Kapitola CXXVII~

1.4K 172 7
                                    

Tak je tu nová kapitola a já doufám, že se vám bude jak se patří líbit. Snad se dozvíte i něco nového, no možná vás taky jen naštvu, ale i to se někdy stává. tak já mizím. Už je dost pozdě.

"Tak už to začalo," přitakal jak jeho ozvěna mladší modrovlasý elf Ray'lith nezbylo nic jiného, než souhlasit.

Hlas, který se vzápětí ozval byl dívce matně povědomý, ale nedokázala si přesně vybavit odkud ho vlastně zná. Až když se podívala za jeho zdrojem, spatřila Mor'gretha, který četl jména z listu papíru a pozoroval při tom mladého bojovníka, který se kolem sebe oháněl mečem.

"Rád bych vám představil Tri'ora Draina. Tento mladý Xavij je již několikátý z rodiny, který si zvolil cestu bojovníka. Jeho všestrannost mu dovolila zabývat se i léčením pomocí Sio. Dle jeho vlastních slov by se v budoucnu rád ucházel o místo vojenského lékaře v aktivní službě. Nyní ho už nebudu nadále zdržovat a znervózňovat. Přeji ti hodně štěstí," ukončil svou řeč královnin rádce a odebral se na své místo, hned po královnině pravici.

Vidíš, a takhle to probíhá. Ty seskočíš do arény a počkáš až se načte krajina kolem tebe. Spolu s ní se vytvoří i první vlna nepřátel. Dokud tě někdo vážně neporaní, budou se v pravidelných intervalech objevovat noví protivníci. Nahoře nad arénou se průběžně objevuje skóre, kterého si v tomto souboji dosáhla. Body jsou přidělovány podle toho, jak rychle útočníky odstraníš. Za to je jich nejvíc. Další se přičítají, pokud si vyléčíš zranění nebo předvedeš nějaký neobvyklý útok. V aréně jsou umístěny snímače, které vyhodnocují tvůj momentální fyzický stav. Můžeš bojovat dobře, ale pokud se tvé Sio vyčerpává moc rychle, body ti ubývají. To samé se děje i v případě tvého poranění, řekl jí G'esster a dál sledoval bojovníka pod sebou.

Mladík byl dobrý, ale i Ray'litino, nepříliš zkušené oko, odhalilo už teď pár chyb. Moc se odkrývá, pomyslela si dívka, když zaznamenala hned několik nesprávně chráněných míst. Jeho pohyby jsou moc křečovité, napadlo jí. Tyto detaily jí donutily, zaměřit se na tok jeho energie. Byl nervózní, to se dalo poznat hned na první pohled. Mezi jeho, jinak dokonale se k sobě hodícími barvami, panovala určitá disharmonie. To, jak do sebe byly světelné paprsky na povrchu jeho těla zapleteny, nebylo normální. Vypadalo to, jako by ho snad chtěly uchránit před přílišnou pozorností.

"Je dobrý, ale evidentně se při boji nedokáže dost uvolnit. Vypadá nějak křečovitě," poznamenal směrem k dívce G'ester. Nejspíš si myslel, že to na něm nepoznala.

"Souhlasím a ke všemu se zbytečně moc odkrývá. Není to nic vážného, ale některý z těch útočníků by toho mohl využít. Vzhledem k tomu, že jsou v přesile, tak to je docela problém," zkonstatovala Ray.

"Jste docela dobrý tým. Jen bych vás s dovolením ještě doplnil," ozval se zničeho nic L'argas, který stál za nimi, zatímco dva kandidáti byli vedle sebe opření o zábradlí. "Jeho styl boje by byl ideální na meč, který je o něco lehčí. Kdyby to bylo na mě, dal bych mu podobné zbraně, jaké máte vy dva, nebo nějakou odlehčenou obouruč. Ovšem ne tuhle masivní, kterou používá nyní. Boj ho rychle vyčerpá," poznamenal L'argas a sledoval mladíka, který se tam dole zrovna potýkal s jakousi obludou. Podobala se nějaké psovité šelmě. Jen byla asi tak dvakrát větší, bez chlupů a ještě ke všemu z ni odkapával jakýsi odporně nazelenalý sliz, což bylo v přímém kontrastu s její černou barvou. První elf v aréně bojoval statečně a soustředil svou veškerou pozornost na nepřítele, který ho ohrožoval. To ovšem byla hrubá chyba. Za zády se mu najednou vytvořila nebezpečně vypadající, okřídlená stvůra, která vzdáleně připomínala netopíra. Její potrhaná křídla, se třemi velmi ostrými drápy na konci, se zaleskla ve světlech, která osvětlovala místnost, a ťala přímo do nejméně chráněného místa. Přesněji do do odhaleného krku mladého Xavije.

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now