Noord-Korea

527 44 11
                                    

Het is zeer belangrijk dat jullie de situatie begrijpen voordat ik mijn mening geef over Noord-Korea, daarom ga ik de korte geschiedenis van Korea uitleggen.

Korea was voor de Tweede Wereldoorlog een veroverd gebied van Japan, maar nadat Japan verslagen door de VS verslagen werd, hierdoor werd het land verdeeld onder de VS (kapitalisten) en de Sovjet-Unie (Communisten). In 1950 viel Noord-Korea Zuid-Korea binnen en dit was het begin van de Koreaanse oorlog. Drie jaar later kwam er een wapenstilstand en het Kim regime werd door de communisten aangesteld.

De Noord-Koreanen hebben een afschuw voor de VS, Japan en Zuid-Korea (de kapitalisten)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

De Noord-Koreanen hebben een afschuw voor de VS, Japan en Zuid-Korea (de kapitalisten). Jarenlang zijn ze al bezig met nucleaire programma's om hierdoor druk te zetten op de wereld. Ze willen hierdoor vermijden dat de VS een invasie zou starten en het Noorden zou bevrijden. Het nut van Kernwapens is namelijk niet om te gebruiken, maar het nut van kernwapens is om invasies te vermijden.

De VS heeft jarenlang miljoenen gegeven aan Noord-Korea uit angst dat er een conflict zou ontstaan. Dat geld is voornamelijk voor de Noord-Koreanen te voorzien van voedsel en kleding, maar het Kim regime gebruikt het liever voor zijn zichzelf.

 Dat geld is voornamelijk voor de Noord-Koreanen te voorzien van voedsel en kleding, maar het Kim regime gebruikt het liever voor zijn zichzelf

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Trump daarentegen heeft er genoeg van om Amerikaans belastingsgeld te geven aan die gek. Hij wilt het probleem oplossen en niet vermijden door er miljarden naar toe te smijten en hopen dat het zichzelf wel oplost. Trump betaalt niet en hierdoor voert Noord-Korea de druk op met militaire testen en provocaties.

De waarheid is dat het probleem zichzelf wel gaat oplossen. Het Kim regime zal uiteindelijk vanzelf instorten, maar dat kan nog decennia's duren terwijl er dagelijks honderde Noord-Koreanen omkomen van de honger. Trump wil dit niet en hij wilt die mensen bevrijden van het communistische regime door middel van samen te werken met China en Rusland (bondgenoten van Noord-Korea).

Het grote probleem met Noord-Korea is het communisme. Aan het begin was Noord-Korea een zeer succesvol rijk land, maar communisme werkt voor een korte duur. Het wurgt het geld uit de inwoners en het geeft het aan de leiders en de regering. Je kan communisme vergelijken met een spons uitwringen. Als je start met wringen komt er vel water uit, maar na een paar seconden is er geen water meer om uit de spons te wringen.

ConclusieNoord-Korea is op sterven na dood en het regime kan alleen overleven dankzij het geld dat ze kregen van de VS en het geld dat ze krijgen door de handel te doen met China

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Conclusie
Noord-Korea is op sterven na dood en het regime kan alleen overleven dankzij het geld dat ze kregen van de VS en het geld dat ze krijgen door de handel te doen met China. Nu ze geen geld meer krijgen van de VS willen ze via dreigementen terug miljoenen verkrijgen. Trump zal niet buigen en hij heeft gelijk, het is oneerlijk dat miljoenen aan belastingsgeld verloren gaat om een mislukt regime te financieren terwijl er miljoenen mensen in eigen land werkloos zijn.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen. Laat jullie meningen achter in de comments en laat me weten waar ik het in de toekomst over moet hebben.

My OpinionWhere stories live. Discover now