Leeches

72 15 27
                                    

Een hele hoop mensen komen naar mij voor raad en advies, en ik help graag mensen met hun problemen. Toch zijn er mensen die misbruik maken van mijn 'talent' om goede raad en advies te geven. Ik noem dat soort mensen 'Leeches' of beter bekend als bloedzuigers.

Let's talk about it

Dit deel wou ik al heel lang maken, maar vandaag zit het zo ver bij mij dat ik dit deel gewoon moest maken.

Iedereen kent wel zulke 'vrienden' die alleen met je om gaan of tegen je praten omwille wie je bent of wat je kunt, deze mensen doen alleen maar lief en vriendelijk om te krijgen wat ze willen van jou.

Bij mij komen tientalle mensen naar me met hun problemen, dat is al bijna 10 jaar. Ik vind dat niet erg, maar als je alleen maar met iemand vrienden bent omdat hij zeer goede raad kan geven, dan vind ik dat wel erg.

Ik ben geen psycholoog (meestal ben ik beter dan een psycholoog in bepaalde opzichten), maar als mensen alleen maar naar je toe komen als ze problemen hebben en ze niet weten hoe ze die problemen moeten oplossen. De meeste van die mensen zijn bijna 'professionele slachtoffers' die letterlijk niet voor zichzelf kunnen denken en daarom constant anderen nodig hebben om voor hen te denken.

Het gaat meestal als volgt:

Iemand komt naar mij met hun probleem.

Ik geef hem/haar advies.

De persoon is terug blij en gelukkig.

Ik word genegeerd of word aan de kant gezet (dit komt omdat deze mensen mij alleen maar in de buurt willen hebben om hun problemen op te lossen en daarna lozzn ze mij als ze denken dat ze me niet meer nodig hebben).

Een week, maand, jaar,.... komen deze mensen terug naar mij met andere problemen. En ze zeggen dat ze spijt hebben dat ze mij geloosd hebben en ga zo maar door.

Ik ben meestal zo goed om die mensen opnieuw te helpen en zo is de cirkel rond en blijft deze cyclus door gaan en arme naïeve Falke wordt keer op keer aan de kant gezet.

Dit soort mensen zijn er overal. In mijn echte leven, online, in mijn gamegroepen en ga zo maar door. Dit was zelfs 1 van de belangrijkste redenen waarom ik mijn Facebook heb verwijderd. Mijn inbox zat vol met leeches die mijn steun en advies wilden en me daarna zouden laten vallen.

Ik verwacht niet dat mensen mij gaan helpen als ik problemen heb, maar ik verwacht wel dat ze op zen minst willen helpen. Het is moeilijk om uit te leggen, maar dit soort mensen willen jouw hulp en willen ook alleen maar dat!

Soms voel ik me als een grasmaaier voor die mensen. Je gebruikt een grasmaaier als je het nodig hebt en daarna berg je het op ergens waar je het niet ziet tot de volgende keer dat je de grasmaaier nodig hebt.

Één probleem daarmee.... IK BEN GEEN FOCKING GRASMAAIER!!! Ik ben een mens en verwacht respect van de mensen die ik help met hun problemen. Ik wil niet afgedankt worden als ik niet meer nodig ben.

Ik ben zo iemand die 's nachts soms uren wakker ligt van mensen hun problemen en dan nadenk over hoe ze opgelost moeten worden. Ik heb hierdoor heel veel mensen geholpen met hun emotionele en psychologische problemen en ik help graag mensen, maar ik wil absoluut niet afgedankt worden nadat ik mensen help.

Ik wil dat jullie niet dezelfde fouten maken als ik, en de leeches uit jullie vriendenkringen filtert. Dit deel lijkt over mij te gaan, maar het moet dienen als een 'Cautionary Tale'. Onthou ook dat mensen op alle vlakken misbruik kunnen maken van jou en niet alleen op de manier waarover ik het nu had.

Filter al die mensen uit je leven, die misbruik van je goedheid maken.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Ik hoop dat jullie snappen waarover ik het had. Het was zeer moeilijk om dit soort dingen uit te leggen. Zet een 1 in de comments als je snapt wat ik bedoelde en zet een 2 in de comments als je totaal geen idee had waarover ik het had xD

My OpinionWhere stories live. Discover now