Kapitola CVI~

1.4K 173 38
                                    

Ahoj. Je tu nový díl a já doufám, že se vám bude líbit. A hádejte kde jsem? Zase v práci. Už se těším, až si večer přečtu vaše komentáře. Zatim pá.

Hned na to se arénou rozezněl Malekenin výkřik: "Zbavte se jich a svoboda je naše!"

„To snad nemůžete myslet vážně!" zařvala Raven na celou halu. Všechny oči se upřely na dívku v podivném brnění s černou kápí. „Copak si nepamatujete, jak vám kryli záda? Copak jste neslyšeli jejich hlasy, které vás mnohdy zachránili před jistou smrtí? Kdo vás uklidňoval, když jste byli sami a neměli jste se na koho obrátit. Kdo vám byl nejlepším přítelem i rádcem? Není snad jedno, zda jsou to Xavijové, nebo nějaké umělé inteligence. Co by se změnilo? Jsme tu zavření bez možnosti návratu do skutečného světa. Proč osočovat jedinou bytost, která tu s námi byla už od začátku? Chránili nás bez ohledu na to, zda ohrozí sami sebe. To je pro vás všechny stále málo? Myslíte si, že tu chtějí být? Že si dobrovolně vybrali, aby někdo spoutal jejich život s člověkem? Zkuste se nad tím zamyslet!" zakončila Ray svou dlouhou řeč a stáhla si kápi. Nyní si všichni všimli jejích elfských uší a odhodlaného výrazu. Stála tam narovnaná s lehkým mečem v jedné ruce a měřila si všechny, na kterých její pohled spočinul. Plášť se vlnil kolem nohou a neposlušný průvan si pohrával s několika volnými prameny, které se jí vyvlékly z ležérního účesu. Vypadala jinak než dřív, snad dospěleji? I to bylo možné, ale nikdo z těch, kteří jí znali, si tím nemohl být stoprocentně jist.

„A co ty o tom víš! Spojila jsi se s Xaviji a zasahovala jsi do naší činnosti!" osočila jí velitelka vrahů, když na to Maleken nezareagovala.

„To přiznávám!" řekla Raven. Ihned se jí v hlavě ozvalo nesouhlasné zamručení, které ovšem prakticky ihned splynulo se vzrušeným šeptáním a zhnusenými výkřiky, které se začalo ozývat z každého koutu arény. Dívka ale ještě neskončila: „Spolupracovala jsem s nimi, jelikož vraždy vámi prováděné přerostly únosnou mez. Já sama bych na to nestačila, a proto mi byla nabídnuta spolupráce za účelem ochrany hráčů a dopadení pachatelů. Mysleli jste si, že hodíte veškerou špínu na ně? A co ty zmařené životy? Co přátelé, kteří zůstali po lidech, které jste bez milosti odsoudili k smrti?"

„To byly jen nutné oběti, které se nám připletly do cesty," odbyla jí Maleken.

Raven se na chvíli zarazila, než jí došla váha jejích slov. Pokračuj Raven! Získáš nám čas! Nabádal jí Luk v její hlavě.

„Osm nutných obětí, když odpočítám smrti, které jste jen nafingovali?" zeptala se pochybovačně dívka.

„Na jejich památku budeme vzpomínat až do konce našich dnů. Stanou se z nich hrdinové, kteří otevřeli dveře naší osvobozené společnosti. Dveře ke svobodě a nezávislosti!" pronesla pevným hlasem další dívka ze skupinky, která následovala černovlasou bojovnici.

„Neposlouchejte tu pochybovačku! Přidejte se k nám! Zbavte se okovů a pojďte s námi bojovat za lepší Truh! Vaši takzvaní strážci jsou pouta, která vás drží na zemi! Zbavte se jich a vzlétněte k obloze! Pojďte s námi a už nikdy se nebudete muset bát smrti ve Hře. Společně dokážeme všechno, co si zamaneme a oni už nás nebudou moc dál kontrolovat" nábádal je hnědovlasý mág, který stál na bojišti proti své velielce.

To se nám to nepěkně zvrtlo, povzdechla si Raven v duchu. Co hodláte dělat? Jaký je plán? Vyzvídala na svých společnících a nenápadně pokukovala po černém havranovi, který se usadil na nedalekém zábradlí.

Naší prvořadou povinností je dostat adminy ze hry. Na tohle nejsme stavění Raven. Naše programy jsou sice mocné, ale v útocích na hráče máme jistá omezení. Dokážeme se bránit, ale nedokážeme vyhrát. Hra je koncipovaná tak, aby chránila lidi. Nepředpokládalo se, že by to došlo až tak daleko. Od ostatních nám přicházejí jen samé špatné zprávy. Jejich lidé se obrátí proti nim. Jedinou naší šancí je evakuace. Bude to náročné. Kdyby najednou zemřelo tolik administrátorů, určitě by došlo ke ztrátám na životech. Musíme je dostat k nouzovému odhlašovacímu portu. Několik z nich, hlavně admini od Sinaca a Kat, šlo napřed. Jejich hráči je poslali pryč. U ostatních to vypadá bledě. Chtějí se jich zbavit. Všichni do jednoho, informoval jí L'argas.

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now