Horror Reclame Op Wattpad

218 27 7
                                    

Vanmorgend wilde ik mijn Wattpad updaten. Ik keek wat in de comments om te zien ofdat er geen grote veelvoorkomende problemen waren in de nieuwe update. Ik vond een interessante comment die me aan het denken heeft gezet.

Ik vind dit een heel interessante comment, niet omdat ik er mee akkoord ga in tegendeel zelfs, maar omdat het een discussie begint

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik vind dit een heel interessante comment, niet omdat ik er mee akkoord ga in tegendeel zelfs, maar omdat het een discussie begint.

Voordat ik begin, wil ik eerst nog even vermelden dat ik nogal partijdig ben in dit opzicht. Ik probeer zoveel mogelijk neutraal te zijn, maar dat kan gewoon niet omdat momenteel 4 van de top 10 boeken in het horrorgenre door mij zijn geschreven. Dat wou ik gewoon even vermelden om zo transparant mogelijk te zijn.

Ik ga er vanuit dat de vrouw met 'reclame' de aanbevolen boeken op Wattpad bedoelt. Ik ga absoluut niet akkoord met hetgene dat ze wou bereiken. Het is inderdaad correct dat er wel wat kleine kinderen op Wattpad zijn (-12), maar je mag pas een account maken vanaf je 12 jaar. Uiteraard wordt die regel vaak overtreden, maar dat is niet de schuld van Wattpad.

Het is aan de ouders om te zorgen dat hun kinderen van onder de 12, geen verkeerde dingen zien of lezen. Als jouw kleine kinderen horrorverhalen lezen, dan is dat niet de schuld van Wattpad of van de horrorschrijvers. De enige verantwoordelijken zijn de ouders en niemand anders.

Ik ga er vanuit dat de vrouw die decomment schreef, zelf kleine kinderen heeft die dingen lezen op Wattpad. Is het dan niet jouw verantwoordelijkheid als ouder om te zorgen dat jouw kinderen zulke dingen niet te lezen krijgen? Dit is wederom iemand die haar verantwoordelijkheid niet wilt nemen, het is altijd handiger om de verantwoordelijkheid door te schuiven naar iemand anders.

Jongeren van over de 12 jaar oud kunnen naar mijn mening al zelf beslissen wat ze wel of niet lezen op Wattpad. Iedereen die mijn horrorboeken leest, leest ze omdat zij dat willen. Wattpad dwingt ze niet om iets te lezen dat ze niet willen, dat doen ze helemaal zelf.

Ik snap volkomen dat je geen fan bent van horror, maar Wattpad aanraden om reclame voor het horrorgenre weg te doen omdat je zelf niet verantwoordelijk wilt zijn als jouw kleine kinderen iets lezen dat ze niet mogen lezen is gewoon absurd. Kleine kinderen onder de 12 mogen zelfs niet eens een account hebben.

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat ouders zien waar hun jonge kinderen mee bezig zijn op het Internet. Het is misschien niet altijd leuk voor het kind zelf, maar het is het beste voor het kind.

Het verwijderen van horrorcontent in de aanbevelingslijsten is gewoon absurd, zeker als je weet dat het genre romantiek, vol staat met seksuele dingen. Soms staat er zelfs pure porno in bepaalde categorieën met tienduizenden reads.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen als je het interessant vond.

Gaan jullie akkoord met hetgene dat ik zeg of vinden jullie dat de vrouw een punt had? Of denk je iets totaal anders? Laat jouw mening horen in de comments :-)

My OpinionWhere stories live. Discover now