Media Bashing

66 19 18
                                    

Een hele hoop mensen geven me kritiek omdat ik veel kritiek geef op de media. Persoonlijk vind ik het terecht dat ik veel kritiek geef op de media, maar vandaag ga ik de vraag stellen: 'Is media bashing gerechtvaardigd om te doen?'

Let's talk about that

De laatste jaren is informatie zeer belangrijk geworden voor de meeste mensen. De media (nieuws, radio, krant, internet,...) informeert dagelijks miljarden mensen van de dagelijkse gebeurtenissen in de wereld.

De rol van de media is daarom belangrijker dan ooit. Men onderschat ook de macht die de media heeft over de bevolking en de invloed die de media heeft op het volk.

"Oh Falke je bent gewoon paranoïde. Denk je nu echt dat de media invloed heeft over wat ik denk of hoe ik me over een bepaald onderwerp voel?"

Dat is exact hetgene dat ik bedoel. De meeste mensen denken dat het moeilijk is om gemanipuleerd te worden, maar het is zeer simpel en om heel eerlijk te zijn worden we iedere dag gemanipuleerd. Het is een grote misvatting dat mensen alleen gemanipuleerd kunnen worden door middel van leugens en bedrog, maar dat is niet juist.

Het manipuleren van iemand kan zo simpel zijn als gewoon specifieke negatieve woorden te vervangen door positieve woorden of vice versa. Voor mensen die niet begrijpen wat ik bedoel, ik zal een voorbeeld geven.

In de media worden illegalen vaak voorgesteld als 'mensen zonder papieren' . Je voelt duidelijkheid dat het woord 'illegalen' een veel negatievere connotatie heeft dan de term 'mensen zonder papieren' . Illegalen klinkt als mensen die zonder toestemming op een illegale manier in het land verblijven, terwijl 'mensen zonder papieren' meer klinkt als ontschulde mensen die hun papieren kwijt zijn of aan geen papieren geraken.

"Ik wil nog even verduidelijken dat de term 'mensen zonder papieren' niet incorrect is, maar het is wederom een vorm van manipulatie. In vele gevallen hebben deze illegalen wel papieren, maar ze hebben niet de juiste papieren om in onze landen te verblijven zoals visa's en verblijfsvergunningen."

Ik wil het vandaag niet over migratie hebben, maar ik denk wel dat ik mijn punt gemaakt heb over de woordkeuze die sommige mensen gebruiken om nietsvermoedend mensen te manipuleren.

Spreken is zilver en zwijgen is Goud

De uitdrukking 'Spreken is zilver en zwijgen is goud' is zeer toepasselijk bij de media en bij vele journalisten lijkt dit wel een levensmotto.

"Je kunt constant bezig zijn over goede dingen aan een bepaald ding of onderwerp, terwijl je zwijgt over de slechte dingen en vice versa."

De media zwijgt over bepaalde aspecten van specifieke onderwerpen. Wederom ga ik een voorbeeld rondom migratie geven.

De Vlaamse openbare omroep 'VRT' voert constant een geforceerde diversiteitsactie. Het is pure linkse propaganda tegenwoordig om eerlijk te zijn, maar ik ben weer aan het afdwalen sorry. Op VRT nieuws komen heel wat nieuwssegmenten over positieve dingen rondom migratie. Ze proberen het volk een soort van schuldgevoel te geven, maar tegelijkertijd zwijgen ze over de negatieve dingen rondom migratie.

Ze zwijgen over de torenhoge misdaden van migranten en illegalen. Ze stoppen het in de doofpot en doen alsof alles goed is.

De schijn ophouden

Het is allemaal om de schijn op te houden en een gemanipuleerd beeld te laten zien van de 'realiteit'. Op de televisie zie ik constant beelden van vrouwen en kinderen die naar Europa vluchten, maar het grotendeel van de 'vluchtelingen' zijn volwassen mannen en als je naar het nieuws kijkt zou je dat niet zeggen. Dit komt omdat mensen meer medelijden hebben met vrouwen en kinderen dan met volwassen mannen.

Neutraal

De mainstream media beweert ook dat ze 'Neutraal' of 'Vertrouwbaar' zijn, maar in de werkelijkheid zijn ze dat helemaal NIET. Het is op zich niet erg om niet neutraal te zijn, niemand is neutraal. Het probleem dat ik heb, is dat ze zeggen dat ze neutraal zijn, maar nog niet eens de moeite doen om het überhaupt te zijn.

Ik heb meer respect voor nieuwsorganisaties zoals Fox News die duidelijk niet neutraal zijn, maar niet doen alsof ze neutraal zijn.

Conclusie

Ik heb uitgelegd dat de media door middel van een bepaalde woordkeuze en woordconnotatie onze meningen en gevoelens over iets willen beïnvloeden.

Ik heb ook uitgelegd dat de media express zwijgt over bepaalde zaken om een bepaalde agenda verder uit te breiden. Daarbij zei ik ook dat ze hierdoor een gemanipuleerd beeld van de 'realiteit' willen laten zien, die gebruikt wordt om jou te manipuleren.

Ten slotte heb ik het nog gehad over dat de media zichzelf 'Neutraal en betrouwbaar' noemt terwijl dat niet het geval is. Je kunt het vergelijken met de Democratische Volksrepubliek Korea ook wel bekend als Noord-Korea. Als je een leugen genoeg keer herhaalt, lijkt het in sommige gevallen alsof het realiteit is.

Je wordt niet goed als je jezelf goed blift noemen....

Je wordt niet betrouwbaar als je jezelf betrouwbaar blijft noemen....

Je wordt niet neutraal als je jezelf neutraal blijft noemen...

Sommige mensen noemen mij neutraal, maar dat ben ik absoluut niet. Het grote verschil is dat ik eerlijk ben en geen paard in de race heb. Nog een groot verschil is, dat ik alles van verschillende perspectieven wil bekijken.

Waarom doen ze dit?

Ik wil deze conclusie beëindigen door te vertellen waarom de media een specifieke agenda wilt doordrukken.

Het draait niet om normen en waarden. NEE, het draait om geld en macht. Mensen zoals George Soros (multi miljardair) geven miljarden aan bepaalde organisaties die een bepaalde agenda willen voortzetten. Extreem Linkse groepen zoals 'Open Society' van George Soros, geven jaarlijks een hoop geld uit aan nieuwsorganisaties en politici om een bepaalde agenda voort te zetten. Organisaties zoals Open Society zijn overal geworteld, zelfs in de Europese Unie.

Is media bashing gerechtvaardigd om te doen?

Jullie kunnen wel al raden welk antwoord ik op die vraag zou geven, maar heeey ik ga het aan jullie vragen. Is media bashing gerechtvaardigd om te doen? Laat het horen in de comments

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Om af te sluiten wil ik nog even een shoutout geven aan Horroraddict13 . Ze is een goede meid die al heel wat problemen heeft gehad in haar leven en ik zou het fijn vinden als jullie haar zouden willen volgen.

Volg uiteraard ook x_Dreamslove_x . Ik heb haar al eerder een shoutout gegeven, maar deze arme meid heeft nog nooit in haar leven naar een aflevering van Scooby Doo of Ed Edd & Eddy gekeken (0_o)

My OpinionWhere stories live. Discover now