Kapitola CXXXI~

1.5K 174 12
                                    

Ahojky tak je tu nový díl. Snad se vám bude líbit. Snažila jsem se, aby to bylo trochu akčnější, tak doufám, že se mi to povedlo. Já zatím mizím a jdu dopsat nějaký další díly :)

Vešli tam. Všichni společně. V čele kráčel jejich vůdce, princ a následník trůnu. Z každé strany šel jeden jeho bratr. Ostatní se rozestoupili do šířky tak, že šli všichni v jedlé linii. Bez rozdílu. Bylo to znamení, že hodnost i původ každého z nich jsou pro tuto chvíli zapomenuty. Záleželo jen na boji a na jeho výsledku.

Uprostřed se zastavili, jako by to cvičili už roky. Hleděli vzhůru, na královnu, jež stála nad nimi a shlížela do arény.

"Nyní se rozhodne o vítězích. Vaše životy to ovlivní na dlouho dopředu. Pokud se jednou zavážete k péči o svého učedníka, už nebude cesty zpět. Stane se nedílnou součástí vašeho života. Přijímáte tento závazek?" zeptala se jich a na každém z přítomných Xavijů se navchvíli zastavila svým pronikavým pohledem.

"Ano, má paní," sborový souhlas se rozezněl místností. Až nyní si všichni uvědomili, jaké tam vlastně panuje hrobové ticho.

"Dobře. Nyní se dozvíte pořadí jednotlivých soubojů. Zde je rozdělení," řekla královna a ukázala nad jejích hlavy. Ve vzduchu se tam vznášelo pět sloupců Xavijských symbolů. Sakra, zanadávala v duchu Ray, která celou podívanou upřeně sledovala. Hypnotizovala pohledem jednu z pěti vybraných dvojic.

Mor'greth a Ge'els tak to bude hodně špatný, pomyslela si dívka a sledovala, kdo je na programu jako další: Lau'reth VS C'trieih, T'ron VS G'trien a několik dalších, které neznala. Některá z těch jmen ani neznala. Jen věděla, že to budou nějací výše postavení Xavijové. Většina z nich měla na brnění několik modrých symbolů. A pak souboj začal.

Ge'elsův styl boje byl krutý a nekompromisní. Útočil na královnina rádce a snažil se vyhrát za každou cenu. Ze začátku se ti dva jen napadali a vyměňovali si zkušební útoky, ovšem když došlo i na používání schopností, Mor'greth se sesunul v křečích na zem. A tehdy Ray'lith poprvé na vlastní oči spatřila, jak destruktivní dokáže Vrchní generál být.

Boje probíhaly postupně. Jako první se spolu utkali ve dvojicích. Všichni bojovali statečně, ale únava na nich byla už docela znát. Do dalšího kola z původní sestavy postoupili: Ge'els, L'argas, Lau'reth, T'ron, G'rien. Na základě nejmenšího počtu bodů byl vyřazen poslední jemnovaný Xavij a mohlo se přistoupit k předposlednímu kolu. Jako první měli jít na řadu L'argas s L'au'rethem.

Oba dva stáli proti sobě a hleděli si navzájem do očí. Nebyla v nich patrná žádná zloba, nepřátelství, dokonce ani touha ublížit tomu druhému. Jen klid. A v ten moment oba dva nezávisle na sobě použili svou schopnost. Čas kolem nich se nezpomalil. On se zastavil.

Jak moc ti na ní záleží, zeptal se generála Lau'reth. Co bys pro ní obětoval? Byl bys ochoten jí ochránit?

Ano, odpověděl prostě L'argas. Dál už to nerozváděl. Nechtěl.

Dokaž to, vyprskl Lauee v duchu a ihned pokračoval: Víš L'argasi, já ti nevěřím. Nikdy jsem pořádně nevěděl, co si o tobě mám vlastně myslet. Na jednu stranu ses dokázal chovat mile a normálně, ale pak bylo taky dost dlouhé období tvého života, kdy jsi byl egoistický, krutý a nafoukaný. Byl jsi prostě na zabití. Jsk ti teď mohu uvěřit, že se dokážeš postarat o někoho tak svobodomyslného, jako je Ray. Dokážeš jí naučit našim způsobům, aniž bys jí při tom zničil?

Podívej se na mě bratře a řekni mi, co vidíš? zeptal se bratra v duchu L'argas a tázavě se na něj zahleděl. Luk se jen zamračil, jelikož vůbec netušil, proč se na to ptá. Vždyť to je naprosto od tématu! nadával v duchu blondýn, než se odvážil zareagovat.

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now