Autisme

121 23 22
                                    

Ik durf te wedden dat velen van jullie denken autisme te herkennen als je iemand ziet die het heeft, maar wat is autisme nu eigenlijk precies?

Google zegt

Autisme is een aangeboren pervasieve ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door beperkingen op het gebied van sociale interactie en (non-)verbale communicatie en door een beperkt, repetitief of stereotiep gedragspatroon. De stoornis is op jonge leeftijd lastig te diagnosticeren.

Dus voor iedereen die bepaalde dingen in de uitleg hierboven niet begrijpt. Autisme is een mentale stoornis waardoor mensen die daar onder leiden, sociale moeilijkheden hebben.

Autisten hebben het ook moeilijk om de gevoelens van andere mensen te begrijpen en om hun eigen gevoelens te uiten. Hun denkpatronen zijn nogal lineair en ze kunnen is sommige gevallen, kwaad tot zelfs agressief reageren als die lineaire gang van leven verstoord word, maar wat vind ik van Autisme?

Let's talk about that

Er zijn verschillende niveaus van autisme. Bij sommige autisten kun je het nauwelijks merken dat ze Autisme hebben. Ze zijn meestal stiller en je merkt wel dat er iets raars aan de hand is, maar je zal het niet direct als autisme omschrijven.

Ik ken persoonlijk iemand met een zeer lichte vorm van autisme en het was al snel duidelijk dat er iets mis met hem was. Hij functioneerde normaal mee in de klas en aangezien dat ik een goede vriend van hem was, besloot de klasverantwoordelijke om mij te vertellen dat mijn goede vriend autisme had.

Er waren soms incidenten waaruit duidelijk bleek dat er iets mis ging in zijn brein. Zomaar zonder rede de klas uitstappen was één van de meest opmerkelijke incidenten.

Conclusie

Ik heb al dingen gezien en gehoord van autisten die zo autistisch zijn dat ze agressief zijn en weigeren om te spreken.

Jammer genoeg zijn er ook ergere gevallen. Er zijn een hele hoop autisten die een gevaar vormen voor zichzelf en de mensen om zich heen, dat zijn voor mij onhandelbare gevallen en die gevallen moeten uit onze maatschappij gehouden worden.

Update: in mijn vorige boek gebruikte ik diezelfde zin, maar ik kreeg er haat voor omdat er een paar mensen waren die beweerden dat ik bedoelde dat ik vond dat die mensen moesten sterven. Ik weet niet of die mensen zo'n slecht hart hebben om dat zelfs te denken of gewoon zo dom zijn.

Ik wil even verduidelijken dat ik hiermee bedoel dat we die mensen in gesloten centra moeten houden zodat ze zichzelf en anderen, niets kunnen aandoen. Dit is het beste voor die mensen en voor hun omgevingen. Zware autisten hebben gespecialiseerde hulp nodig, hulp die ze waarschijnlijk niet in hun directe omgeving kunnen krijgen.

Maar autisten met een laag niveau van autisme, die mensen kunnen perfect deelnemen aan de alledaagse dingen. Autisten met een laag niveau kunnen zich ook in de juiste omgeving perfect in de groepen voegen.

Het is daarom dat we (indien mogelijk) die mensen accepteren in onze groepen en ze niet uitsluiten. Uiteraard is dat niet bij iedereen mogelijk, maar je kan het altijd proberen. Ik snap ook dat sommige mensen spijtig genoeg niet geholpen kunnen worden, hoe hard we dan ook proberen.

Ik wil het beste voor die mensen en dat ze een beetje anders in elkaar zitten, wilt niet zeggen dat we ze onrespectvol moeten behandelen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik wil het beste voor die mensen en dat ze een beetje anders in elkaar zitten, wilt niet zeggen dat we ze onrespectvol moeten behandelen. We moeten iedereen met respect behandelen en dat verandert niet omdat ze autisme hebben of wat dan ook voor aandoening....

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen.

Wat is jullie mening over autisme/autisten? Laat ze horen in de comments. Iedere mening zal door mij gerespecteerd worden, zolang mijn eigen mening ook gerespecteerd wordt.

My OpinionWhere stories live. Discover now