceš? Já se v tobě nevyznám L'argasi! Pořád tvrdíš, jak si musím dávat pozor a jak jsem důležitá, ale pochop jednu věc. Já nejsem ta dívka z proroctví. Cítím to! Jsem jen Strážkyně. Já ti nemohu pomoci. Moc dobře víš, že splním jakýkoli tvůj rozkaz, pokud bude mít alespoň trochu hlavu a patu, ale zkus mě alespoň jednou poslouchat. Já nevím kdo jsem! Mí přátelé jsou zavření ve Hře! I když vím, že jsou to Návi, tak nemám žádnou možnost, jak je odtamtud dostat! Moje rodina se ke mě nehlásí a vy po mě chcete, abych byla řádná Xávi. Sakra jak to mám udělat! Bojím se! Mám strach, že mě na chodbě dožene Ge'els, že se mu neubráním, ať už bude chtít cokoli. Řekni mi laskavě, co bych měla dělat! Pochodujou mi už z toho všeho nervy! Už měsíc do tebe hustím, abyste mě pustili na Zemi. Alespoň na hodinu. Musím se setkat s Adrasielem, jinak se naše pouto zpřetrhá a já se rozplynu, jako pára nad hrncem! To se alespoň jednou nemůžeme přestat dohadovat a začít něco dělat? Splnila jsem , většinou bez reptání, každý úkol, cvičení i povel, který jsi mi uložil. Jsem jedna z nejlepších v naší třídě a rozhodně se nedá říct, že ti dělám ostudu. Proč mě jednou nemůžeš vyslyšet!" zakřičela na něj dívka a to malé množství energie, které se v ní za tu chvíli stihlo vytvořit se bolestně zachvělo.

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now