78. Bačkory a Entrpís jsou ze hry

5.2K 267 71
                                    


            Když dorazil Severus s Harrym do svého bytu, jeho synovec sebou zničeně prásknul do pohovky. Nohy hodil na opěrku a vleže zůstal zírat do kamenného stropu. Severus ho koutkem oka sledoval a přitom sám zamířil k baru, kde si nalil štědrou dávku Ohnivé whisky, kterou do sebe pár loky vpravil. Ten pohled mu připomněl jejich setkání na Grimmauldově náměstí, kdy Harry podobně zíral do stropu, jen přitom neležel na pohovce, ale na zemi.

„Měl jsem za to, že nemáš rád stropy," poznamenal Severus, když už ticho trvalo příliš dlouho.

„Jo, ale zvláštním způsobem jsou uklidňující," odpověděl Harry a hlasitě u toho vydechl.

„Vypadal jsi celou dobu docela klidně," řekl Severus a zkoumavě si Harryho prohlížel. Ten se na něj s chabým úsměvem podíval.

„Vážně? To jsem rád, celou dobu jsem se o to taky snažil. Ve skutečnosti jsem ale v pohodě fakt nebyl."

„A to je to, co je důležité. Pravidlo číslo třicet pět – zachovat si chladnou tvář i v těch nejvypjatějších situacích." Harry na něj zůstal chvíli civět, když zatřásl hlavou.

„Teď se mě nesnaž poučovat. Nepadne to na úrodnou půdu," upozornil ho s úšklebkem.

„A kdy jo," zamumlal si pro sebe Severus, když se šel posadit do křesla naproti Harrymu. Zase bylo chvíli ticho a Harry dál pokračoval v zírání na strop.

„Málem tě dostal," odvážil se asi po minutě opět promluvit Harry. S obavami odtrhnul zrak od stropu a ohlédnul se po Severusovi.

„S tebou v závěsu?" odfrknul si pobaveně Severus. „Nemožné."

„To není sranda," posadil se Harry. Obavy se mu stále zračily ve tváři.

„Taky nežertuji. Víš, že-"

„-nikdy nežertuješ," dopověděl za něj Harry. „Jo, jasný. Ale co kdyby nás Fidelius nevaroval? Smířili bychom se s tím, že na ministerstvu pod Veritasérem vypovíš, jak to ve skutečnosti bylo, a oni tě zase pustí? Jenže... by tě nepustili, protože... by tě Voldemort zabil,"převyprávěl své černé scénáře Harry.

„Jenže Fidelius nás varoval. Nemá cenu se v tom dát pitvat, Harry. Dopadlo to dobře. Vždy tu bude nekonečně mnoho možností, jak se mohly věci vyvinout jinak, ale jaký má smysl se tím zabývat? Oba jsme to přežili, a While právě putuje do cely. Dopadlo to vskutku dobře," pousmál se Severus škodolibě. Harry však jeho nadšení nesdílel.

„Co když to While schytá za nás?" napadlo Harryho, který rázem ještě víc znejistěl.

„A? Koho to zajímá?" pokrčil rameny Severus. „Vlastně to není tak špatná idea," zúžil svůj pohled a začal si to představovat. While v rukách Voldemorta. Vskutku skvostná myšlenka.

„Severusi!" zvolal Harry pohoršeně. „Tohle by si While nezasloužil."

„Říká kdo," ušklíbnul se znovu Severus. „Málem tě zabil. Pokud si ho Voldemort vybere namísto mě, nebudu ho v žádném případě litovat." Harry se pořád tvářil nesouhlasně a kroutil přitom hlavou. „Ještě mi řekni, že ho lituješ," protočil Severus očima. „Vlastně mě to nepřekvapuje."

„O jeho vině by měl rozhodnout soud," oznámil Harry rozhodným hlasem a podíval se na hodiny. „Kdy se asi vrátí?"

„Bystrozoři? Říkali, že odpoledne. Pochybuji však, že to budou ti samí. Tipoval bych to na Kingsleyho nebo Tonksovou." Harry se na Severuse nechápavě podíval. „Právě teď už určitě Brumbál debatuje s Bonesovou a společně pátrají po osobě, která to celé zkonstruovala. Na ministerstvu je očividně někdo, kdo podléhá Pánu zla, což je vcelku špatná vyhlídka."

Harry Potter a Alternativy nenávistiOn viuen les histories. Descobreix ara