Kapitola XVI~

2.6K 253 10
                                    

Předstírání a plán

Ráno oba dva tvářili, jako by všechno bylo v pořádku. Luk nevypadal, že by se chtěl k událostem předešlé noci jakkoli vyjadřovat. Tak ho nechala, ať si dělá, co chce a sama se vydala na průzkum okolí.

Ulice horského městečka se rychle změnily v pláně, na kterých se potulovalo několik poměrně slabých nestvůr. Nebylo moc těžké je porazit. Takovéhle souboje jí nikdy moc nebavily. Už se chtěla poohlédnout po nějakém silnějším soupeři, když si vzpomněla, že včera získala dračí vejce a ještě si ho ani pořádně neproglédla.

Otevřela inventář a chvilku se  v něm bezradně přehrabovala. Měla tam strašný nepořádek. Asi bych už mohla něco prodat. Jestli to takhle půjde dál, už se mi tam za chvíli nic nevejde, pomyslela si a trochu se zasmála svým myšlenkovým pochodům. Nikdy to s uklízením moc nepřeháněla. Popravdě, už i Luk jí jednou řekl, že je hrozný bordelář.

Když konečně našla to, co celou dobu hledala, hned si začala zjišťovat informace. Vypadalo to jako vejce. Překvapivě. Spolu se zkoumaným předmětem vytáhla i několik lahviček, naplněných různě barevnými tekutinami. Byly to roztoky, které jí pomohou s určením vlastností neznámé věci. Modrou vodičku z první lahvičky musela použít úplně všechnu. Byl to iniciační roztok, který odkryje základní údaje -  váha, vzácnost, vylepšení, zaměstnání hráče který může předmět použít. Z druhé lahvičky se zlatavým roztokem stačila jen jedna kapka. To byl odhalovací roztok. Ten ukáže skryté vlastnosti předmětu. Což se také hned stalo. Vedle vejce vyskočila tabulka s popiskem:

Dračí vejce
Váha: 0,8 kg.
Vzácnost: 2
Vylepšení 0
Zaříkávač

Pokud zaříkávač získá určité předměty, najde Dračí doupě a bude mít štěstí, je velmi pravděpodobné, že se z vejce vylíhne malý drak. Je možné ho ochočit.

Pravděpodobnost:
Vylíhnutí: 90%
Ochočení: 30%
Bonus: 10%

Tak proto se mi ten drak nechtěl podvolit. Zajímavé. Budu se muset podívat na aktualizace v bestiáři (složka ve které se hráči objevují nové nasbírané informace o poražených nepřátelích), pomyslela si a už se do toho chtěla pustit, když jí z činnosti vyrušilo poklepání na rameno.

Polekaně se otočila a istinktivně sáhala po dýce. Za ní stál nějaký neznámý muž. Byl vysoký a na její vkus trochu moc hubený. Oblečený byl do vlněnoé tuniky, která byla charakteristická pro mágy a přes ramena měl přehozený modrý plášť z hrubé látky. V ruce svíral dlouhou hůl. To potvrdilo její předchozí domněnku. Jeho modré oči a milý úsměv Raven ihned připomněly její přátele Stíny a tak stáhla ruku, která svírala rukojeť dýky.(už jsem to tu zmiňovala, ale raději to sem hodím ještě jednou. Stíny- klan do kterého patřila Maleken, Raven, Loki, atd.). Neposlušné havraní vlasy mu pořád padaly do očí, takže si je každou chvíli musel házet na stranu. Asi to mělo být cool, ale zdálo se jí to spíš komické.

Tvářil se docela přátelsky, ale po zkušenostech z prvního dne Hry se raději měla na pozoru. Potom si všimla, že se mu u nohy krčí malá, bílá liška. Asi jeho mazlíček, pomyslela si.

"Ahoj, potřebuješ něco?" zeptala se, když si ho dostatečně prohlédla.

"Jo. Sorry že tě otravuju. Dneska jsem tě viděl ve městě a chtěl jsem se zeptat, jestli jsi neviděla jednoho mého známého. Měli jsme se tu ráno setkat, ale nepřišel." Vypadal posmutněle, ale hned pokračoval: "Hned bys sis určitě vzpomněla, kdybys ho viděla. Byl vysoký a ramenatý. Bojovník. Vzhledem k tomu, že  v tomhle městě moc lidí není."

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now